trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

Mot Gävle & släkten

Publicerad 2014-05-31 12:31:04 i Vardagen..

Regnet fortsätter att ösa ner så vi åker upp till Gävle och kalas med släkten. Är sura & griniga för att vi inte kan måla men inget man kan göra åt. Hårdkör imorgon, i veckan och hoppas såklart på nästa helg. 




En skön fredag igen

Publicerad 2014-05-31 11:03:39 i Vardagen..

Som jag sagt förut, jag älskar våra lediga fredagar tillsammans! Planen var att måla men det regnade så vi tog en sväng till Gränby C. Gick runt och bara njöt, kikade i lugn och ro på allt möjligt, åt lång lunch och hade det trevligt. Loui sov i babybjörnen (alltså TACK den som uppfann den, en klar favvo hos oss!) Ebba satt snällt i vagnen och var överlycklig att få köpa present till kalaset på söndag. Kvällen avslutade vi här hemma med grannarna & 2 flaskor vin, tänk va härligt med bra grannar 👍



75 nyanser av vit

Publicerad 2014-05-29 12:43:18 i Husbygge

Ja just det, här hemma ska vi börja måla huset! Imorn skulle vi börja men ser ut att bli ös regn så kör igång på lördag. Vitt ska det bli, vilket vi bestämt sen länge men oj! Det fanns visst minst 75 olika vita nyanser Vit, stockholmsvit, pudersnö, pärlvit, vanilj, modevit, råvit, kalkvit, byvit, havsdis och så fortsätter det gånger tusen. Tack för den beslutsångesten Flügger! Sa jag att vi ska börja måla om 2 dagar 🙈


Så mycket tid

Publicerad 2014-05-29 12:35:08 i Vardagen..

Jag har 2 barn som sover, samtidigt! Herregud, det var inte igår må jag säga. Och så mycket tid man har för sig själv. Lagat mat x 3, dammsugit, städat, plockat och ska snart sätta mig ner för att äta lunch i lugn och ro. Men självklart kommer ngn av barnen vakna, man kan ju inte ha det hur bra som helst, I guess..



Vi myser hemma idag

Publicerad 2014-05-28 12:38:24 i Vardagen..

Idag fick det bli en dag hemma för Ebba. Kom hem från dagis igår och hostade, nös och snorade så trodde det var på g en riktig förkylning. Men natten var bra och nu är hon pigg, lite snorig och temp på 37,4 så helt ok! Skönt med en lugn dag hemma iaf. 



Kalas

Publicerad 2014-05-27 16:28:33 i Bara Ebba

Låg en sån söt liten inbjudan i Ebbans låda på dagis. Kalas hos bästa dagiskompisen och hon är överlycklig! 



Tisdag

Publicerad 2014-05-27 15:36:50 i Vardagen..

 Burr, igår sommarklänning och idag mössa, vantar och jacka. Här svänger det snabbt! Snälla värme kom gärna tillbaka typ asap.
Vi har haft lugna dagar, fika med vänner, morsdagmiddag i efterskott & fix i trädgården. I helgen börjar sommarens största projekt: MÅLA huset! Nu jäklar tar vi tag i det, ska bli så skönt att få det färdigt. Och det kommer bli så fint! 

Så massa osammanhängande svammel från mig, hej! 



Morsdag

Publicerad 2014-05-25 10:07:38 i Lediga!!

Fick superfina presenter imorse av mina barn och pappan i huset. Åt frukost hela familjen sen åkte A till jobbet, vi valde att krypa ner i sängen igen. Loui sover och E sover snart, var ju på mammas 50 års partaj igår så vi somnade väldigt sent. 


Får bli en lugn dag idag med mina små hjärtan. 


Fredagsparty

Publicerad 2014-05-24 07:48:01 i Festligheter

Ja, igår hade vi ett riktigt fredagsparty här hemma med fina vänner. Lunch, massa gott fika, bus, lek och spring i vattenspridaren. Vilken sommardag det blev! 


Man blir trött av massa bus

Hon kan också vara jävligt arg

Publicerad 2014-05-24 07:37:15 i Bara Ebba

Ja visst är hon go storasystern här hemma men hennes morgonhumör (oftast på helgerna) är helt katastrofalt. Vaknar och är såååå arg, skriker, pratar bebis språk och vill ha frukost samtidigt som alla napparna ska vara i munnen, vill inte ha frukost och mamma & pappa är helt värdelösa, bara skriker till allt. Ofta slutar allt med att hon gör illa sig och så är förmiddagen förstörd. 


Hej fina lördag! 


Vilken storasyster

Publicerad 2014-05-22 19:30:04 i Bara Ebba

Ebba är en sån duktig storasyster till Loui, hon har tagit "storasyster-rollen" på fullaste allvar. Har alltid koll på vart han är, om någon annan håller i Loui och han börjat gråta säger hon till den som håller i han att "du måste ge Loui till mamma nu". Hon vill alltid sitta brevid honom när han grejar i sitt babygym och han älskar det, såfort Ebba pratar och skrattar ler Loui stort och börjar gurgla/prata. På mornarna när vi ska iväg till dagis och L ligger i vagnen och börjar gråta för att det tar för lång tid börjar Ebba gunga vagnen fram o tillbaka och vyssar. 

Världens bästa storasyster! 


Haha idag sa jag till henne att "sätt dig brevid Loui så kan ni kolla på paddan tillsammans". Hittar dom såhär 👍😊 



Fixar hemma

Publicerad 2014-05-22 13:12:21 i Vardagen..

En galet svettig dag idag! Tvättar, hänger tvätt, gör matlådor & grejar här hemma. Har dörrarna öppna men tänker njuta av solen när Ebban kommit hem, mellis ute sen en em ute i vanlig ordning. 


Fixat mat & börjat bunkra matlådor till Arons jobbhelg.

Borta bra men hemma bäst!

Publicerad 2014-05-21 19:42:01 i Vardagen..

Äntligen är vi hemma i vårt hus igen, känslan av att vara hemma är helt obeskrivlig. Väskorna är uppackade så imornbitti går tvättmaskinen igång.
Jag och Loui kör mys i soffan, Ebba sover & A är duktig och klipper gräset. Älska att va hemma! 




Födelsedag

Publicerad 2014-05-20 16:12:13 i Festligheter

Idag firar vi finaste mamma, svärmor & mormor som fyller 50 år. Dagen har spenderats i parken med massa gott, galet underbar dag! 



SOL i Prag

Publicerad 2014-05-19 23:00:55 i Ute och reser

Äntligen visade sig solen här i Prag, typ 23 grader varmt och vi svettas! Är ju klädd för typ 15 grader så dagen på stan blev varm och klibbig. Vi kördelkge sightseeing på fm sen världens smarrigaste lunch. Efter lunch bestämde sig barnfamiljen (vi) att dra oss mot hotellet, stannade på väg hem och köpte smarrig glass & fikabröd med oss. Njöt sen alla 4a på hotellrummet. 


Hur mysigt som helst att vara på semester men inte optimalt att åka till en "stad" som småbarnsfamilj. Blir mycket mys & lek på hotellet och många fika-stopp. Nu är det verkligen dax att sova, imorgon firar vi min fina mamma som blir 50 år! 


Vi myser

Publicerad 2014-05-19 09:48:35 i Ute och reser

Vi har det verkligen toppen, Ebba njuter av all uppmärksamhet hon får av 8 vuxna och vi får kvalitetstid med familjen. Vi har sängplatser till alla på vårt hotellrum men hur sover vi?! Jo alla 4a i samma säng, galet mysigt & trångt men jag älskar det! 



Prag

Publicerad 2014-05-18 15:19:06 i Ute och reser

Så, nu är vi i Prag! Landade igår kväll vid 20 tiden, flygningen gick helt klart över förväntan. Mamman var mest nervös, Ebba var supernöjd och Loui sov sig genom hela flygresan. Haha känns som den grabben sover sig genom det mesta. 
Mötte upp resten av min familj på hotellet, de flög ner redan i fredags. Supermysigt att vara här med hela familjen! Ebba tycker såklart att det är jättelyxigt med både morbror, moster, mormor & morfar. 


Förkylning och resa

Publicerad 2014-05-16 14:14:17 i Vardagen..

Lite dåligt bloggat under veckan men har verkligen haft fullt schema med packning och fix inför resan. Jag har även lyckats gått och blivit förkyld, tack för det! Trycker i mig alvedon & Ipren så jag ska bli piggare, vi flyger ju imorgon.. 

Idag har vi haft en skön förmiddag ute i solen, underbart att den är tillbaka, snälla snälla stanna nu och ge oss sommar på riktigt. Hela familjen är ledig och vi laddar för en mysig kväll tillsammans med fredagsmys såklart!


Dom två finaste på denna planet ❤️ 

Hello Måndag!

Publicerad 2014-05-12 13:41:09 i Vardagen..

Startade måndagen med en flåsig (och välbehövlig) promenix med Sarah. När jag får äta godsaker så finns det som inget stopp på mig, då "unnar" jag mig ngt varje dag och på helgerna "unnar" jag mig mer än vad som är hälsosamt, hua! Måste ta mig ur den här onda cirkeln. Därav kände jag att promenaden idag var mer än behövlig.

Den här veckan kommer bestå av lite småfix inför helgen. På lördag flyger vi nämligen till Prag tillsammans med min familj, mamma fyller 50 och det ska firas ordentligt. Jag skriver packningslistor och laddar för en flygning med 2 barn, dock tar det inte mer än 1,50 att flyga men ngn ny leksak till Ebban & nya filmer till paddan skadar inte. 

 
Provade den här nya Lokan idag och jag kan varmt rekommendera den! 


Fredagar

Publicerad 2014-05-09 14:24:02 i Vardagen..

Dom här fredagarna då Aron är föräldraledig är helt underbara. Vi får en sån lång helg tillsammans och fredagen blir oftast en riktig familjedag. 
Idag busar vi på Leos! 





Stor kille

Publicerad 2014-05-09 12:25:10 i Vardagen..

Var på BVC idag med Loui och allt gick toppen. Han vägde 4345g och var 58cm (!) lång, värsta stora killen! En nöjd mamma som lämnade BVC tanternas frågor/tjat om "liten kille" bakom sig... 



Loui 2 månader

Publicerad 2014-05-08 20:43:51 i Vardagen..

Idag blir han två månader vår kille, tänk vad tiden gått fort! Känns som att det var nyss vi kom hem från bb med en nyfödd lillebror. Nu, två månader senare håller han upp huvudet själv (inte helatiden såklart), ler massor, skrattar, jollrar, älskar lampor, sover hur bra som helst och är allmänt nöjd med livet. 


Vår älskade lilla lillebror! 


Onsdag

Publicerad 2014-05-07 13:06:24 i Vardagen..

Jag är så dagvild så jag har faktiskt ingen aning om vad det är för dag alls, men gissar på onsdag 😊 Hade lika gärna kunnat vara måndag eller fredag, hej amningshjärna! Idag lämnade jag Ebba på dagis tillsammans med Sarah och Emelie, en till mamma från dagis. Vi gick sedan raka vägen hem hit för kaffe och kladdkaka. Tänk att man kan sitta i timmar och bara prata & fika. Någon sa att mammaledigheten är en enda lång fika och jag är beredd att hålla med. 

Nu på eftermiddagen har jag förberett kvällens & morgondagens middag. Har fått massa nytänk och energi till att laga mat, äntligen trivs jag i köket igen! Vi brukar kolla på "Frantzén styr upp" på TV3, tror det är han som givit mig lite ny mat-inspiration👍 




Utflykt

Publicerad 2014-05-06 20:02:17 i Shoppat

Idag vart det en utflykt till Thuns, oj vad mycket fint det fanns! Ibland hittar man inget alls och ibland alldeles för mycket. Idag fanns allt jag ville hitta! Inredning, köksgrejer, kläder och porslin. 


Mycket rosa blev det men det är ju så snyggt! 


Måndag

Publicerad 2014-05-05 22:43:02 i Vardagen..

Den här måndagen har verkligen gått i ett, startade morgonen med en promenix tillsammans med en tjej som jag aldrig träffat förut. Hon är mammaledig och nyinflyttad här i Björklinge, efter promenaden drack vi kaffe hemma hos henne, supermysig start på den här veckan! 
Eftermiddagen blev det att hämta hem en glad Ebba från dagis sen in till Ica Maxi för att hämta vår mat vi handlat. Alltså, hur smidigt?! Handla i lugn och ro hemma i soffan när barnen somnat och sen dagen efter åka förbi och bara hämta ut färdigpackade påsar med våra varor. Så galet värt varenda liten krona. När vi "handlat" färdigt åt vi en tidig middag på donken och Ebban förvandlades till Batman👍 


Nu längtar jag till resten av denna vecka, massa roliga planer väntar. 


Bus-dejt

Publicerad 2014-05-04 17:27:40 i Lediga!!

Igår hade vi en riktig bus-dejt inplanerad med Ebbans nya kompis Stella. Stella och hennes mamma kom ut på förmiddagen och hade nybakat lyx-fika med sig från bageriet. 


Loui sov gott, Ebba & Stella lekte superbra med varandra, så jag och Johanna fick prata massor, äta upp allt fika och hälla i oss en hel del koppar kaffe. Mer såna träffar tack! 




I skogen

Publicerad 2014-05-04 11:17:03 i Lediga!!

Har letat mig ut i skogen med världens grinigaste och trotsigaste unge, hej va roligt! 



Våran Valborg

Publicerad 2014-05-03 14:17:07 i Festligheter

Vår Valborg blev jättelyckad! 8 vuxna och 7 barn (varav 2 väldigt små bebisar) firade tillsammans hemma hos Jessica & Gustav. Vi åt supergott grillat kött med massa goda tillbehör. Jag gjorde en kladdkaka med polly & färskost swirl till efterrätt och den gick hem hos alla, kul att prova ngt nytt! 
Barnen lekte superbra med varandra hela kvällen, när klockan tickade iväg blev det mys i soffan. Vi kom hem först vid 21 tiden och då somnade hela familjen ovaggat. 


Tack fina vänner för en toppenkväll! 


Vi snorar

Publicerad 2014-05-01 13:22:36 i Vardagen..

Och hostar & har ont i halsen. Valborg tog på krafterna för vår lilla familj. Idag vaknade jag och A med ont i halsen, jag känner mig ordentligt förkyld och Ebban är fortsatt snorig. Så den här första maj spenderar vi i soffan med massa gott! A har åkt till jobbet och vi tog oss ut på en liten promenix till affären, nu är vi kittade för en dag hemma. 



Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela