trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

Status

Publicerad 2013-01-30 22:16:27 i Tomt & markarbete

3e dagen de "håller på" på vår tomt. Resultat syns redan! A var där imorse och kollade läget.

Allt verkar flyta på bra dock har vi tydligen en himla massa jord som vi kommer behöva göra oss av med.. Ngn som behöver jord? ;)


Godmorgon Måndag!

Publicerad 2013-01-28 08:53:11 i Allt annat än hus...

Sitter på bussen påväg till jobbet, lämnade E på dagis utan en endaste tår. Fick en puss och ett hejdå! Alldeles chockad men känns såklart skönt.

Ja ni, nu bor vi på landet.. Igårkväll var det jag som fick ta upp en halvtuggad råtta utan huvud på trappen och slänga iväg. Tack för det Håkan! (katten..).

Idag blir en bra dag som avslutas med träning tillsammans med Lovisa! Nu kör vi :)

Nytt hem, nya vanor?!

Publicerad 2013-01-27 13:24:09 i Familjen

HUur många gånger har man inte sagt, nu är det dax att ta tag i mig själv! Nu ska vi börja träna älskling! Eller nej nu ska jag inte äta mera godis. Med min dåliga karaktär har det alltid gått lite sådär.. Kanske man helt enkelt är liiiite för bekväm ändå.
 
Men nytt hem, nytt år, nya vanor, och nya mål! Här ute hos mamma och pappa kan man bara slänga sig utanför dörren så har man världens finaste miljö att ta en lång (eller kort) promenad i. Man kan ta sig in till Björklinge och där gå på träningspass, vilket jag ska försöka komma iväg på den här veckan. Vore kul att prova ett iaf. Min kära vän Jenny tränar som en galning och jag ska verkligen försöka hänga på! Sarah, är du på?! "Kärring-gympa" som vi så fint kallade det i somras. Nu kanske det är just det som behövs.. :)
 
Aja, vi får se hur mycket uppdatering det blir kring just våra träningsvanor men det hade ju vart kul att försöka komma igång iaf..
 
 
Haha, älskar bilden!!

Söndag på landet

Publicerad 2013-01-27 07:51:31 i

Blev strul med bloggen, så förra inlägget skrev jag igår men uppdaterades först nu såg jag..

Nu har vi flyttat! Vi har (eller bara jag) vaknat, första natten hos mina föräldrar. Jag och A bor i mitt gamla flickrum, där vi nu tryckt in vår dubbelsäng.. Och Ebba har också hon fått ett eget rum, det ser nästan exakt ut som hennes rum i lägenheten.

Det gick jätte smidigt att flytta igår, tack verkligen för all hjälp! Idag blir det att flytta kartonger, vi har fina vänner som hjälper till och vi kommer att avsluta allt med pizza-kalas!

Nu ska jag gå upp och tända i öppna spisen, tror det blir en toppen-söndag!

Flytt!

Publicerad 2013-01-27 07:32:04 i Allt annat än hus...

Ja, idag är dagen då vi flyttar hem till mina föräldrar.. Allt är ihop packat i lägenheten och snart ska grabbarna börja packa ber allt i bilarna och jag sticker iväg till jobbet..

Några timmar på det fantastiska kontoret sen får jag hem och mysa med min familj, som jag redan saknar!
Sedan Ebba började på dagis har jag börjat sakna henne så otroligt mycket, igår grät jag av lycka då jag fick pussa på henne när ja kommit hem.

Ska försöka uppdatera er lite under kvällen.

Helgen & landet

Publicerad 2013-01-20 13:50:18 i Allt annat än hus...

Vi har haft en toppenhelg! Fredagen blev en lugn kväll i soffan med allt för mycket godis & chips. Lördagen hade vi i mammagruppen planerat ttn överrasknings-kalas för vår fina vän J som äntligen blivit färdig sjuksköterska! En eftermiddag med bubbel, fika, godis, barnlek och mamma-prat :)

Lördagen fortsatte sedan med gudmors-mys och ytterligare en kväll i soffan.

Idag kom vi ut en sväng, skönt att få röra på sig och att få andas in lite vinter-luft. Nu längtar jag otroligt mycket ut på landet! Bara att gå utanför dörren så har man gräsmatta, åkrar, lant-väg och hästar precis utanför. Om precis en vecka flyttar vi ut till mina föräldrar och vi blir riktiga lantisar i några månader.

Lugnt på tomten

Publicerad 2013-01-18 13:41:25 i Allt annat än hus...

Efter 2 veckors inskolning är Ebba nu "färdig". De sista dagarna har gått kanon och hon trivs verkligen på dagis! Idag fick hon gå en kort dag, bara leka av sig lite innan helgen. På tisdag är vi där igen, och då verkligen "på riktigt".

Idag när Ebba var på dagis tog jag en promenad förbi vår tomt sedan svängde jag in till Sarah på lite fika. Nu vet jag exakt hur lång tid det tar att gå från vårt hus till dagis, 4 min & 40 sek, var ju tvungen att ta tid :)

Om 20 min börjar vårt uppstartsmöte och äntligen sätter vi igång. En bild på hur det ser ut på tomten idag, ska bli spännande att se hur det ser ut nästa vecka :)

Spänning och mycket mer

Publicerad 2013-01-16 21:52:59 i Allt annat än hus...

På fredag har vi uppstartsmöte inför bygget. Aron går på möte jag och skolar in Ebba sista dagen, sen är hon "färdig" och allvaret börjar. A börjar jobba, jag fortsätter jobba och E går på dagis. En helt vanlig vardag antar jag..

Efter mötet på fredag drar allt igång med bygget! Från nästa vecka kommer det börja hända saker på vår tomt, efter allt (jäkla) bök så ska det äntligen dra igång!!

De senaste dagarna har bestått av en hel del städande och rensande. Vi har hittat massa roligt och massa mysiga minnen! En kalender där ja skrivit ner den dag vi gjorde ett positivt graviditetstest, förlossningsjournalen, Ebbas bebiskläder, amningskudden vilken vi var tvungna och plocka fram då Ebba älskar den! Hon vill ligga och mysa i den, vår söt-skrutta.




Rensar förråd

Publicerad 2013-01-13 13:17:02 i Allt annat än hus...

Hej roliga helg! Igår städade vi klädkammaren, idag städade vi heeeela förrådet i källaren! Inte världens roligaste men så skönt att ha det gjort. Mycket släng men även mycket spara, hittade Ebbas bebiskläder. Hennes första pyjamas är lika liten som hennes docka är, tänk vilken liten brutta hon var när hon kom till världen. Endast 49 cm lång och 3360g tung. Åh vilka minnen!!

Helgen har även bjudit på middag igår med Ebbas mormor & morfar, ikväll middag med Ebbans farmor och just nu vila med hela familjen. Veckan som kommer består av endast två dagars jobb för mig sen är det min tur att skola in, jag och Ebban ska hänga på Dagis.

Hoppas ni haft en fin helg!


Inskolning

Publicerad 2013-01-08 17:27:00 i Allt annat än hus...

Just nu är vi i full gång med inskolning för Ebba. Aron skolar in och jag åker iväg till jobbet. Nästa vecka kommer jag att skola in några dagar, spännande!
Hittills går det bra, Ebba leker med de andra barnen och bryr sig inte jätte mycket om att A är där, hon verkar ha knytit an till några av fröknarna (snälla låt mig säga fröknar...). Jag och Aron trivs med förksolan och vi känner oss trygga där vilket jag tror är viktigast för att Ebba ska känna trygghet.
 

Hon blev så stor såfort hon började på förskolan...
 
Nu i dagarna har vi börjat packa lite inför flytten ut till mina föräldrar. Det kommer bli en himla massa som får gå till slänga och skänkas, en ordentlig rensning ska det bli.
 
Ska bli riktigt mysigt att få bo hos mina föräldrar ett tag, skönt att bli lite omhändertagna och att Ebba får umgås med sin mormor & morfar varje dag, hon kommer älska det!
 
Hoppas ni har en fin dag!

Nu är vi på gång!

Publicerad 2013-01-03 20:24:14 i Allt annat än hus...

Nytt år, nya möjligheter! Det här året kommer bli riktigt spännande. Tänk va mycket som kommer hända.

Bygglovet ligger nu på vårt köksbord, skönt att ha det på "riktigt". Entreprenadkontraktet är påskrivet och ivägskickat, snart väntar uppstartsmöte. Vi är helt enkelt på g!

Ebban har vart sina två första dagar på dagis. Aron har skolat in, allt har börjat lugnt med 1 1/2 timme per dag och endast 3 barn på dagis. Än så länge trivs Ebba bra, idag ville hon inte gå därifrån, de andra barnen fick följa med ut i hallen och krama henne då gick det bra :)

Lägger också upp en bild på våra ringar då vi hade förlovningsdag på nyårsdagen. 2 år!!

Just nu känns allt bara fantastiskt, hoppas ni mår fint våra vänner!!


Nyårsafton

Publicerad 2013-01-01 19:59:58 i Allt annat än hus...

Ett sånt härligt nyår det blev! En tre-rätters med fina vänner, Ebbans bästa Alicia och lillasyster Lova. Barnen var med oss och åt förrätt (läs barn-middag) sedan somnade alla 3 barn kl 19 och vaknade inte fören kl 8 på morgonen! (Omg!) Trodde aldrig det skulle funka.

Vi fortsatte med en god (och lugn) middag följt av efterrätt, ost & kex, champagne, fyrverkerier och spel. Vi gick i säng efter kl 2 vilket är ovanligt sent för att vara småbarnsförälder.
Tack för en superhärlig nyårsafton!!

Vad bjuder 2013 på? Vi kommer få flytta in i vårt helt nybyggda hus, Ebba ska börja på dagis, drömmar ska förverkligas och livet ska fortsätta att bli komplett! Välkommen 2013!!

Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela