trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

Fredag igen

Publicerad 2013-11-29 20:30:02 i Inredning

Kändes som att det nyss var fredag och nu är den här igen. Jobbade till kl 13 idag sen v.25 besök hos BM. Allt såg bra ut och fick även lyssna på bebis hjärtljud, finns inget härligare än att höra/känna den lilla där inne. 
BM sa även att det var dax att ta det lugnt, stressa mindre, gå saktare, sova middag osv. Jag är grymt dålig på att känna efter hur jag själv mår, jag kör gärna på i mitt höga tempo, men jag ska försöka. 

Nu ikväll är jag och Ebba hemma själva då pappan har julbord med jobbet. Vi har julgrejat, bakat saffransbullar och lyssnat på julmusik. 

Ebba sover sedan en timme och jag sover snart på soffan. 
Älska fredag & helg! 



Shopping & kvalitetstid

Publicerad 2013-11-28 20:23:09 i Shoppat

Har haft en supermysig kväll med fina vänner på stan. Middag, sen vip-kväll på Myrra med massor av erbjudanden och shopping. Blev flertalet ljuslyktor, nytt ljusfat och mera, självklart var det mesta jul-inspirerat, får visa sen. 

Sitter nu på bussen hem med en fullproppad påse med små fina paket, nöjd mamma! 





3 års kalas

Publicerad 2013-11-26 20:49:40 i Festligheter

Har precis kommit hem från ett supermysigt 3 års firande. Ebbas kusin Leo fyllde 3 år igår och vi blev bjudna på middag och fika idag, härligt med sån vardagslyx!

Kolla in dom här söta kusinerna. 



Vecka 25

Publicerad 2013-11-26 17:10:48 i Vardagen..

Idag går vi in i vecka 25, känns som att det var nyss vi fick reda på att det låg ett litet liv i min mage och nu är den stor som en fotboll..

Jag mår ok, absolut inte bra men inte heller alldeles för dåligt. Illamåendet och kräkningar kommer och går, halsbrännan är för jävligt och nu känner jag mig även tung och otymplig. Jobbigt att sova på sidan, går inte att sova på mage och har foglossning såfort jag ansträngt mig det minsta. Plus ont i magen från eftermiddagen till att jag somnar. 

Att det är speciellt roligt just nu vill jag inte påstå. Jag myser med Ebban och Aron tar hand om mig så gott han kan. Jag försöker tänka på julen och den julledighet jag kommer att få snart. Den känns mycket välbehövlig och faktiskt inte alls för långt borta. 



Brunch

Publicerad 2013-11-24 21:41:39 i Lediga!!

Varje farsdag brukar pappa (&mamma såklart) bjuda i till farsdagsbrunch hemma hos dem, i år var de borta över en weekend så farsdagsbrunchen blev framflyttad till idag. Alltid lika mysigt att träffa hela familjen, äta massor med gott och bara få babbla av sig och se hur Ebba njuter av all uppmärksamhet från hennes moster (eweeee) morbror (ajooo) och mormor & morfar (mosha-mosha). 

Tack för en supermysig söndag! 




Adventspyntat

Publicerad 2013-11-23 20:22:33 i Inredning

Vi kunde inte hålla oss, nu när vi köpt nya fina adventsljusstakar och allt. Här var det jul igen! (iaf advent) 



Shopping

Publicerad 2013-11-23 20:19:44 i Lediga!!

Idag har vi spenderat dagen inne i stan tillsammans med min syster. En ordentlig shoppingtur på lager 157 följt av lunch och ännu mer shopping på gränby. Lite julklappar, nya byxor till mig, adventsljusstakar, julstjärnor, lite presenter och mat. 

Ebba har vart toppen hela dagen, mestadels för att hennes favorit moster var med såklart. Dom är ett riktigt radarpar dom två! 



En lite bättre fredag

Publicerad 2013-11-22 23:46:20 i Festligheter

Blev verkligen en toppenfredag! Fredagsfika på jobbet med lussebullar, en lång jobbdag och sen avslut med Wallmans och middag med finaste kollegorna. Är så himla glad att vi är ett så bra gäng på kontoret. 


Snart är jag hemma och får krypa ner i sängen med resten av familjen. 



Trots var det här

Publicerad 2013-11-20 19:52:34 i Massa tankar

Ok, det är trots som pågår här hemma.. Att kasta sig på golvet och skrika att man inte tänker sova, att man inte vill kissa, kasta nappar, slänga i dörrar och sen gråta tills mitt mammahjärta är helt brustet.. 

Hon tror hon kan bestämma men nej tyvärr damen det funkar inte. Dock skitjobbigt att lägga en galen skrikande unge i sängen, säga godnatt, pussa, gå därifrån och då inte visa sig svag.. Såfort dörren är stängd blir hon knäpptyst och 20 sekunder senare sover hon hårdare än en björn. 

När jag kommit ner till vårt sovrum är det mina tårar som rinner ner för kinderna och mitt dåliga samvete som smyger sig på. Men jag ska försöka vara stark och inte ge mig, jag vet att det är trots och att hon testar oss som sjutton. Någon som har bra tips, dom mottages mer än gärna! 

Nu ett avsnitt av Mistresses och kvällsmackan, sen godnatt. 



Mitt i veckan

Publicerad 2013-11-20 07:30:31 i Vardagen..

Dagarna bara springer iväg och jag hinner verkligen inte med, känns som att det var 1 september nyss..

Den här veckan är en vecka med mysiga planer, igårkväll var jag hos Sarah och drack glögg, åt pepparkakor och massa annat juligt. Så skönt att bara kunna springa över till grannen sådär på kvällen. 

På fredag är det fest med jobbet, Wallmans och 3 rättersmiddag med alla fina kollegor, fina Anna som ska gå hem på mammaledighet samtidigt som vi ska välkomna 2 nya kollegor. 

Hoppas ni får en fin onsdag! 




Popcorn it is

Publicerad 2013-11-18 20:38:05 i Gravid

Jag, tvn och en stor skål popcorn, en helt vanlig vardag hemma hos oss. Älskar verkligen popcorn just nu! 



Tacos med den bästa

Publicerad 2013-11-17 18:22:01 i Lediga!!

Söndagsmiddag i soffan framför Happy Feet, kan det bli mysigare. Nu längtar vi efter vår A som snart är hemma efter en hel helg med jobb. 



Söndag

Publicerad 2013-11-17 18:17:21 i Lediga!!

Lyssna här, vet inte vad som hände men Ebba valde att vakna 10.15 imorse (förmiddags!!) Hon somnade efter kl 20 igår men trodde aldrig hon skulle sova så läääänge. Nu vet jag hur det känns att vara tonårsmamma, man hinner med att äta frukost själv, njuta av sitt kaffe, städa, diska, stryka gardiner, förbereda lunch + middag och massa mer, vilken morgon! 

Lite senare när E vaknat kom farmor och hälsade på, vi busade åt lunch var till lekparken, fikade och kollade julklappar. En supermysig söndag! Massa kvalitetstid och en glad Ebba hela dagen. 

Bjuder på den här bruttan som säger att hon cyklar och läser bajsboken. 



Lördag

Publicerad 2013-11-16 20:45:41 i Lediga!!

Har haft en supermysig lördag! Ebbas gudmor har vart här hela dagen, vi har vart på julmarknad, busat massor och självklart fått massa kvalitetstid alla tre. 



Fredagsmys

Publicerad 2013-11-15 19:15:13 i Lediga!!

Vilket mys att idol börjar kl 19 idag, pappan jobbar kväll så jag & Ebban har fredagsmys med massa chips. Välkommen fina helg! 



Vecka 23

Publicerad 2013-11-15 14:43:55 i Vardagen..

Har redan gått in i vecka 23, hua va tiden springer iväg. Aron sa tidigare idag att åh, måste ju börja kolla kläder till bebisen snart och ja, det är väl inte allt för långt kvar ändå.. 
 
Igår var jag på ett till UL, skulle dubbelkolla min moderkaka som de tyckte låg lite långt ner och jag ville även se så allt såg bra ut nu efter jag vart sjuk och gått ner så mycket i vikt.. Moderkakan såg bra ut och jag behövde inte gå på fler kontroller, bebis ska kunna komma ut den vanliga vägen utan risker.
Och bebis hade också växt på sig som den ska även då jag inte fått i mig så mycket. Så nu känner jag mig lugn. 
 
Så mysigt att se den lilla krabaten på UL, jag är väldigt inställd på vad det är för filur där inne men man kan såklart aldrig vara helt säker. Ska bli så spännande att se hur man känner längre fram.. Med Ebba kände jag tidigt att det var en tjej som låg i magen vilket det faktist var, men som sagt alltid så svårt att gissa. 
 
 

Tgif

Publicerad 2013-11-15 14:43:43 i Lediga!!

Ja men tack för att det är fredag, slutet på den här veckan och hoppas verkligen det betyder slut på sjuka. Idag är det jag som är hemma med Ebba då hon fortfarande hostar massor och är hängig. Skönt med en ledig långhelg då hon verkligen bör pigga på sig. 

Hela familjen ligger fortfarande i sängen, snart dax att gå upp och äta frukost. 



Godmorgon

Publicerad 2013-11-13 07:17:56 i Vardagen..

Njuter av mysigt sällskap till frukosten. Ebba är fortfarande förkyld och hostar mycket, idag blir hon hemma med A och sen på em tillsammans med mormor. 


Hoppas ni får en fin onsdag! 


Creaving

Publicerad 2013-11-11 20:53:48 i Gravid

Vet inte riktigt om jag haft någon speciell creaving hittills denna graviditet, mer att jag vart sugen på massor med saker helatiden. Dock kan jag inte frånsäga mig att suget efter lakrits vart mer än kanske enormt.. En dag åkte jag runt halva stan (efter jag genomsökt hela Björklinge) för att hitta hockeypulver, vilken lättnad när jag sprang in på hemmakväll på Drottninggatan och de låg där längst fram i kassan..

Just nu är det popcorn som gäller, tror att det är saltet jag har ett sug efter. 

Sen inte att förglömma, MJÖLK. Jag dricker galet mycket mjölk mest helatiden. Det gjorde jag även när Ebba låg i magen. Enligt mig dämpar det halsbränna och sura uppstötningar som jag har från jag vaknar till jag somnar (hade det även med Ebba i magen) Glad att något hjälper mot det äckligaste i hela världen. 

Tror det är så jag kan sammanfatta mina creavings hittills. 




Dom där lockarna

Publicerad 2013-11-11 14:13:20 i Bara Ebba

När Ebba föddes hade hon massa svart hår på huvudet, ganska snart tappade hon det och det började växa ordentligt med brunt "långt" hår. Vi har alltid sagt, åh hon har så långt hår! Och ja, hon har kanske alltid haft det. 

Nu är hennes hår helt fantastiskt, långt och helt krulligt, älskar verkligen den busiga frisyren. Såhär ser det ut när det är nytvättat och nyborstat.



Vi fortsätter

Publicerad 2013-11-11 07:48:26 i Bara Ebba

Äntligen har min onda hals och mina kräkor gett med sig. Att endast äta flytande mat i 3 dagar är inte jättekul, vågen tickar snabbt nedåt och det finns ingen ork till någonting. Nu har jag kunnat äta mer mat och min onda hals känns bättre. 

Tanken var att gå till jobbet idag men igårkväll kändes Ebba varm och förkyld, ja visst känner man sina barn utan och innan. Hög feber hela natten och nu på morgonen betyder vab för mig idag. Funderar på om det kan vara vattkoppor på g, isf bring it on! 



Nu räcker det

Publicerad 2013-11-08 09:03:43 i Massa tankar

Jag ligger hemma i soffan och vilar mig, A är på jobbet och E på dagis. Konstig känsla att vara hemma själv, tror aldrig att det vart såhär tyst i det här huset. Dock vet jag att det behövs, har knappt någon röst och har endast fått behålla lite filmjölk sen igår och imorse. 

Imorse när jag vaknade så fick jag inte upp mitt ena öga, det var helt igen geggat.. Nu får det väl räcka?! Snälla, jag vill bli frisk och orka göra saker igen. Hoppas det bara var ngt inatt. 

Jag passar på att dricka lite mer honungsvatten och njuta av en liten som sparkar i magen. 



Sjukstuga deluxe

Publicerad 2013-11-07 20:57:20 i Massa tankar

Ja men verkligen sjukstuga, har fortsatt att kräkas under dagen så slutade med ett besök hos husläkaren. Domen blev blåsor i halsen orsakat av virus. Så massa vila, äta soppa och vila rösten. Just nu har jag ingen röst alls så det kan bli lite sådär skönt att vila den..

Allt ja ätit i 1 1/2 dygn har kommit upp nu och jag börjar ledsna, gravidmagen har krymp massor! (vad jag ser iaf)  Dock är det en liten krabat som sparkar massor där inne så jag vet att den mår bra men man blir orolig då man inte får i sig ngt.  Hoppas hoppas att jag snart kan få äta ngt som får stanna i min mage! 


Sängläge med flunsan

Publicerad 2013-11-06 14:06:01 i Vardagen..

Natten har bestått av minst 10 kräkor, massa hosta och alldeles för lite sömn för min del. Ja nu är det tydligen min tur.. Ringde husläkaren och de nämnde influensa och att de inte ville att jag skulle komma in då det smittar så pass. Mamma hade hostmedicin som hon kom över med så vi slapp åka in till stan.

Jag som äntligen skulle få ha en ledig dag med Ebba, det blev istället sängen för mig. 

Känner mig ynkligare än på länge och tror tyvärr att det är flunsan som är på besök... 



Regn och snart jul

Publicerad 2013-11-05 07:54:46 i Massa tankar

Regnet verkligen öste ner imorse när vi vaknade. Jag skulle ha lämnat E på dagis med vagn men vi tänkte om och skyndade på lite för att hinna med pappan i bilen. Jag kommer i god tid till jobbet och Ebba får en lugn morgon på dagis med endast ett barn till. Mysigt! 

Jag är så sugen på julen nu, beställde hem massa fint från H&M home igår, det mesta med julmotiv såklart. Jag vill fixa hemma, baka lussebullar och ta in julgranen. Som jag ser fram emot den här julen, jag med en tjock mage, Ebba som förstår lite mer vad julen innebär och att få vara tillsammans alla tre (fyra). 




En sån där skön söndag

Publicerad 2013-11-03 22:16:55 i Lediga!!

Söndagen startade med god hotellfrukost följt av ett bad på hotellets badhus. Blev en skön avslutning i bastun någon minut för att värma upp oss. Mös en stund på hotellrummet med en extra vända frukost sen drog vi oss hemåt. 

Bilresan gick toppen! Åkte ca 1 timme för att sen äta lunch och efter det sov E resten av vägen hem. 

Väl hemma har vi haft en mysig söndag. Packat upp, tvättat och fått söndagsmiddag av mormor & morfar. En helt perfekt söndag! 




Har det bara för skönt!

Publicerad 2013-11-02 19:37:41 i Lediga!!

Så härligt att komma iväg såhär en helg. Vi har haft en toppendag i parken och kollat alla djuren, dom klara favoriterna är aporna, tigrarna och Delfinerna! Vi har verkligen gått hela dagen och mött både spöken och häxor, riktig halloween stämning här på Kolmården. 

Nu ikväll åt vi en god middag här på hotellet, Ebba är överdrivet duktig och hon njuter av att få galet mycket uppmärksamhet av oss båda samtidigt. Det händer inte allt för ofta att vi faktiskt är lediga tillsammans. 

Ebba somnade för ett tag sedan här brevid så A smet iväg till spa't en sväng. När han kommer tillbaka är det min tur att få spa-a (?) lite. Älska ledig kvalitetstid med familjen! 







Fredags promenix

Publicerad 2013-11-01 20:57:40 i Lediga!!

Hade en supermysig kväll, tidig middag sen tog vi en kvällspromenad i mörkret. Spanade in vår nya pumpa, gick förbi kyrkogården och kollade alla ljus sen var vi tvungna att kika förbi hos Elias & Co. Och säga bus eller godis?! 

Nu mys i soffan med julmust och popcorn. Laddar för morgondagens äventyr. 




Fredag !!

Publicerad 2013-11-01 15:59:30 i Lediga!!

Äntligen fredag hörrni! Alltid lika skönt när denna dag kommer. Jag sitter redan på bussen hem, har vart en jättelugn dag på jobbet så passade på att gå hem tidigare. 

Ikväll blir det god middag, pumpa fix och fredagsmys med min lilla familj. Imorgon bitti åker vi mot Kolmården för en mysig helg tillsammans, bara vi 3. Som jag längtar! Ska bli kul att berätta för Ebba ikväll (hon vet inget än) och se hennes reaktion då vi berättar att vi ska kolla på aporna och alla djuren. 

Nu hem till den här sötfian & hennes otroligt snygga pappa 😉 (så måste man väl få säga om sin käresta..) 



Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela