trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

Påskafton

Publicerad 2013-03-31 10:28:03 i Familjen

Vi hade en jättemysig påskafton med min släkt. Hela dagen spenderades hos min farmor o farfar det bjöds på påsklunch och massa påskmys. Ebba blev helt plötsligt helt kär i hennes gammelfarfar och släppte han inte en sekund, så mysigt!

Lediga!

Publicerad 2013-03-31 10:22:58 i Familjen

Äntligen är familjen lediga tillsammans! Vi är påväg mot Märsta för lunch med fina vänner. Ebban ska få träffa hennes kompis Jon som vi inte träffat på ett tag.

Ha en fin dag!

Sötsug...

Publicerad 2013-03-28 16:00:09 i Vardagen..

Sitter helt ensam på kontoret och ser alla fina facebookuppdateringar som innehåller MASSA godis. Hej sötsug! Hela veckan har gått bra, bättre än jag trodde, först nu kom mitt sötsug.
Dock har jag såklart förberett med gott mellanmål och kaffe till det. Försöker hitta nya fräscha träningskläder till våren, tack Stadium för Under Armour!
 

Huset färdigt utvändingt

Publicerad 2013-03-27 20:53:00 i Husbygge

Då var huset helt färdigt utvändigt, såklart blev det jätte snyggt! Nu håller de på förfullt invändigt.
Dock har vi fortfarande en stor hög med jord kvar på tomten. Om någon vet någon som behöver jord så ropa till!
 
 
 
Ebba och Aron han med att äta förmiddagsmellis på trappen innan dagis idag. Har verkligen vart en jätteskön dag med massa sol!
 
 

Imorgon blir en dag på kontoret med fina Anna sen långledighet över påsken. 
 
Hoppas ni har en fin onsdag!
 

Sockerberoende

Publicerad 2013-03-25 21:03:20 i Allt annat än hus...

Ja hörrni, igår gjorde jag och min kära man upp ett vad.

Vi ska, från idag inte äta något godis eller fikabröd. Vi ska hålla oss utan det fram till vi flyttar in i huset.

Kanske världens kämpigaste utmaning, iaf för mig som är så otroligt sockerberoende. Vi ska absolut göra så gott vi kan och vi kommer behöva massa pepp av Er fina vänner!!

Födelsedag

Publicerad 2013-03-22 08:23:48 i Familjen

Eftermiddagen och kvällen blev jättebra! Vi satt på mamma o pappas hotellrum hela em/kvällen och drack massa gott, pratade och skrattade. Så härligt att umgås med familjen!

Sen gick vi iväg till en närliggande restaurang för middag som vi sedan avslutade på skybar här på hotellet. Det var två mycket trötta föräldrar som kröp i säng vid 12 tiden i natt..

Roligheter!!

Publicerad 2013-03-21 13:59:03 i Familjen

Vi är ut på roligheter. Ebba är på dagis och vi sitter i bilen påväg någonstans..

Lämnade världens gladaste Ebba imorse på dagis, en snabb puss sen in till de andra barnen. En lycklig mamma som åkte från dagis!

Äntligen onsdag!

Publicerad 2013-03-20 19:42:13 i Vardagen..

Ja äntligen kom onsdagen, sista dagen på kontoret för denna vecka.

Imorgon ska vi ut på hemligt uppdrag. Ebba lämnas på dagis vid 10 sen ska jag unna mig en lunch med en god vän. Efter lunch blir det massor med hemligheter.. Berättar såklart imorgon.

Kvällen spenderas i soffan alldeles själv, E somnade tidigt och A jobbar kväll. Mamma & pappa är borta och bor på hotell då pappa blir hela 50 år imorgon!

Godmorgon!

Publicerad 2013-03-18 07:44:23 i Vardagen..

Lite dålig uppdatering från helgen, dock har det vart en mycket lugn helg.. Ebba har haft feber och världens förkylning så vi har mest hängt här ute på landet.

Vi kom in till stan en liten sväng, jag släppte av Ebba och Aron hos farmor medan jag gick och handlade mat alldeles själv, så skönt!

Just nu njuter jag av min frukost medan de andra sover. A blir hemma med Ebban idag då hon fortfarande hostar och snorar. För mig väntar en vecka med 2 1/2 dagar på kontoret, ser fram emot det!



Soooliga fredag!!

Publicerad 2013-03-15 12:39:56 i Vardagen..

Bara för att det är soligt har vi tyvärr inte kommit ut än. En omtumlande morgon med en fortsatt varm Ebba.

Vi har vart upp en sväng till affären för att inhandla massa fredags-mys. A slutar redan kl 16 så det blir en familjekväll! Och helg såklart då vi är lediga alla 3 hela helgen. Hoppas bara E börjar må bättre!!

VAB igen...

Publicerad 2013-03-14 14:15:47 i Vardagen..

Febern höll i sig hela natten för lilla Ebban så blev att vara hemma idag för oss två. En riktigt skön dag, startade med lång frukost framför tvn. Ganska snart blev det att kolla på hennes favoritfilm; Bilar.
Efter lek och mys somnade E vid kvart i 12 och sover fortfarande. 
 
 
Medan E sovit har jag vart duktig och tränat, blev ett skönt Olga-pass ute i solen. Fick även ta en lång duch och äta lunch i lugn och ro. Nu blir det kaffe på maten och massa funderande på livet.. :)
 
 

Bebis-Ebba

Publicerad 2013-03-13 21:49:00 i Bara Ebba

Hittade den här bilden nyss och kan inte låta bli att lägga upp den.. Vår finaste Ebba som liten bebis.

Onsdagsfeber?

Publicerad 2013-03-13 21:36:59 i Bara Ebba

Efter jobbet idag blev jag kvar i stan en sväng, skönt med lite egentid. Mamma hämtade Ebban på dagis redan vid kl 15 idag, härligt att få lite egentid med mormorn.
När jag kom hem möttes jag av en kramig, kokhet och små-gnällig liten skrutt. Hej feber! E somnade i min famn redan vid kl 18, får se hur natten blir och såklart morgondagen.. Grejen är den att onsdagen förra veckan när jag kom hem möttes jag också av en febrig skrutt. Dagen efter var E sval och hur pigg som helst igen!
Kan man ha onsdagsfeber?! Eller kan man få feber av att vara "trött" efter en dag på dagis??
 
 
Godnatt från oss!

Helgen

Publicerad 2013-03-12 08:27:08 i Allt annat än hus...

Som ni förstått så hade jag en härlig lördagskväll med fina vänner. Tror alla blev 18 år igen och hejade som aldrig förr. Kvällen innehöll bubbel, tequila, schlager och massa dans!!

Söndagen blev en lugn och skön dag. Jag och Ebban var och fikade hos Alicia & hennes familj, tänk att man alltid får så lyxigt fika där! Sen blev det en lugn eftermiddag och kvällen avslutades med hemgjord pizza.

Idag ser jag fram emot en mysig kväll med mina syskon, vi ska spåna kring pappas 50-års fest. Mys med lite kvalitetstid med både bror & syster.


Hoppas ni haft en fin dag!

En jobb-lördag

Publicerad 2013-03-09 12:32:08 i Familjen

Hej fina lördag! Även då det är lite kallt ute så älskar jag att solen har börjat värma. Just nu behöver vi all D-vitamin vi kan få. Ge mig energi!!
 
Dagen började med en busstur in till Uppsala. Ebban var superduktig och uppskattade att åka booossss.
Nöjd tjej!
 
Ebba ska leka med hennes farmor hela dagen då jag och A jobbar. Så det blev en kort promenad med farmor och sedan avvek jag till jobbet. Fick nyss en bild på Ebban och hennes kusin som busar i lekparket. Kul att de får ses, det bli verkligen alldeles för sällan.. Men med två familjepussel är det inte alltid så lätt att få till.
Här iaf Ebban & hennes Leo!
 

För mig blir det en dag på detta fantastiska, härliga kontor.
Efter jobbet väntar MELLOOOPARTAJ med fina brutts! På med glitterblåsan, fram med bubblet och så kör vi en Melodifestival-helkväll. Längtar jätte mycket efter en stor dos med tjejboooost!
 
 

Underbar Torsdag

Publicerad 2013-03-08 16:34:53 i Familjen

Igår hade jag och E en jätte mysig dag. Dagens höjdpunkt var att äta mellis i solen, så härligt!
 
 
Dagen toppades med ett spännande samtal. Tack och Hej!!

Bilder på huset!

Publicerad 2013-03-08 15:04:49 i Husbygge

Här kommer lite härliga fredags-bilder på vårt hus hittills! Det ser så himla fint ut nu när takpannorna kommit på plats, nu är det verkligen ett riktigt "skal".
 
 
Annars då, skönt med fredag! Blir en kväll med fredagsmys med Ebban då A jobbar. Chips blandat med hostmedicin.. Here we go!
 
 
Hoppas ni får en fin fredag!

Det eviga livspusslet...

Publicerad 2013-03-06 19:31:55 i Massa tankar

Man kämpar dagligen med att få ihop sitt "familje-schema" ja ni som har barn på dagis/skolan och båda föräldrar som jobbar förstår vad jag menar.. Jag gillar struktur och ordning & reda men samtidigt hatar jag det..

Ofta är det ganska omöjligt att få ihop alla veckans dagar, men När man äntligen fått de.. Då kommer någon in och sabbar, river ner ALLT. Då blir jag sur, less och förbannad!

Familjen går före allt, jag gör allt för dem. Även då det gäller att flytta 100 mil härifrån, byta jobb eller något helt annat.

Som ni förstår vände dagen från en bra dag till en skit-eftermiddag.

För att toppa allt så hämtade jag en gnällig och varm Ebba på dagis.. Kvällen har bestått av mys och gos med en varm tjej, hoppas nu inte vi blir sjuka igen.


Kram till Er våra fina vänner!

Mitt i veckan

Publicerad 2013-03-06 15:03:00 i Familjen

Våren är verkligen på väg hörni, sån underbar känsla! Jag letar för fullt efter en vårjacka till mig.
Var in till min syster och shoppade loss lite igår, bla den här jätte söta jackan/tröjan fick följa med hem till Ebban. Finns även i blå för den som önskar. www.lager157.se
 
 
Det går verkligen jätte bra för Ebba på dagis, lämningar och hämtningar funkar. Hon äter som sjutton på dagis och pratar om sina kompisar när hon kommer hem. Känns skönt att gå till jobbet när man vet att hon har det så bra. Längatr till vi får flytta in i huset och vi kommer ha 650 m till dagis, slippa åka bil i 10 minuter.
 
 
 Nu en fräsch lunch och snart får jag åka och hämta Ebban på dagis. Känns extra skönt då jag är ledig imorgon och får spendera hela min dag med mitt minsta hjärta.
 
 
 

En måndag i Mars

Publicerad 2013-03-04 16:16:00 i Familjen

Måndag, startade morgonen med en lång frukost med en ovanligt lugn Ebba. Hon har börjat gilla att bädda/ordna i dockvagnen med hennes Pippidocka. Hon höll på hur länge som helst. Vad som sedan slog mig var att hon kanske hade hittat på något bus, jag rusade ut i vardagsrummet och ja, som jag trodde.. Där låg heeela linnelådan utspridd på golvet. Jahapp!
 
 
 
 Åkte ner på ett gympapass igår och var taggad till tusen! Bara det att när jag kommer in i hallen ser jag att det är en vikarierande ledare. Kul! Där stod jag (och 20 till) och hoppasde runt till "lilla söta fröken fröken" och "nu åker vi till Ullared" Men snälla Kerstin! I ren protest tog jag i mer än jag orkade och sprang sedan upp till omklädningsrummet innan stretch.
 

BLÄÄ för det passet!
 
 

Lördagsmys

Publicerad 2013-03-02 22:55:00 i Husbygge

Börjar med en bild på vårt blivande kök, bilden ville inte hänga med i föregående inlägg.. Hej köket!
 
 Har haft en mysig lördag med min lilla familj. En sväng in till stan för massa shopping, bla galonvantar till Ebba, fodrade gummistövlar till Ebban och ännu mer till E. Skönt att ha med svärmor/farmor som ger expertråd :)
Ebba fick också en pippi-docka i present av oss då hon varit världens duktigaste tjej på sjukhuset/BVC senaste veckan.
 
Lördagskvällen har spenderats i soffan tillsammans med Ebbans moster & hennes favvo-Anders och såklart mormor & morfar. självklart blev det massor med Mello!
 
 Hoppas ni haft en mysig lördag fina vänner!
 
 

Huset dag 2

Publicerad 2013-03-02 22:40:00 i Familjen

Det tar alltså två dagar (2 dagar!!) att ställa upp ett hus, vårt hus. Helt galet och så på riktigt! I fredags morse svängde vi förbi en snabbis med en kladdkaka till byggjobbarna. På fredag eftermiddag var vårt hus tätt och de kunde åka därifrån för att fortsätta bygga på måndag. 
 
A gick in en sväng i huset för att spana in läget ordentligt. 
 

 
 
Nu går det inte så jättebra att få in text mellan bilderna men uppifrån och ner, 
Påväg ner mot vårt hus
Baksidan på vårt hus
Framsidan
 
I fredags hade vi en skön familjedag, A och jag jobbade till kl 13. Efter det blev det raka vägen till BVC för att ta bort Ebbas stygn. Allt gick på 3 minuter, blev att hålla fast såklart men allt gick toppen! Eftermiddagen och kvällen bestod av kvalitetstid med familjen och sedan middag som avslutades med fredagsmys. 
 
 
 

Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela