trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

Halva tiden..

Publicerad 2013-10-31 17:37:16 i Gravid

Kan verkligen inte förstå att jag redan gått igenom halva graviditeten, 20 veckor har vår skrutt legat där inne och om 20 veckor hoppas jag att den är villig att komma ut. 

Sammanfattningsvis för dessa 20 veckor så har jag inte haft det allt för toppen utan hoppas att de kommande 20 veckorna bara blir bättre och att jag kommer att må bättre! 



Mysig tisdagskväll

Publicerad 2013-10-29 21:51:08 i Festligheter

En supermysig tisdagskväll här hemma med fina vänner och släkt och gott fika. 
Fick en söt present av Sarah, så gulligt bara sådär mitt i veckan!

Nu blir det sova för min del, är galet trött. 



Vårt nya vardagsrum

Publicerad 2013-10-28 21:43:09 i Shoppat

Efter en mysig middag på Max åkte vi mot Ikea. Farmor var med och tur var väl det, Ebba blev super pigg efter maten och gick lite crazy på Ikea. Men allt gick bra! Vi hittade det vi ville ha och är supernöjda med alla inköp.

Nu sitter vi i vår nya soffa och njuter av vårt vardagsrum, som faktiskt har vart helt obefintligt de senaste månaderna. Men äntligen har vi fått ordning! 




Höst Weekend bokad!

Publicerad 2013-10-28 17:05:00 i Lediga!!

Vi har pratat länge om att boka en helg någonstans nu i höst hela familjen. Mycket av sensommaren/början på hösten har gått åt till att sova, kräkas och må dåligt. Så nu när jag mår bättre har vi sagt att vi ska hitta på någonting med hela familjen. Bara få komma iväg och umgås.
 
Vi spånade och kom fram till Kolmården, vi var supernöjda efter vår tripp dit i somras och kommer självklart att åka dit flera gånger.
Nu har de öppet för "Halloween på Kolmården" så vi passade på att boka. Titta på alla djuren, bo på hotell, äta god mat, bada i badhuset, mysa på hotellet och bara få vara tillsammans hela familjen. Som vi längtar!
 
 

Dagens mama

Publicerad 2013-10-28 07:26:19 i Planering

Måndag igen och veckorna springer iväg (som jag alltid säger..) men det är verkligen så. A och E är lediga idag och ska ha en skön dag hemma för att sedan möta upp mig efter jobbet för en kväll med lite shopping. 

En bild på dagens mamma, lite skillnad framifrån och från sidan.. 



Dax att inreda

Publicerad 2013-10-27 12:49:17 i Inredning

Det kliar i mina inredningsfingrar nu! Har precis tömt vårt vardagsrum här nere för att ta in massor av nytt. Vår nya soffan står på Mio och väntar på att hämtas och massa inredningsplaner snurrar i huvudet. Imorgon blir en shoppingrunda för vår lilla familj. 

En liten bekännelse.. Här hemma finns inte en endaste gardin eller gardinstång... Det tar tid att komma på vad man vill ha och hur man ska ha det i ett nytt helt tomt hus. Till jul SKA det finnas gardiner i hela huset, det är mitt mål. Kom mer än gärna med gardin-tips! 



Bröllop

Publicerad 2013-10-27 12:44:35 i Festligheter

Så himla mysigt bröllop igår! Vi åt supergoda snittar, umgicks med härliga vänner och dansade natten lång. 

Tack herr & fru Wilhelmsson för ett underbar kväll! 



26 oktober

Publicerad 2013-10-26 10:14:03 i Familjen

Sitter på bussen påväg in till jobbet, en kort jobbdag sen unnar jag mig några timmar på stan för att sedan sammanstråla med mannen och iväg på bröllop. Ska verkligen bli en toppendag! 

Imorse fick vi äta en god frukost tillsammans alla tre innan A åkte till jobbet och Ebba blev hämtad av mormor & morfar. Äntligen är hon pigg och febern verkar vara borta, det var en väldigt glad & laddad tjej som vi vinkade av imorse. 



Fredagsmys

Publicerad 2013-10-25 20:35:44 i Lediga!!

Sitter i soffan och njuter av den här illa damens sällskap. Idag kör vi idol och popcorn i soffan medan pappan jobbar. Hon får helt enkelt vara med till hon somnar i soffan, mysigt! 



Äntligen fredag!

Publicerad 2013-10-25 16:25:24 i Lediga!!

Sitter på bussen påväg hem från jobbet,  hemma väntar Ebba som umgås med min syster. Det blir till att pyssla när både jobbar sent och E är sjuk. Fortsatt feber men lite svalare. 

Den här helgen består av jobb för mig och A men även ett bröllop på lördagkväll. Ebba spenderar lördagen hos mina föräldrar och vi får njuta av ytterligare en kväll fylld med kärlek och härliga vänner.

Hoppas ni har en mysig fredag! 



Illamående, igen?!

Publicerad 2013-10-25 16:15:38 i Gravid

Vet inte alls vad som hänt men hoppas det bara var en engångs grej som hände 2 dagar i rad... Eller ngt. 

I onsdagskväll och även igår kväll slutade min dag hängandes över toaletten, ja jag kräktes naturligtvis. Det var som att spola tillbaka tiden till v 13 igen, mådde precis som de kvällarna. 

Tror (och hoppas!!) att det kan bero på att ja ätit dåligt under dagen. Idag har vart en bättre "mat ätar dag" och hoppas med det på en bra kväll. 

Det som alltid funkar hur dåligt jag än mår surdegsmacka, mjölk och clementin. 



Gravid

Publicerad 2013-10-23 14:30:12 i Gravid

Jag har ju trorts allt vart gravid i 20 veckor nu och inte nämnt ett enda ord här för Er, men här kommer en liten story om dessa 20 veckor som faktist flygit förbi. 
 
Vi hade en skön och framförallt varm sommar, vi var lediga tillsammans länge och vi njöt av varenda sekund tillsammans. När vi var iväg till Kolmården med våra vänner så var första gången jag kände mig så otroligt trött, nästan utmattad. Det tog verkligen på krafterna att gå runt på djurparken två hela dagar dock tänkte vi inte så mycket mer på det, vem blir inte trött av det? När vi kom hem fortsatte tröttheten och jag gick över min beräknade mens med 4 dagar, när man då började tänka på att jag kanske skulle kunna vara gravid så kändes det så solklart. När vi var påväg in till stan en dag frågade Aron "men, måste du verkligen köpa ett grav-test då? Du är ju ändå så säker på att du är gravid..? Jo, ja men klart ja måste kolla, tänk om jag faktist inbillar mig allt det här.
 
 
Jag var gravid! Glädjetårarna rann längst kinderna samtidigt som att det var så svårt att ta in.
Jag skämtade och sa: Jahapp, snart kommer det väl, allt kräkande och det där jäkla tröttheten. Ganska fort så ångrade jag det som jag precis kläckt ut mig...
 
Med Ebba kräktes jag varje morgon i 7 veckor och fy sjuttsingen vad kämpigt det var. Men denna gång så, ja varför göra det lätt? Varje em/kväll i 10 veckor har jag stått här 
 
 
All mat jag kämpat i mig under dagarna kändes så ovärt då jag visste att det skulle hamna här i slutet av kvällen. Och att gå runt med detta illamående då termometern visade +30 grader ute, ja inte mådde jag mycket bättre av det.. I slutet av sommaren var jag så less på denna sommarbölja, jag flydde in i skuggan och önskade regn varje dag, men nejdå solen sken och värmen tycktes aldrig ge sig.

Att sedan somna på soffan vid 19-19.30 varje kväll, jag och Aron umgicks inte så värst mycket dessa veckor. A baddade min panna och sa "det blir bättre gumman" och "du vet att det är värt det" ja visst är det så men just då var inte livet roligt.
 
Dessa veckor kröp fram, men i vecka 15-16 så kände jag helt plötsligt att jag kunde äta middag på kvällarna och var även sugen på mat igen, vilken lättnad!
 
Vi skrev in oss hos samma BM vi hade med Ebba, Karin. Hon är verkligen helt toppen! Vi fick tid för UL och jag blev såklart nervös, tänk om det inte är bra med den/dem där inne, hur stor är chansen att ett till litet barn kan växa inut i mig och vara helt friskt? Att allt utvecklas som det ska?
Igår fick vi se vår lillskrutt och allt såg bra ut och vi är beräknade till i mitten av mars. 
 
 
 Även då jag klagat på illamående osv i detta inlägg är nu lyckan total. Vi är så lyckliga och ett lugn har sjunkit över mig
 
 
Nu är vi i vecka 20 (bilden är från idag) och min mage växer massor. Jag mår bra, kan äta det mesta och har precis fått tillbaka suget efter kaffet. Jag njuter av livet och all ledig tid tillsammans med min lilla familj, som snart blir lite, lite större. 
 
Såhär i efterhand när vi räknat tillbaka, så flyttade vi in i vårt hus och 2 veckor senare var jag gravid, tänk vad skönt att bo i sitt eget hus :)
 

Ledig dag blev Vab

Publicerad 2013-10-23 10:11:17 i Lediga!!

En ledig onsdag för mig, hade planerat en mysdag med Ebban med en sväng till stan bl.a. Men igår efter jobbet kom jag hem till en varm skrutt med hög feber. Natten har gått bra men nu är hon fortsatt varm. 

Det blir en mysig dag som vi spenderar inne idag. 



Livets gåva

Publicerad 2013-10-22 17:30:04 i Familjen

Jag är så otroligt tacksam över att få bära på något så vackert, livet! 


I mars blir vi tvåbarns föräldrar, Ebba blir storasyster och vi blir fyra i vår familj. 

Jag älskar livet! 



Godmorgon!

Publicerad 2013-10-22 08:06:10 i Massa tankar

Mysigaste frukostsällskapet som hjälper till med äppel-rivandet 👍 



Idag väntar en spännande dag, jag svettas redan av nervositet.. Dyker in senare och berättar. 

Puss! 

Bläää!

Publicerad 2013-10-21 17:31:27 i Shoppat

Äntligen skulle den här mamman få unna sig ngt fint från staden men vad gör hon?! Glömmer plånboken hemma!! Stor suck men det blev klart billigare och jag kommer snabbare till tjejmiddagen 👍 Dock har ja fortfarande inget att ha på mig.. 

Välkommen fina vecka! 

En ledig helg

Publicerad 2013-10-20 21:39:07 i Lediga!!

En ledig helg helt utan måsten, vi har bara vart hemma. Bilen har gått som längst till Hemköp för att inhandla lördagsmys. 

Grävt rabatter, planerat lökar, byggt ett "ved-hus" och bara myst ute i det underbara höstvädret. Bilderna får visa en del av vår lediga helg. 





Försmak på vintern

Publicerad 2013-10-18 20:05:20 i Lediga!!

Fick en smärre chock när vi slog upp ögonen imorse, vår gräsmatta var helt vit. Ebban stod länge i fönstret och burrade och tittade på snön, kul att se henne då vi öppnade dörren och fick ut. Mysigt tycker vi! 





Äntligen helg!

Publicerad 2013-10-18 19:50:44 i Lediga!!

En efterlängtad kväll och helg är här.  Både jag och A slutade tidigt idag och är lediga hela helgen, vilket vi ska njuta av till fullo! 

Ebba sover och vi har plockat fram fredagsmyset. Hoppas ni får en toppenhelg fina vänner! 



Bovetegröten

Publicerad 2013-10-16 07:23:23 i Tips från mamman!

Har fått flera frågor om min bovetegröt jag äter på morgnarna. Här kommer ett litet tips på hur jag gör min gröt. 

1/2 dl boveteflingor 
1 dl vatten 
Ett halvt rivet äpple
Lite krossat linfrö
Kanel 
Mjölk till servering 

Koka upp gröten på spisen och ha sedan på rivet äpple, linfrö och kanel. En ordentlig frukost och en toppen start på morgonen enl mig. Hoppas det smakar! 





Onsdag

Publicerad 2013-10-16 07:16:40 i Vardagen..

Godmorgon på er! Onsdag är lika med tidig morgon för mig och sovmorgon för Aron & Ebba. Jag har som vanligt njutit av en stund för mig själv med tända ljus och god frukost. 

Idag går Ebba bara några timmar på dagis sen får hon hem och mysa med mormor, så lyxigt för henne att inte behöva gå så långa dagar. 

Den här dagen blir en bra dag, jag har fått massor av energi både månd. och tisd av fina vänner så den här veckan kan bara bli en bra vecka. 

Hoppas ni får en bra onsdag! 
Jag bjuder på den här sovande skönheten. 



En hel dag i solen

Publicerad 2013-10-13 20:14:03 i Lediga!!

Vi har haft en hel dag ute, först en sväng till mamma & pappa och lämnade våra utemöbler, grill osv där. Nu är det höst städad här hemma. 
På em kom farmor ut och vi fortsatte vara ute i det sköna vädret. 

Gick sen in och mös och åt en god Taco-middag. E sover sedan innan kl 19 och jag & A kommer antagligen somna i soffan snart.. 

Hoppas ni haft en skön söndag! 





Fredagskväll

Publicerad 2013-10-11 17:27:32 i Lediga!!

Jag sitter på bussen påväg hem från jobbet med ett leende på läpparna, kanske var det en bra dag på jobbet eller var det något annat jag kom och tänka på, jag vet inte men fredag är det iaf och jag känner mig glad! 

Den här fredagen blir det hämtmat, mys med familjen, slapp till tvn och en stor godispåse. 

Hoppas ni får en mysig fredagskväll! 



Föräldramöte

Publicerad 2013-10-11 10:02:11 i Vardagen..

Igår traskade jag och min kära vän Sarah iväg på vårt första föräldramöte på dagis. Ett supermysigt möte med massor av härliga föräldrar och gott fika. Tror vi kom hem vid 21 tiden, oj va mycket det fanns att babbla om! 

Tänk, mitt första föräldramöte. Check på den! 



Ledig onsdag

Publicerad 2013-10-09 19:04:51 i Lediga!!

Vår lediga onsdag har bestått av bakning, planering och massa mys. Först en cykeltur till affären för att handla lunch och lite ingredienser inför bakningen. Vi bakade hårtbröd, mjuktbröd och självklart goda kokosbollar till fikat. Så lyxigt med hembakat bröd till frukost och kvällsmackan. 


 
Då vi vaknade så sent idag hoppade vi över middagssovningen, blev istället en lugn stund framför en film. Älskar att spendera mina lediga dagar med Ebba. 



Sovmorgon

Publicerad 2013-10-09 09:17:15 i Lediga!!

Vilken sovmorgon vi tog, hela familjen! Jag och E är lediga idag och A börjar sent, vi slog upp ögonen halv 9 och ligger fortfarande och myser i sängen. 

Vet inte vad vi ska göra av vår lediga dag idag, blir en lugnt och skön dag hemma. 



Godmorgon!

Publicerad 2013-10-03 08:14:42 i Vardagen..

Vaknade till en bättre morgon, E & A är lediga så de låg fortfarande och sov. Tände ljus, lyssnade på favoritskivan och åt min smarriga bovetegröt toppad med lite kanel. 

Godmorgon fina torsdag! 




Min årstid

Publicerad 2013-10-01 13:39:09 i Familjen

Idag har vart en skön dag hemma, Ebba är pigg och tempen visar 37,1. Äntligen har det vänt!
 
Vi var ut en sväng på fm, samlade mer fina höstiga löv och njöt av den härliga luften ute. Jag älskar verkligen hösten, skulle nästan kunna säga att det är min favoritårstid. Men om jag ska vara ärlig så tror jag att jag säger så om varje årstid vi går in i. 
 
1 oktober idag, tiden bara springer iväg. Om 2 månader är det dax att plocka fram julpynten och börja jaga julklappar för fullt. Pjuh! I år ska jag (läs vi) vara duktig och ute i god tid för våra julklappsinköp.
Ska blir så mysigt att fira jul hemma i vårt egna hus med stor julgran och massa julpynt. Ja ni ser, nu är snart vinter och julen min favoritårstid, givetvis! 
 
 
 

Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela