trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

Nu får det fan va bra!

Publicerad 2014-10-27 21:27:06 i Massa tankar

Är så less på den äckliga utseendefixeringen som fortfarande råder. Att min 3 åring kommer hemifrån föris och gråter över att någon sagt att "du har kort fult hår" "du har lugg, det är inte fint" och "den färgen är inte fin på din tröja" osv gör mig så sjukt förbannad. I Ebbas förskolegrupp är det barn som är upp till 5 år (på alla dagis jag vet...) Vart har dessa barn fått höra fult och fint från?

Varför finns hetsen där man skickar med hårborste till föris den dag det är foto. Typ, borsta min dotters hår nu innan fotot tack. Ursäkta, vad?! Jag kräks. 

Alltid åh vilken fin tröja, vilka snygga kläder, åh vilken cool frisyr, vilka söta flätor, vad fin du är när du har klänning?! Till 3 åriga små människor, nej det räcker.  Allt vi säger sätter sig som klister och kommer fasiken inte bli lätt att få ur de små liven. När de står där "nej jag är ful för jag har inte klänning" "jag är ful för jag har inga flätor idag". 

Idag höll jag på att smälla av när jag lämnade Ebban på förskolan. Vi fick lappar från fotograferingen som vart på dagis, och blev uppmanade att man skulle logga in för att se gruppfoto och även få se porträttbilder. "Det är 3 olika porträtt, så får man välja den ni tycker är finast" HERREGUD, jag log och sa hejdå till Ebban sen gick jag runt hörnet och spydde. 

Nu får det väl FAAN va bra?! 



En helg med sjuka

Publicerad 2014-10-24 21:22:31 i Vardagen..

Ännu en helg med sjuka barn, Loui skrek & grät hela natten till idag så fattade direkt att det var öronen, IGEN! Att han inte blir av med det. 
Aron blev hemma från jobbet då han inte sovit ngt alls heller och vi begav oss till akademiska imorse. Ny penicillin och en odling, samt återbesök, Loui verkar vara ett såkallat "öronbarn" (nehej, no shit!) 

Alla helgens planer är inställda, middag med fina vänner, Leos lekland osv får vi helt enkelt skjuta på.. Nämnde jag att Ebban också verkar lite hängig?! 







Tidig morgon

Publicerad 2014-10-23 06:58:14 i Vardagen..

Loui valde att gå upp kl halv 7, tidigt för att vara han. Vi fick lite kvalitetstid med pappan innan han inte till jobbet och nu får vi njuta av mörkret. Så mysigt när man får tända ljus och framförallt kaminen såhär på morgonen. 

Idag laddar vi för en supermysig dag med finaste Anna & Johanna med barn. Hoppas ni får en skön torsdag! 



Boostar mammaledigheten

Publicerad 2014-10-13 11:00:35 i Vardagen..

Dax att börja njuta på riktigt, få ut det mesta av min mammaledighet. Bara få ha sköna dagar utan så mycket planer. När jag satt där på kontoret i början på året höggravid tänkte jag att mina dagar skulle fyllas med långa fikastunder och mysiga luncher på stan (och hemma givetvis!). 
Hittills har jag haft en mysig mammaledighet men kanske vart lite för "duktig" städat, plockat, fixat lunch + middag + lunch till dagen efter osv. 
Idag åkte jag hemifrån med massa disk på bänken och ett ostädat hem. Jag sitter på stationen och njuter av en latte, snart får jag lunchsällskap och sen åker jag hemåt igen för att hämta Ebban😍 





Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela