trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

Fredagsdejt

Publicerad 2014-02-28 19:32:29 i Lediga!!

Har vart på en supermysig fredagsdejt idag, 5 mammor varav jag höggravid och 9 barn i blandade åldrar. Ebba och Stella som det bara skiljer 2 månader på föll direkt för varandra, dom var superduktiga att leka tillsammans. För det mesta delade de på alla leksaker och lekte tillsammans men självklart blev de även osams ibland, tur dom inte är långsinta sötnosarna!

Tack fina Johanna för supergod mat och fika idag! Vi blev helt slut, Ebba deckade i bilen hem och jag ligger utslagen på soffan. Bra resultat av en heldag! 

Ledig torsdag

Publicerad 2014-02-28 07:51:58 i Lediga!!

Hade en ledig torsdag tillsammans med hela familjen, spenderade all tid hemma med massa fix. Gjorde om i Ebbas garderob och garderoben inne i det rum som i framtiden ska bli bebisens. Sånt man tänkt på sen vi flyttade in men som bara legat och aldrig blivit av. 

Har även vart ute en långstund, haft gofika och myst tillsammans alla tre, tänk att vi snart blir fyra. Längtar så! 

Aron fick ställa upp och måla mina tånaglar nu ikväll, man vill ju känna sig lite fin och bara för att man inte når ner ska man väl inte behöva gå utan färg. Resultatet blev topp, han kan min man 👍



Från min soffa

Publicerad 2014-02-26 19:18:25 i Gravid

En stor påse med lösgodis, iskall mjölk och min vattenflaska (som alltid är med), tittar på top model och känner mig sjukt smal & smidig. 


Hoppas ni har en fin kväll! 


Finmiddag

Publicerad 2014-02-26 17:14:18 i Lediga!!

Onsdagar är mina och Ebbans slö-kvällar. A jobbar kväll och är hemma vid 21 så vi passar på att mysa lite extra med varandra. 

Idag blev det en otroligt lyxig middag, mackaroner med delikatessköttbullar och paprika som vi åt i sängen till en film. Ja ibland får man väl det också. 



Tisdag

Publicerad 2014-02-25 15:27:35 i Lediga!!

Min dåliga sida är att kunna koppla av och varva ner. Men jag försöker komma in i det mer och mer och vet att om jag inte vilar kommer ingen bebis att komma.. 
Idag har jag haft en skön dag, semelfika med Sarah och lilla Julia sen lunch och middagssovning. 
Hämtade sen världens gladaste Ebba på dagis. När vi kom hem ville E bara mysa i soffan, åhh jag smäller av va mysigt det är att bara få mysa med den här godbiten och en sparkande lillebror/lillesyster i magen ❤️




Shopping

Publicerad 2014-02-24 12:50:55 i Shoppat

Det blev en svettig förmiddag på stan, jag tycker att jag verkligen tagit det lugnt och tagit allt i min vankande takt. Dock har jag haft vinterjackan på och det är just nu runt 8 plusgrader ute, jag är svälld i fötter och händer och svettas!

Gick tidigare till BM och köpte med mig en islatte, tror inte ja kommer upp ur den här soffan på ett tag. 



Första dagen hemma

Publicerad 2014-02-24 08:22:38 i Planering

Har haft en jättelugn helg tillsammans med hela familjen, äntligen får vi umgås alla tre. Ätit långa frukostar och var en sväng ut till mina föräldrar för att umgås med Håkan, ni vet katten. Sen såklart mellomys i soffan och hockeymatch i söndags. En helt lagom helg. 


Idag är min första dag på min långa mammaledighet. Planen är att ta sig in till stan för lite ärenden och sen till MVC. Har även börjat greja här hemma med tvätt, sortera bebiskläder och packa den där väskan.



Fredagsmys

Publicerad 2014-02-21 20:18:45 i Lediga!!

En vanlig fredag här hemma, jag kom hem från jobbet, pussade på mina 2 hjärtan och 20 min senare åker A iväg för hockeymatch. Bara 2 matcher kvar nu sen är säsongen slut och det känns helt ok. Äntligen så kanske vi kan umgås lite på kvällarna.

Jag och Ebba har haft fredagsmys med saltapinnar och festis, nu sover E och jag kommer snart somna på soffan. Herreguuuud va trött jag är, ska bli så skönt och välbehövligt att vara hemma från jobbet från nu. 



Sista dagen på jobbet

Publicerad 2014-02-21 10:05:00 i Massa tankar

Som jag väntat på den här dagen! I höstas när jag berättade på jobbet att jag var gravid kändes det här så galet långt bort och som att det inte var på riktigt. Allt var så långt fram. 

Nu den senaste månaden har jag verkligen längtat efter den här dagen, kroppen skriker efter vila och jag måste få vara hemma och bara ta det lugnt. 

Idag är dagen då jag går från jobbet och kommer tillbaka om mer än ett år. Delade känslor.

Längtan efter vår bebis och att få spendera mer tid med min familj är enorm. Medan jag absolut kommer sakna mina kollegor och mitt arbete. 

Har precis vart hos BM och nu fredagsfika med kontoret såhär sista dagen. 



Vecka 37

Publicerad 2014-02-20 21:25:54 i Gravid

Inte så mycket att tillägga denna vecka, förvärkar på kvällarna, stor, otymplig, den trycker massor neråt i bäckenet. Tror det kan sammanfattas som helt enkelt höggravid. 


Längtan efter den i magen är galen! Nu har även Ebba börjat förstå att bebisen snart är här, hon pratar om den helatiden och den är allltid "med". Hon pussar magen (hon säger bebisen) hejdå när ja går till jobbet, när man säger jag älskar dig svarar hon "jag älskar dig och pappa och bebisen" 


Våååår!!

Publicerad 2014-02-18 10:30:25 i Vardagen..

Men ja, nu är väl våren här?! Iaf för någon dag, älskar solen och den sköna luften ute. Bara 4 dagar kvar på jobbet och sen väntar en lång mammaledighet. Som jag längtar efter bebisen, längtar efter att spendera mer tid med Ebba innan bebisen kommer och längtar till varmare dagar och en riktig vår. 


Lämnade precis Ebba på dagis, hon ville att ja skulle köpa solglasögon till henne, medan fick hon låna mina 👍 

26 år

Publicerad 2014-02-17 14:54:23 i Massa tankar

Ja men visst, idag är den dagen då jag fyller 26 år. Känns helt ok, tror den där åldersnojan kommer om några år, den är iaf inte här idag. 

 Helgen har vart fylld med firande med familj och kompisar och precis såhär glad & lycklig är denna 26 åriga mamma just nu! 


Tack för alla fina presenter och för att ni skämmer bort mig galet mycket. 
Puss! 

Så bortskämd

Publicerad 2014-02-16 08:01:03 i Festligheter

Om jag har världens finaste vänner är det ingen tvekan om. Igår när jag kom hem möttes jag av ett hus fyllt av mina bästis-tjejer. 15 stycken snygga bruttor som fixat så fint! 


Jag blev bortskämd till tusen! Fick galet mycket paket till bebisen och jätte mycket fina födelsedagspresenter till mig själv. Fick även supergod mat som alla hjälpts åt att göra och efter det massor med fika och gott snacks. 


När partajet är över och mina vänner lämnar huset helt undanplockat & skinande rent då dör jag verkligen tacksamhetsdöden. 

Att mina finaste vänner har styrt ihop det här, bara för mig gör mig så rörd och jag vet inte hur jag ska tacka er.
Ni är bara så bäst och jag älskar er så, tack för en grym kväll! 



Pirrig

Publicerad 2014-02-15 16:06:31 i Vardagen..

Idag kör jag ett kortpass på jobbet, lördagarna på kontoret är väldigt lugna och man hinner med massor. 

Jag vet att just precis nu är mitt eget hus fyllt med mina bästis-bruttor. De har kört ut man & barn för att ta över vårt hus. 
Det jag vet är att jag är välkommen hem till mitt hus kl 17.00 ikväll och att det rör sig om en crossover babyshower-födelsedagsparty-kväll. 
Såååå spännande!!


Dax för den här höggravida, övertrötta mamman att snygga till sig lite 💃 

Vår fredagskväll

Publicerad 2014-02-15 12:36:43 i Lediga!!

Hoppas ni alla hade en mysig alla hjärtansdag! Vi började kvällen med familjepussel deluxe, jag tog bussen direkt från jobbet ner till ishallen. A hade träning kvart i 6 och min buss kommer dit kl 20 i 6, så planen var att plocka upp E i ishallen för att då åka hem och laga mat. 
Bara det att Ebban älskar ishallen och hockey, så att åka hem var bara att glömma. Jahapp, där satt vi på läktaren och spande in 20 st svettiga hockeygrabbar under en seg fredagsträning 👍 Efter 30 minuter kunde jag med några mutor få Ebba att åka med hemåt. 


Väl hemma somnade en nöjd tjej såfort pyjamasen var på och vällingen slut. 
Jag lagade mat till mig och Aron och vi åt en sen mysig fredagsmiddag. 

Vecka 36

Publicerad 2014-02-13 21:00:40 i Massa tankar

Förvärkarna kommer på kvällen när ja lagt mig, den där molande mensvärken som jag känner igen så tydligt. Känner även ofta att det typ "ilar" i bäckenet, det trycker neråt. Kanske fixerar den sig snart? Dock har jag förstått att "andra barnet fixerar sig ngn dag/timmar innan den ska ut..." Jahapp, så det ska trycka såhär mkt både upp och ner ett tag till då. 

Jag jobbar nu bara en vecka till, det känns så skönt. Först för att kroppen verkligen vill vila och göra sig redo. Jag vill vara färdig med allt, köpa sista grejerna, packa väskan och fixa hemma. Tänk att man faktist "boar" precis som många djur gör, häftigt tycker jag! 
Sen att jag känner mig galet överflödig på jobbet, min kollega kan ALLT och idag var den dagen jag verkligen kunde andas ut och känna, jaha, då behövs jag inte mer. 

Jag tycker ju att min mage ser så galet stor ut från sidan, trivs absolut med mig själv men när ja går förbi en spegel och kollar mig i den från sidan blir ja lite rädd. Herreguuuud! Tror snart inte min mage orkar bli mkt större snart.. 

Framifrån världens skönaste outfit just nu och som sagt fr sidan en lite läskigt stor mage, Godnatt! 





När allt bara går som det ska

Publicerad 2014-02-11 19:54:07 i Massa tankar

Efter en jobbig dag på jobbet slutade jag iaf tidigt och fick åka hem för att hämta Ebban på dagis. 
Sen har eftermiddagen och kvällen bara flytit på. Världens duktigaste tjej gick hela vägen hem från dagis, "hålla handen och gå, inte åka vagnen mamma" När vi kom hem hjälptes vi åt med tvätten, gjorde middag och åt. Allt utan utbrott och trots. Sen var det dax för dusch & tvättning av hår och det gick oslagbart bra! (Med skärmen på). Sen att håret gick att borsta utan gnäll, vet inte vad som hänt här..

Avslutade kvällen med häng i soffan där E somnade kvart över 6 helt ovaggat. En sån galet mysig kväll vi haft! Nu längtar jag efter pappan som vart ut och käkat middag på stan. 

Hon bjöd även på ett smile på bild, herreguuuud vilken kväll 👍 

Värkar

Publicerad 2014-02-11 19:27:38 i Gravid

Ja det var värkar, igårkväll när jag låg i sängen så fick jag riktiga värkar. Inga som gjorde superont men inte heller bara "mensvärk" de kom och gick i kanske en halvtimme- timme. Blev supernervös att vi skulle föda barn i natt, och stackars A blev också nervös. Men efter lite massage, värmekudden och ett glas mjölk så somnade jag och sov sen hela natten. 

Idag har jag vart jättetrött och haft nästan som träningsvärk i ryggen/ljumskarna. Har även känt mig jättetungt och konstig i kroppen. Hm, kan det vara förvärkar som startat.. Blir skönt med en lugn kväll och en ledig dag imorgon. 


Finaste Anna & lilla Stina förgyllde min dag med en mysig lunchdejt! 



En grå söndag

Publicerad 2014-02-09 10:55:32 i Lediga!!

Men fy vilken grå söndag det blev, här vräker regnet ner och all snö är snart helt borta. Pappan är på jobbet och jag och E håller oss inne, Ebba vill mysa i soffan med film och jag har slängt ihop melliskakor till E och müsli. Herregud va hurtigt det lät, att tillägga är att jag nu ligger utslagen på soffan med sammandragningar och ont. 

Ebbans moster och Anders kommer snart hit och har med sig lunch och fika till oss, så skönt med sällskap och slippa laga massa mat o greja 👍 



Vatten i ögonen

Publicerad 2014-02-06 20:40:37 i Tips från mamman!

De senaste veckorna har det verkligen gått sämst att tvätta Ebbans hår. Hon skriker, gråter floder och säger att "jag behöver inte tvätta håret idag!!" Jag får henne inte att förstå att tittar man upp i taket så får man inte vatten i ögonen, hon tittar upp en kort stund sen ner och DÄR kom allt vatten, shampoo och balsam i ögonen.. Idag köpte jag en "duscha-håret-skärm" till henne och hon blev överlycklig! Vi hoppade in i duschen och ja, mest nöjd och sen lite missnöje men helt ok. 

Vi har kommit ett stort steg i tvätta-håret-kampen och vi fortsätter. 👏👏



Pop

Publicerad 2014-02-06 10:17:15 i Gravid

Underbart fina från Polarn, vet dock inte vilken färg jag vill ha...




Vecka 35

Publicerad 2014-02-06 08:05:02 i Gravid

Vecka 35 och jag känner mig stor som ett hus, inte bara magen som blivit större, fingrar och fötter blir svullna framåt kvällen och jag kan beskriva mig själv som galet otymplig.

Jag jobbar den här veckan ut och sen två veckor till, känns så skönt att snart få gå hem för att vila på riktigt. 

Den där inne sparkar fortfarande ordentligt, känns som att jag får blåmärken på insidan av magen, tror det är en stark liten krabat precis som sin storasyster.



På önskelistan

Publicerad 2014-02-03 21:43:10 i Tips från mamman!

Snart ett år äldre och ett år visare. Några saker denna (snart) gamla mamma önskar sig i present är Rice fina koppar och bricka, en prenumeration på mama, tänk va lyx att få hem en sån i brevlådan varje månad, Olgas träningsbok (ni vet att jag gillar Olga :) 





Önskar mig även fina vårkläder i form av presentkort. Tänk va härligt att få köpa ngn annat än tråkiga mammakläder snart. Kollade även in pipstudio och Cult designs vårnyheter på miq maq, superfint alltihop!! 



Storhandling, Kalas & Apelsiner

Publicerad 2014-02-03 16:04:20 i Lediga!!

En typiskt mysig söndag, alla tre (4) tog sovmorgon, in till stan för storhandling sen hem och iväg på Alicias 3-års kalas, som vanligt var det jättefint fixat och super gott fika!  Ikväll har jag och E bara tagit det lugnt medan pappa A är iväg och spelar match.

Har ni smakat apelsinerna just nu? Herreguuuud va dom är goda! Blev just min creaving. 



Ledig lördag

Publicerad 2014-02-01 16:55:42 i Lediga!!

Gav bort mitt pass på jobbet idag, kände att jag behöver en ledig helg med familjen och bara få ta det lugnt. 

Vi har vart ute hela förmiddagen, så skönt att det inte är minusgrader. Slippa frysa och kunna bygga snögubbe. 

Såna här lediga dagar med sovmorgon, middags sovning och bara kunna ta det lugnt är välbehövliga. 



Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela