trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

TGIF

Publicerad 2014-01-31 10:08:07 i Vardagen..

Och äntligen blev det fredag! Idag har jag en ordentlig sovmorgon, börjar inte fören 10.30 och jobbar till 17 efter det blir det en efterlängtat AW med fina kollegor. 

Har spenderat morgonen med den här skitarga, bestämda och trotsiga ungen, men tänk va glad hon blev såfort vi började gå mot dagis. Tokfia! 



Vecka 34

Publicerad 2014-01-31 10:04:03 i Gravid

Och nu vecka 34, bara 6 veckor kvar. Tror den där inne vill kika ut lite tidigare så kanske inte ens 6 veckor kvar.. (Oj vad jag kommer ångra att jag skrev det här när ja sedan går över 14 dagar..) 

Men iaf, just nu är allt tungt, stort och otympligt. Foglossningen blir bara värre, ngn som vet om det är vanligt att det blir bättre ju längre man går eller ska jag sluta hoppas?! Det som är positivt är att mitt hår är galet fint och mina naglar är hårda som sten. Nästa vecka ska jag unna mig en tid hos frisören, blir ingen stor förändring bara klippa av lite. 

Hua vad jag längtar till mammaledigheten nu, jag vill bara vara hemma och gosa bebis och mysa med hela familjen! 



Ledig onsdag

Publicerad 2014-01-29 09:44:34 i Lediga!!

Underbara sköna ledighet! Att få spendera en hel dag med den här lilla bruttan ger mig så galet mycket energi. 


Vi tog sovmorgon till strax efter 8 och dagen är nu helt oplanerad.

Hoppas ni har en bra mitt-i-veckan dag! 

Solig söndag

Publicerad 2014-01-26 20:47:25 i Lediga!!

En sån härlig solig söndag det blev! Carro Padi och Jon kom och åt lunch och sen gick vi ut i pulkabacken. Massa sol, kaffe, varm choklad och lite pulkaåkande. Jag och Carro agerade publik och papporna fick sköta "springa upp och nedför backen grejen"


En lite bättre söndag med andra ord! 


Bio

Publicerad 2014-01-26 10:26:51 i Lediga!!

Ebba släppte inte bioduken med blicken en sekund, fy va mysigt vi hade! En sån nöjd tjej att få va med både sin mamma och pappa, få fin popcornskål med bamse på, dricka festis och se alla andra barnen runtom. 


Igårkväll kom fina vänner över på middag och var kvar sent in på kvällen, så himla mysigt! Och oj va mycket det finns att prata om, mer såna kvällar tack. 



Ledig helg

Publicerad 2014-01-24 21:50:39 i Lediga!!

Äntligen en ledig helg med hela familjen! A är ute och roar sig ikväll med hockeylaget och jag & Ebba intog soffan med massa fredagsmys. E somnade innan kl 20 och jag somnar också snart, hej fredagströtta! 

Imorgon blir en mysig förmiddag på stan sen ska vi på bio, premiär för Ebban, blir spännande att se vad hon tycker. 


Morgonfika

Publicerad 2014-01-24 09:19:36 i Massa tankar

Har vart hos BM nu på morgonen. Allt såg bara bra ut och bebisen växer som den ska. Dock var det väldig skillnad på hjärtljuden den här gången mot de tidigare gångerna. 
Vem är du som ligger där inne?


Nu en fredag på jobbet sen ledig helg! 

En halv dag

Publicerad 2014-01-23 13:33:10 i Familjen

Sitter på bussen påväg hem, blev en fm på jobbet idag för mig. Ebba är fortfarande lite hängig så A har vart hemma och nu när ja kommer hem åker han in och jobbar ett kvällspass. Skönt att kunna dela på vabandet. 


Får se vad jag och E hittar på i eftermiddag, hade nästan kunnat betala för att få vara ute i det underbara vädret hela dagen. Kanske kan vi komma ut en liten sväng iaf. 



Vab & foglossning

Publicerad 2014-01-22 09:42:57 i Vardagen..

Idag blev jag och Ebba hemma, hon hostar, är förkyld och har feber. Natten var en bra natt, vi sov alla tre (fyra) i vår säng och E var pigg imorse när hon vaknade. Blir en skön dag hemma med massor av vila på soffan. 


Min natt har vart galet mycket värre, har haft sån foglossning och ont i bäckenet så jag knappt kunnat vända mig i sängen. Tror jag gick ovanligt mycket igår, därför jag haft så ont. Idag blir som sagt en dag på soffan och hoppas det blir bättre.


Vecka 32

Publicerad 2014-01-20 09:42:18 i Gravid

Så vecka 32, känns som att jag blivit så otroligt "tråkig". Tror ja börjar tänka mer och mer på förlossningen och är just nu väldigt ego och det mesta jag tänker på är mig själv och den i magen. "Hör" inte riktigt vad andra säger och börjar helt enkelt gå in i mig själv och mina tankar.  Börjar även fixa iordning hemma, köpa mer kläder till bebisen, vagnen ska vi hämta idag osv. Är väl helt normalt med tanke på den vecka jag är i, inte långt kvar nu. 

Tanken är att jag har ca 5 veckor kvar på jobbet, om jag orkar såklart. Där är allt väldigt lugnt och jag lägger all min tid på att lära upp min nya kollega. Det går jättebra att jobba 75% och på något sätt känner jag mig faktist lite lugnare (inte min starka sida..) 

Dagens magbild, ber verkligen om ursäkt för den galet smutsiga spegeln.. 



Slänger ut all jul

Publicerad 2014-01-19 14:20:40 i Lediga!!

Tro det eller inte men idag (äntligen!) åker sista julen ut här hemifrån. Har haft en julgardin hängande i köket till idag och även alla stjärnor & julljusstakar har idag fått åka upp på vinden. 

A jobbar och vi passar på att fixa och mysa massor hemma. Just nu fika med bästa sällskapet



Godmorgon

Publicerad 2014-01-16 08:00:29 i Vardagen..

Startar morgonen på bästa sätt, finaste tulpanerna som sovit i kylen inatt (tack för tipset Johanna!) och min morgonlatte med extra kanel. 



Godmorgon fina ni! 

Ledig dag

Publicerad 2014-01-15 12:53:30 i Lediga!!

Idag njuter jag till fullo av min lediga dag, E är på dagis några timmar och jag passar på att vila mig själv, foglossningen och alla sammandragningar. Men vad dagen gått fort, om en timme ska jag kila iväg till dagis för att hämta E sen blir det mys hemma hela eftermiddagen. 



Måndag

Publicerad 2014-01-13 08:13:10 i Vardagen..

Godmorgon kalla måndag! Jag och E startar veckan med sovmorgon. Istället för att lämna 7.15, lämnar jag idag kl 9. Skönt att få sova ut och att få ha en lång morgon tillsammans. 



Pulkabacken

Publicerad 2014-01-12 20:55:28 i Lediga!!

En supermysig söndag blev det. Ebba och A bestämde sig imorse för att fixa iordning bebisens säng, Ebba tyckte det var jättekul och ville sen låna bebisens säng ett tag. "Ja ligga här och bebisen ligga här brevid mig" tyckte hon. 

Tog oss sen ut till pulkabacken, vi tog bilen dit även då det bara är några hundra meter men men ska jag med så blir det inte så långa promenader. Dock blev jag nertvingad av Ebban i pulkan, kände mig lite som en flodhäst som sedan fick rulla ur den. Men hon älskade det! 



Fick sen mysigt lunch och fika besök av Ebbas moster & Anders, så härligt att ses & så kul att se hur glad Ebba blir när vi ses. Ska bli kul att se hennes min när vi berättar att de är dom som ska hämta på dagis nu på fredag. 

Hoppas ni också haft en skön söndag i snön! 

Vecka 31

Publicerad 2014-01-10 14:57:59 i Gravid

Och så har vi gått in i vecka 31 och nu känns det så otroligt nära, 9 veckor var! Jag känner mig galet osmidigt och tung, vågen står på + 6 kg men känns som att det lika gärna hade kunnat vara + 20.

Var nyss hos BM, alla mått och prover såg bra ut. Huvudet ligger neråt men inte alls fixerat än. Annars mår jag ok, foglossningen fortsätter och jag är verkligen helt slut efter en arbetsdag. 

Skönt med halvdag idag på jobbet. Just nu är jag påväg hem för att hämta Ebban på dagis. Vi ska hem och mysa och ikväll bort på kalas hos min faster. 



Minikläder

Publicerad 2014-01-09 20:55:11 i Shoppat

För någon vecka sedan köpte jag första kläderna till bebisen. Kappahl och deras märke Newbie har så otroligt mycket fint.


Imorn blir en liten sväng på stan efter ja vart hos BM, tror det blir svårt att inte gå förbi där en sväng till... 



Hockeyänka

Publicerad 2014-01-09 20:38:19 i Vardagen..

Japp då var man hockeyänka igen då. Var väl sådär 2 år sedan sist men nu är det dax igen. Jag och A möttes i dörren idag, jag kom hem efter jobbet och A åkte iväg till samling för hockeymatch. Imorn blir samma sak, A hinner lagom sluta jobbet till hockeyn börjar. Så vår plan är att ses på lördag 👍 

Jag älskar att Aron spelar hockey för jag vet hur mycket han gillar det och att han gör det bra. Sen att jag också är mer eller mindre uppvuxen i en ishall gör ju att jag även har ett intresse för det. Så, tro inte att jag är döööbitter, bara lite tråkigt att inte hinna ses så mycket i vardagen. 



Måndag på en onsdag och Lilla J

Publicerad 2014-01-08 20:13:39 i Massa tankar

Efter flera dagars ledighet var det idag dax för jobb och dagis, nu kör vi på lite vardag igen. Känns dock som att det snart dax för mig att gå på mammaledighet, bara januari + korta februari kvar sen ledighet. 

Och jag tror verkligen jag förstått vad det är som ska hända, att ett litet litet liv ska snart förgylla vår familj. Igår var jag och hälsade på Sarah med familj och 5 dagar gamla Julia, hon tog mig med storm. Fick säga till Sarah att "kan vi vänta med att prata, jag hör inte vad du säger" när jag tittade på Julia. Herregud vilken vacker unge! Och helt galet vad liten och så fin! 

Dom är ju verkligen så små och jag förstår nu att det är en sån liten som växer i min kropp och som snart tittar ut. 



Ut med julen!

Publicerad 2014-01-05 09:23:43 i Inredning

Idag får julen åka ut från vårt hus! Det kliar i fingrarna och jag vill ha in ljusa gardiner, tulpaner och vårkänsla! 


Fick dom här fina av Hanna igår, jag älskar tulpaner!


Ebba Sofie Stina

Publicerad 2014-01-05 09:15:51 i Massa tankar

Så heter Ebba, Sofie efter mig och Stina efter min mormor. Ebba hade vi högst upp på vår "tjej-namn-lista" och det var det namn vi sagt från den dag jag blev gravid så det var ett självklart val. 
Nu sitter vi där igen med tjej & kill-namnlistor.. Vi vill ha ett kort namn som passar ihop med Ebba och jag tror vi bestämt både ett namn för om det blir en pojke eller en flicka. 

Mellannamn är jag väldigt bestämd hur det ska vara. Det ska vara 2 namn och om det är en tjej ska första namnet vara mitt och om det är en kille ska första mellannamnet vara Aron, sedan ska andra namnet vara ett namn från någon släkting/familjemedlem som vi tycker om (såklart :) 

Så, det här med namn är en djungel och vi pratar om det varje dag här hemma just nu. Och när man börjar kika vad släktingar heter osv så får man massa idéer. Men som sagt tror vi har ganska bra koll på iaf förnamnen just nu. 

Ska bli så spännande att se vad det är för någon där inne! 



Vecka 30

Publicerad 2014-01-04 10:51:51 i Gravid

10 veckor kvar till vår skatt är beräknad, bara 73 dagar. Känns så overkligt att han/hon snart är här. Nu när alla runt omkring oss börjar få bebis så längtar man bara ännu mer. 

Vet inte hur man ska säga att jag mår, ok kanske. Foglossningen är verkligen det värsta just nu, så svårt att beskriva den smärtan men ni som haft det förstår mig. Bara att ta på mig skorna är en riktig urladdning, jag avskyr verkligen att känna att jag inte orkar. Det värsta som finns (enl mig) är att inse att man faktiskt inte orkar. Jag är en sån person som bara kör på med ett leende och om någon frågar hur jag mår svarar jag glatt "åh jo det är bara bra! Hur mår ni?!" En dålig sida hos mig...

Det rör sig fortfarande väldigt mycket i magen, mest på kvällarna. Den där inne reagerar på om man klappar magen och när Ebba eller Aron lägger huvudet på och "pratar" med den, ofta sparkar den då tillbaka. 
Ebbas kompisar har ju nu börjat få småsyskon/bebisar och hon längtar verkligen efter "hennes bebis" som hon säger. Hon vill alltid mysa, pussa på och krama ombebisen/magen och undrar ofta när den ska komma. 



Ett litet liv

Publicerad 2014-01-03 07:52:17 i Massa tankar

Jag har sagt det förut, det finns inget finare än ett nytt litet liv. Igår kom våra vänners efterlängtade dotter till världen. 
All lycka till dem! 


Och vi längtar ännu mer efter vår lilla skatt som ligger där inne. 10 veckor kvar.



Gott nytt år

Publicerad 2014-01-01 20:18:09 i Lediga!!

Firade in det nya året på bästa sätt, 6 vuxna och 5 barn, tre rättersmiddag, massa bus och allt som hör ett nyår till. Alla barnen somnade samtidigt på övervåningen och vi vuxna fick några timmar för oss själva. Ost & kex, massa vin och vi skålade in det nya året tillsammans. Runt 2 tiden packade vi in en trött tjej i bilen och åkte hemåt, alldeles lagom att resan hem tar ca 3 minuter. 

Tog inte en enda bild på hela kvällen tyvärr. 

Idag har vi slöat i soffan mest hela dagen, A var iväg och hämtade pizza nyss och nu blir det mys till Rio som går på tv. Imorn är det jag som är tillbaka på jobbet för en kort vecka, sen lite fler lediga dagar.



Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela