trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

Dag 1

Publicerad 2013-02-28 22:27:21 i Husbygge

Senaste bilden vi la upp var imorse vid 9, då höll de på att lasta av huset. När jag åkte ner och kikade idag vid halv 4 såg det ut såhär..

Onsdag

Publicerad 2013-02-27 15:30:31 i Massa tankar

Sitter på busen hem för att hämta E på dagis, bästa känslan! Vår i luften, kortdag på jobbet och snart får jag träffa mitt energiknippe!

Ska försöka spendera resten av den här dagen utomhus. Helt underbart väder!

Hörrni imorgon kommet vårt hus, dagen vi längtar efter är äntligen här, ska bli så kul att se! Tror vi åker ner en sväng och tittar efter vi lämnat E på dagis imorgonbitti.

Godmorgon Måndag!

Publicerad 2013-02-25 07:54:12 i Planering

Idag blev det en tidig lämning då jag har morgonmöte och A börjar kl 8. Ebba var inte överlycklig men när hon kom till dagis var det dax att blåsa ballonger så hon kom på andra tankar.

Den här veckan är en spännande vecka, på torsdag kommer vårt hus!! Ska bli så häftigt att se. Tänk att det hus vi satt och ritade i somras alldeles snart kommer att stå på vår tomt..

Vilket jobb!

Publicerad 2013-02-23 10:08:37 i Familjen

Jag är så imponerad av min faster och min kusin! Herregud vilket jobb det är att ha hästar, det tar verkligen upp en stor del av sin vardag. Denna vecka är min faster med familj och solar sig i Spanien. Då får vi vara första hästskötare :)

Hur roligt som helst! Man inser verkligen vilket jobb det är.

Nu sitter jag på bussen påväg till jobbet medan Ebba och A skulle fortsätta skotta och greja ute. Jag längtar redan efter dem!

25 hela år

Publicerad 2013-02-21 20:50:00 i Allt annat än hus...

Ja det kom ju lite emellan min 25-årsdags uppdatering och det senaste som hänt här i livet.
 
So here we go..
Jag gick ju och fyllde hela 25 år i söndags. Det firades ordentligt på lördagen med alla mina finaste tjejvänner! Lite plockmat på Edenbergs följt av en utekväll som sedan avslutades på kebab house. Vi låg i sängen vid halv 4 på morgonen, var lite lagom trött i huvudet när vi sedan steg upp kl. 7.30. Men men, det var jag själv som valde det!
 
Kvällen var galet lyckad! Så himla kul att vara samlade och bara få skratta, prata och sedan dansa järnet! Och på det dricka och äta gott. Ja tack, det är roligt att fylla år. Tack till Er alla som var med och gjorde kvällen så sjukt rolig!
 
 
Bjuder på 2 bilder från festen (kanske kommer det flera..) Annars säger vi, det som hände i lördags, stays! :)
 
25 år.. Åldersnoja? Nej då verkligen inte. Jag och Aron håller på att skapa vårat liv tillsammans. Vi har världens finaste Ebba som vi älskar av hela våra hjärtan!
Vi håller just nu på att bygga vårt egenritade hus där vi får flytta in i juni. Drömmar om huset, semestern, bröllop, framtida syskon till Ebba och mycket annat snurrar runt i huvudet.
Fick ett underbart halsband av Ebba & Aron i födelsedagspresent. 
 
 
Jag älskar livet och jag är är tacksam över att få leva det!
 
 

Lediga torsdag

Publicerad 2013-02-21 14:58:33 i Familjen

Jag och Ebba har haft en superskön ledig dag. Började på bvc för att kolla på stygnen, det såg jätte fina ut! Nästa fredag åker vi dit igen och plockar bort dem. Ebba är fortsatt pigg så imorgon blir det dagis igen.
 
Efter bvc var vi bjudna på fika hemma hos Sarah och Elias. Det vart ett riktigt kalas, mysigt med lite mamma-barn fika. Och gott såklart! 
 
 
När vi kom hem var det en dam som vägrade sova så det blev en sväng till hästarna, "städa" och fixa mat. Så kul att se Ebba hålla på. Hon blandar "lite egen mat" till hästarna, lovar att de kommer att bli mätta! :)
 
 
 

20 februari

Publicerad 2013-02-20 14:07:03 i Familjen

Hela familjen fick sig en ordentlig skönhetssömn. Alla tre snarkade ikapp i samma rum mellan kl 19 (Ebban) till halv 9 imorse. Inga mardrömmar från någon av oss, skönt! Idag har vi tagit det lugnt, myst och vart ner till hästarna en sväng. Ebba verkligen älskar dem.
 
Ebba mår bra, spriger runt och busar och dansar som en tok.
 
 
Igår på sjukhuset var de tvungna att raka bort lite hår på Ebba då de skulle sy. Hua! Jag som älskar hennes långa, krulliga & tokiga hår! Men som ni (och jag) ser så gjorde det inte så mycket, det finns så det räcker och blir över. 
 
 

6 st stygn i Ebbas huvud

Publicerad 2013-02-19 21:35:00 i Familjen

En riktigt omtumlande dag. Jag och Ebban var hemma och fixade till oss, hon skulle vara pippi-utklädd då de var maskerad disco på dagis och jag skulle iväg till jobbet i vanlig ordning. Helt plötsligt händer det som inte får hända, Ebban ramlar baklänges ner för vår säng och slår upp ett stort jack i bakhuvudet då hon landar på en högtalare.
 
En helt obeskrlivlig känsla. Ebba har panik, blodet sprutar, jag börjar skaka i hela kroppen och ringer direkt 112. Var såklart svårt att höra men la förband och på med en mössa sen åkte vi upp till vårdcentralen i Björklinge. Helt ärligt kommer jag inte ens ihåg bilresan till bvc. Där blev vi iaf omhändertagna ordentligt och även A kom ut och mötte upp oss. De skickade in oss till barnakuten då vi var tvungna att sy. 
 
Ebba var lugn i bilen in och var glad redan på bvc i Björklinge, skönt! Men sen när det skulle sys. Fy, det var det värsta jag och Aron vart med om i vårat mamma-och-pappa-liv hittills. Jag, A och 4 sjuksköterskor hjälptes åt att hålla i Ebba då hon såklart måste ligga stilla. Att hålla i sitt barn så hårt, när hon skriker i ren panik och både svett och blod bara rinner, det finns inte ord.. 
 
6 stygn slutade allt med och 4 bedövningssprutor då doktorn upptäkte att det var större än vad han väntat sig.
När allt var färdigt var Ebba glad nästan direkt. En sjuksyster kom in med glass och det gillades såklart!
 
På hemvägen blev det pizza och ännu mera glass. Vår eftermiddag och kväll har bestått av lång middagssovning tillsammans alla 3 och massa mys med en förvånansvärt pigg E.
 
Vi har världens duktigaste tjej!
Cred också till mamman och pappan som klarat av detta utan att svimma, även om det varit nära..
Vi mår bra alla tre nu, Ebba sover och jag är fortfarande skakig i hela kroppen, antar att jag fick en ordentlig chock. 
Nu blir vi hemma från dagis för att vila upp oss. 
 
 
 
Kärlek till Er som hör av Er och undrar hur vi mår!

Tillbaka på banan

Publicerad 2013-02-13 21:45:32 i Familjen

Äntligen tillbaka i vanliga vanor igen. Ebba har vart på dagis idag, A har jobbat och jag med. På mitt jobb går det sjuka så det dånar i väggarna, jag däremot ska hålla mig pigg är tanken. I helgen är det jag som blir (hela) 25-år vilket jag ska fira tillsammans med mina närmaste tjejkompisar och sedan med släkten på söndag.
 
Hämtade min finaste lilla E idag på dagis, hade inte träffat henne sedan i måndags. Tänka sig att jag får tårar i ögonen när jag hämtar. Äkta lycka & kärlek!
Hur ska det bli den dagen vi har 4 (! eller hur var det nu...) barn.
 
Har haft en supermysig kväll tillsammans med mamma, pappa och Ebba. (A jobbar som vanligt på onsdagkvällar) Vi har bakat, kladdat och bakat lite mera. Tror Ebba kommer bli som jag, en sån som älskar att baka och såklart att ÄTA smeten. 
 
 
Längtar ihjäl mig efter vår köksö, där kommer det bakas mina kära vänner. Välkomna på en himla massa fika hemma hos oss!
 
Min kväll avslutades såhär med "Mia på Grötö" på tv såklart.
 

Godmorgon!

Publicerad 2013-02-11 07:51:44 i Allt annat än hus...

Godmorgon snöstorm! Tack för att det kanske aldrig kommer att bli vår..

Aron & Ebba ligger hemma och sover, de blir hemma idag för att vila upp sig inför dagis ordentligt. På onsdag är vi tillbaka i vanliga rutiner igen.

Jag startar måndagen med möte på stationen och en stor latte!

Hoppas ni också får en bra start på veckan.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3978182/images/2013/pic_511894d4ddf2b340e52a0d6d.jpg" class="image">

Söndag & träning

Publicerad 2013-02-10 21:02:57 i Familjen

Idag har jag stått i mitt kök, gått in i min tvättstuga och kikat in vårt vardagsrum. Vi var alltså en sväng och kollade in vår platta, som de flesta säger så upplevs det vääääldigt litet..

Nu sitter vi i soffan och dricker mitt favvo te. Jag har vart duktig och tränat, så galet bra pass! Imorgon kör vi igen, både jag & mannen ska iväg för att svettas.


Fin söndagskväll på er!

Hej fina lördag!

Publicerad 2013-02-09 15:03:00 i Familjen

Natten har bestått av hosta, bök, hög feber och kräkor. Stackars Ebban, nu har hon vart sjuk snart en hel vecka. Men vi kämpar på, antar att det blir vab kommande vecka också, någon nämnde att februari även kallades vabruari och jag är beredd att hålla med..
 
Idag blir det jobb för mig några timmar sedan hem till min familj för hemgjord pizza, godis och mello såklart! Oj, vad jag gått och blivit en riktig mello-mamma!
 
 
I mitt huvud (och Arons) snurrar massa inredningstankar! Vill börja inreda vårt hus redan nu, dock lite svårt..
 
Snyggt med kökssoffa!
 
Praktisk och stilren hallmöbel
 
Underbar uteplats!
 
Snälla våren, kom nu!!

Grunden färdigt!

Publicerad 2013-02-08 12:50:46 i Familjen

Bara sådär på någon dag så står det en jätte fin grund på vår tomt! Huset, nu kan du komma!! :)
Har haft världens snabbaste och smidigaste entreprenörer till detta jobb. Niklas Ågren Schakt, tack så jätte mycket!
 
Nu är det lite småfix kvar, sen ska vi "bara" bli av med den STORA jordhögen...
 
 
Onsdag vecka 9 (om 2 !! veckor ca) kommer vårt hus.
 
 
Nu blir det till att njuta av helgen till fullo!
 
 

VAB

Publicerad 2013-02-05 11:02:24 i Familjen

Ebba har sovit från innan kl 19 igår till 8.30 imorse, skönt med tanke på den feber hon har. Fortfarande varm och skruttig nu på morgonen, har kollat film och käkat apelsin. Nu sover E igen och jag ska försöka hitta på något att göra.
 
 
A slutar vid kl 16 idag, när han kommer hem är det min tur att åka in till stan, jag ska på dejt med en fin vän. Middag och eventuellt en bio står på schemat, ska bli skönt att komma ifrån ett tag och bara få umgås och prata av sig.   
 
 
Nu blir det att styra ihop min födelsedagsfest ordentligt!
 
 

Sjuk Ebba

Publicerad 2013-02-04 22:21:22 i Familjen

Vi har, som hälften av Ebbans andra dagis-kompisar blivit sjuka. När jag kom hem möttes jag av en kokhet skrutta som bara ville vara i famnen.

Slutade med att E somnade i mitt knä framför ice age innan kl 19. Sedan dess sover hon stenhårt, hoppas på en lugn natt. Imorn är det jag som blir hemma från jobbet för att mysa med vår lilla sjukling.

A är duktig ikväll och var iväg på innebandy med några grabbar i Björklinge. Vi skulle först gå på gympa innan men hittade många bra ursäkter då E är sjuk.


Nu blir det godnatt fina ni!

Helgen & platta på g!

Publicerad 2013-02-03 14:09:00 i Familjen

Vi har haft en topppen helg! Ebba har dock haft feber men ändå vart pigg, antagligen kom febern av hennes 18 mån vaccin.. Hoppas det pigga håller i sig!
 
Vår helg har bestått av massa frisk luft! Jag ska försöka att inte verka tjatig men sjuttsingen vad jag gillar landet och den underbara (VÅR) luften!! 
 
 
Igår var vi även en sväng förbi tomten. Där händer det grejer! Nu ser man vart huset ska stå, så häftigt! Veckan som kommer ska plattan gjutas. Om 3 veckor kommer vårt hus. Tänk att människor i detta nu står och spikar/monterar vårt hus på fabriken...
 
 
 
Fin söndag på Er!
 

Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela