trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

Mellandagarna

Publicerad 2012-12-29 13:14:00 i Familjen

Måste säga att det är riktigt skönt att få vara lite ledig. Mysa med hela familjen och bara ta det lugnt. Men självklart är det också då sjukan kryper fram, Ebban hoch jag har hostat i kapp ett bra tag nu.
 
Julen var mysig, Ebba fick massor med fina julklappar. Bl.a. en dock och dockvagn som hon verkligen älskar. Så kul att se henne mata dockan med allt från välling och kakor till kaffe, söt-Stina! :) Hon fick även en mysig morgonrock, hon ser ut som en riktig "fin dam" i den, haha
 
Det där håret bara fortsätter att växa...
 
Husbygget då, jodå det går framåt, dock lite lugnt nu alla dessa helgdagar. Vi har som sagt fått kontrakt på markarbetet som kommer sätta igång vecka 4 och sedan ramlar allt bara på efter det. Så lite innan midsommar (om allt går som det ska) får vi flytta in i vårt aldeles egna hus!
 
Nu blir det att fortsätta vår planering inför nyårsmiddagen. Vi ska fira in det nya året tillsammans med våra vänner i Björklinge. Vi ska stå för för & efterrätt, så planeringen är i full gång.
 
Ha en fin dag alla ni!

Dan före doppardan!

Publicerad 2012-12-23 14:30:02 i Allt annat än hus...

Vi startade vår dag med en jul-brunch hos Ebbas farmor. Massa god mat och riktigt julstämning! Ebbas två kusiner var också där, blev såklart bus och även julklapps utdelning.

Nu är det sova middag som gäller, ikväll blir det julmys med mina syskon här hemma.

Update

Publicerad 2012-12-23 14:24:18 i Allt annat än hus...

Bond-partyt blev mer än bra! Så lyckat, alla grabbarna hade kostym och fluga och vi tjejer var fint uppklädda i klänningar och fina frisyrer. Det blev en hel del cocktails och skumpa, födelsedagssång efter 12 slaget och lekar. Jag hade för roligt så roligt att ja glömde ta kort, tror det blev 2 på hela kvällen...

Vi har fått enreprenadkontrakt och även ett prel inflyttningsdatum. Nu känns allt på riktigt! Vi kan börja räkna ner..

20 december

Publicerad 2012-12-20 16:49:15 i Familjen

Så mycket julkänsla just nu! Ikväll ska jag hem och slå in julklappar med min bättre hälft, ta ett glas rött och njuta av att det snart är ledighet.
 
 
Imorgon blir det en kort dag på kontoret följt av partaj med fina vänner. Varje år några dagar före jul ställer min vän Hanna till med födelsedagsparty! I år nalkas det Bond-tema i coctail style. Måste hem och leta i garderoben, får se vad jag kan skrapa fram i Bond stil. Kanske en riktig bondbrud?!
 

Vad tror ni, Aron till vänster och jag i mitten??!
 
Nej hörni, ha en fin kväll!
 

Mamman & Pappan

Publicerad 2012-12-19 16:03:47 i Allt annat än hus...

Som jag nämnde tidigare skulle vi få oss lite egentid den här veckan. Min mamma tog Ebba igår kväll och hade henne hela dagen idag. Jag och A fick en lång kväll tillsammans, åt middag med vin och tända ljus, planerade julklappar och slöade i soffan. Efter 10 timmars sömn tog vi oss ut på en riktig shoppingrunda!

4 timmar senare var alla klappar handlade, en god lunch intagen och vi hann även med att kolla kakel & öppenspis till huset.

Väl hemma möttes vi av världens gladaste Ebbban, som man längtar bara efter ett dygn!!

Nu är vi redo för julen, bring it on Santa!! Som min fina vän säger :)

Julfix

Publicerad 2012-12-17 17:45:00 i Bara Ebba

 
Massor av julfix hemma just nu, ska bli så skönt att lämna jobbet kl. 15 på fredag och sedan vara ledig en hel vecka! Få umgås med familj och vänner och att få spendera hela dagarna med Ebba.
 
Hon är verkligen i en sån rolig ålder just nu. Hon sover från 19 till 8, ibland 8.30, sover middag i minst 2 timmar, det hon gör när hon sover är att växa, så det knakar... (antar jag) Inte konstigt att hon inte har några kläder som sitter som de ska längre, tröjorna är korta och byxorna ännu kortare. Ja, kläder kommer hon hitta massor i hennes julklappar.
 
Hon pratar sitt egna språk, tar efter vad vi säger och gör. Kommer ihåg hennes kompisar, säger man t.ex. Alicia springer hon till dörren och vill åka till "Alcccccc!!!" som hon säger och pekar mot dörren.
På kylen sitter det julkort från hennes Elias & Fabian, dom går hon runt och pussar på dagligen.
På tal om att pussa & krama, hon älskar det just nu och de flesta som kommer och går hemma hos oss får både en puss och en kram.
 
Älskade Barn!
 
 
 

Tröttaste busungen (tyvärr lite suddig bild)
 
Stora-tjejen!
 

Julgran!

Publicerad 2012-12-16 20:31:01 i Allt annat än hus...

Varje år är det samma sak som gäller, veckan innan jul är det dax för gran-jakt! Hela släkten ska med, är man inte med så är en bra ursäkt ett måste!

Farmor & farfar bjuder på grilladkorv, glögg, pepparkakor och varmchoklad. Sen är det ut i skogen på gran-jakt som gäller. Finast gran vinner! Nej, inte riktigt så.

Men men även i år hittade alla en varsin gran och snart står de fint klädda hemma i våra hem. Just nu sover Ebba middag och jag ska lägga mig på soffan och vila. Ikväll blir det att klä granen och ta igen lite kvalitetstid med familjen.

Hoppas ni haft en fin dag!

Happy!!

Publicerad 2012-12-15 21:27:56 i Familjen

Nej nu får det vara bra med det negativa, egentligen är jag ju hur glad & lycklig som helst!!

Såhär får du bygglov & förskola

Publicerad 2012-12-15 13:15:11 i Husbygge

Risk för att det blir ett långt inlägg antar jag..
 
Först, vi har fått Bygglov!! En stor klump har släppt från både min och Arons mage. Det som stått högst upp på vår önskelista till jul var ett bygglov och nu har vi äntligen fått det!! Känns så otoligt skönt att äntligen kunna börja bygga på riktigt.
 
Men hur får det egentligen gå till? Jag blir såklart glad att vi fått bygglov men samtidigt blir jag så fruktansvärt mörkrädd och förbannad. Vi har gjort precis som alla andra gör när man söker bygglov, lämnat in en hög med papper och sedan snällt väntat och väntat, och väntat. När det tagit 8 veckor får vi reda på att först då har det kollat på våra papper. De har alltså legat där i en hög (papperna alltså) och bara väntat på att någon ens tagit tag i det. Sedan ber vår hanläggare om kompletteringar som hon redan fått, så som färg på hus och att toaletten måste vara handikapp anpassad, vilket är tydligt utritat på planritningen.
 
Efter de här 8 veckorna ringer vi och kollar hur det går, vi får inget svar. Vår säljare på Trivselhus hör av sig men får heller inget svar, han mailar hennne och det svar han får "jag diarieför ditt ärende och räknar 10 veckor från nu" Det svar har vår säljare fått på ca 20 sidor mailkonversation. Vi börjar inse att kommer det fortsätta såhär kommer vi inte få flytta in i vårt hus fören hösten 2013...
Allt det här slutar med ett nervöst sammanbrott (av mig). Ont i magen och tårar i ögonen ringer jag till kommunen och ber få prata med en av cheferna på Byggnadslovs kontoret.
 
Äntligen får jag tag på en 45-50 årig kvinna som förstår mig. Hon säger att det inte är alls ok hur vi har blivit behandlade och att hon absolut ska ta tag i det här! Och ja, hon lät väldigt bestämd och beslutsam. Summan av kardemumman, vi får ett beviljat bygglov 1 ½ dag senare. Visst, hur skönt var inte det! Men ska det verkligen vara såhär.
 
Man ska alltså behöva springa genvägar, halvt få magsår och sedan behöva gråta lite i telefonen.
 
inte ok någonstans.
 
Nu ska jag försöka att inte trötta ut Er men måste även lyfta en annan sak. När vi ändå pratar om hur kommunen behandlar folk. Det här med förskola, Ebba ska ju börja nu till Januari, vi har såklart sökt förskola i Björklinge då det är där vi ska bo. Från första början har vi fått höra att det är fullt och att kommunen inte kommer att kunna erbjuda någon plats alls. Även där har vi försökt få svar på hur vi ska göra, kommer vi få plats? Vart kommer vi få plats och När? Ska vi behöva planera om med jobb/föräldraledighet? Men inget svar, de säger bara att "vi kommer att kunna ge ger svar vääääldigt sent..."
 
Aja, vi ringde helt enkelt till förskolan vi önskade gå på och kollade läget. De verkade toppentrevliga och vi fick komma dit på studiebesök dagen efter. Vilken mysig förskola, här vill vi verkligen gå! Vilket vi såklart sa till dem flera gånger. Vi åkte därifrån med blandade känslor...Vi vill ju gå här men vi vet att enl. kommunen är det fullt överallt och vi kommer kanske eventuellt inte ens få plats alls.
 
Dagen efter vårt besök på förskolan ringer de från kommunen och erbjuder oss en plats på den förskolan vi önskat som första val och alltså den vi var och besökte dagen innan. Vi svarade såklart JA! Och nu ska Ebba börja där i januari.  
 
Som jag nämnde tidigare, vi är såklart glada och nöjda men får det verkligen gå till såhär...
 
 
Så, för att få bygglov ring den högsta chefen du får tag på och gråt gärna lite.
För att få förskola, åk till förskolan och "visa upp" dig och ditt barn, försök se väldigt nöjd & snäll ut. 
punkt.  
  Såhär känner jag mig just nu, som en riktig sur-kärring...
 
 

Helg update & förbannad

Publicerad 2012-12-11 12:11:56 i Planering

Hmm, vad ska vi börja med? Ok, vi börjar med förbannad.. På bygglovshandläggaren. Hon svarar inte på mail, lyssnar ej på oss i telefonen och hon fattar faktiskt ingenting. Det hon säger i telefonen är "jag vill inte prata med er, ni får ringa min chef" Helt oacceptabelt! Vi ringer hennes chef men får ej svar... Visst måste man kunna byta handläggare?!

Igår ikväll slutade det iaf med att jag skakade av ilska i samma veva som jag fick tag på BHens chefs, chef. Alltså en högt uppsatt chef! Hon var en mycket trevlig kvinna som förstod mig, bestämt och med gråten i halsen förklarade jag vårt ärende. Och ja, förhoppningsvis händer det något idag... Återkommer!

Helgen då, den vart mysig! Bakandet gick förvånansvärt bra och riktigt gott blev det!
På lördagskvällen flög ngt i mig och vips så vart det förfest här hemma följt av utgång! 6 brudar skakade rumpan ordentligt till vi drog oss hemåt vid 3 tiden. Så söndagen blev en mycket lugn dag.. Här kommer bilder från helgen.


Vilket väder & toalett

Publicerad 2012-12-06 07:58:06 i Massa tankar

Vilket väder det kom, Så mycket snö på bara några dygn, härligt! Här hemma har vi lite sjukstuga, Aron är förkyld och Ebba har lyckats få ögoninflammation och på det feber och snorig. Mina två sjuklingar ligger och sover medan jag får njuta av min frukost till julkalendern, den är bara för bra!

Som ni förstått får man verkligen välja ALLT när man bygger hus. Igår kollade vi på toaletter och bestämde oss för vägghängda. Stilrent och framförallt fräscht och smidigt att kunna torka under och runt toaletten ordentligt.

Nu mer te sen en riktig vinterpromenad till jobbet!

Julbak

Publicerad 2012-12-04 17:30:00 i Allt annat än hus...

Är så sugen på ett riktigt julbak! Massor av goda julkakor, julgodis och såklart lussekatter. I helgen ska vi planera in lite bakande. Vi ska försöka att göra lördagen till en familjedag, ta det lugnt mysa med film och även baka lite.
 
Visst låter det mysigt när man säger att hela familjen ska baka? Och mysa och njuta? Åh så fint.. Men jag vet själv hur det brukar bli, stök i hela köket, en mamma som moffar i sig chokladen, en pappa som faktist inte alls tycker det är så roligt och en Ebba som slänger både sig själv och de flesta ingridienser på golvet.. Aja, vi ska försöka få till något sådär familjärt bakande iaf..
 
 
 
 
Hur går det för Er i julstöket?!
 
 

Lugna gatan

Publicerad 2012-12-04 11:10:58 i Massa tankar

Det har inte hänt så mycket sedan sist. Vi väntar på bygglov och börjat kika runt lite på kakel/klinker till badrum, hall och kök. Vad tror ni man ska ha för färg i hallen på klinker? Vi har inte tänkt så mycket där än..

Men kanske grått i badrum. Så stilrent!

Mycket funderingar..

Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela