trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

Valborg

Publicerad 2014-04-30 10:10:09 i Lediga!!

Vi har en mysig valborgsmorgon här hemma, dricker massa kaffe och bara tar det lugnt. Vi laddar för en kväll med fina vänner, Ebba har snart tjatat hål i huvudet på oss om hennes Fabian som hon snart ska få träffa, som hon längtar!



 

Den där katten

Publicerad 2014-04-29 21:23:53 i Bara Ebba

Överlycklig dam efter att ha fått köpa en Hello Kitty saft på affären. Ebba frågade om jag visste vad katten hette men jag bara skakde på huvudet och sa "kanske bara katten?!" 
Fjant mamman, men vaddå man behöver inte gilla allt här i världen...



Tulpaner

Publicerad 2014-04-29 11:20:28 i Shoppat

Unnade mig själv en ny vas igår från Cult design, jag älskar den! Hade gärna sett en fin bukett med rosor i vasen men i brist på det så plockade jag in några tulpaner från min lilla rabatt. Hur härligt att kunna plocka in sina egna tulpaner?!



 

Sover i egen säng

Publicerad 2014-04-29 07:20:18 i Vardagen..

Sista timmarna imorse tog jag med mig  kudden upp och la mig helt själv i Ebbans säng. När det ser ut såhär i vår säng är det inte riktigt ngn ide att ens försöka få plats.. 



Altanen

Publicerad 2014-04-28 20:17:27 i Tomt & markarbete

Men så snyggt han gjort min man! Det kändes direkt mycket större då vi fått upp räcket på altanen. Nu ska det inredas med blommor, möbler och pergola.



Inget förbud här inte

Publicerad 2014-04-27 19:55:16 i Lediga!!

Uscha vilken dålig karaktär vi har, men oj så gott det är med fikabröd, cola, godis osv... Ja, vårt lilla "förbud" höll tyvärr inte längre än i 3 dagar. I fredags stod vi i kön till ikeas restaurang och började prata om hur tråkigt det var med förbud och hur gott det är med både glass, godis osv. Så vi sa bara "äh, kanske till hösten då..." Haha sååå dåliga vi är! 
Sedan i fredags har vi både druckit cola ätit godis och fikat till efterrätt. Känner mig dålig och får faktiskt dåligt samvete, så får se hur jag tänker göra. Kanske kan jag hålla mig till att "unna mig en dag i veckan". 



Helgen

Publicerad 2014-04-27 19:42:39 i Lediga!!

Helgen har vart helt kanon! Strålande sol och bara njutit hemma med fina vänner.

Köpte babygym till Loui som Ebba gillade.

Försöker fånga leenden på den här killen, han gurglar & jollrar massor men alltid svårt att fånga på bild 😊

Fredag och hår

Publicerad 2014-04-25 13:27:10 i Lediga!!

Hej fina fredag, vilken väder även idag! Vi är lediga hela familjen och är just nu i stora staden och uträttar ärenden, lunchen intogs på Ikea och snart dax att åka hemåt för häng på altanen i solen. 
Den här helgen är planen att fixa räcke till vår altan, virket bör komma hem till oss idag så snart kan vi börja med det. Kommer bli såå snyggt! 

Mitt hår är fortfarande tjockt & fylligt, jag älskar det! Bävar inför när ja kommer börja tappa håret.. (tappade massor när jag ammade Ebban)

Hår eller inte hår, hoppas ni har en fin fredag! ☀️


Inga planer alls

Publicerad 2014-04-24 20:52:53 i Vardagen..

En dag helt utan planer, så underbart! Måste ha fler såna dagar, planeringsmänniskan själv har svårt för sånt, gärna ngt planerat varje dag alla dagar i veckan. Dagen har iaf bestått av en morgon PW, lunch på altanen, mys i soffan sen mellis häng tillsammans med Sarah, Elias & Julia.



Just nu ligger Loui utslagen på mig. A är snart hemma från jobbet, vi ska unna oss ett glas vin & räkor i soffan, äntligen 3 dagar ledighet tillsammans! 



Onsdag hos Annis!

Publicerad 2014-04-23 13:32:31 i Familjen

Idag var det som sagt min "ok att äta sötsaker dag" hemma hos Anna. Oj vad jag blivit bortskämd!! Massor med gott i magen, supermysigt bebisgos, gott kaffe och bubbel. Och inte att förglömma, jag fick med mig en present hem fyllt med skumpa, choklad, godis och ännu mer choklad. 
Tack finaste Anna för en superhärlig dag! 



En dag på jobbet

Publicerad 2014-04-22 13:10:57 i Vardagen..

Åkte en sväng in till jobbet idag, fikade (med jordgubbar), åt lunch och hjälpte min fina kollega med lite jobb. Avslutade med en lunch ute på Åkanten, har sagt det många gånger men älska det här vädret! Har nu köpt med mig ännu mer jordgubbar hem, vet en tjej som kommer bli överlycklig. 



Stopp!

Publicerad 2014-04-21 13:22:11 i Planering

Förra året vid den här tiden hade jag och Aron fika & godis stopp. Vi satt upp ett mål om att inte äta godis, chips, läsk, glass och fikabröd till vi flyttade in i huset, vilket blev 83 dagar om jag inte minns fel. Det gick hur bra som helst med inte ett enda fusk och oj va bra vi mådde! Det som var jobbigt var de 2 första veckorna, då höll jag på att smälla av av mitt sockersug. Läskigt att man är då beroende. Jag längtar tillbaka till den livsstilen vi hade förra året och vi har nu bestämt att köra på det igen. Så från idag kör vi på samma som förra året. Det kommer såklart vara grymt svårt och kämpigt de två kommande veckorna men jag vet hur värt det är. 



Dock kommer jag att göra ett undantag denna vecka då jag är bjuden till fina Anna för mys med massa gott. Det är bestämt sedan länge och redan när jag blev inbjuden sa hon att det blir en "unna sig dag". 

Frukost!

Publicerad 2014-04-21 08:11:27 i Lediga!!

Godmorgon! Här hemma vankas det en hel dags jobb för pappan. Testen av familjen ska ut och njuta av solen, tar med oss förmiddagskaffet och kör lekdejt i lekparken med fina vänner. 



Vi firar påsk

Publicerad 2014-04-18 13:08:34 i Festligheter

Idag har vi fejat med massor, städat, bakat, dukat, marinerat kött och gjort påskfint här hemma. Arons släkt från Gävle är påväg hit för mysigt påskfirande. 




Newbie

Publicerad 2014-04-17 19:49:32 i Shoppat

Så underbara kläder Kappahl har, var bara tvungen att shoppa lite till lilleman.





Skärtorsdagen

Publicerad 2014-04-17 16:32:33 i Vardagen..

Idag lämnade vi Ebba aka påsk kärringen på dagis hela familjen. Sen tog vi oss in till Gränby för storhandling inför påsken. A började sent så vi kunde hjälpas åt att handla båda två, tillsammans med resten av hela Uppsala, tack för att Loui sov sig genom handlingen och att vi var två. 


Jag hade tänkt att vi skulle ha en skön eftermiddag ute i solen när vi hämtat E men fy vilken storm det är ute! Vi har bänkat oss i soffan och kommer att mysa här hela kvällen. Snart dax att slänga ihop ngn smarrig middag. 



Cykel

Publicerad 2014-04-16 22:07:14 i Bara Ebba

Ebba har pratat ett tag om att hon vill ha en cykel. Nu på senaste har hon suttit och kollat inreklamblad och pekat ut vilken sort hon vill ha. För ngn vecka sedan sa hon att hon vill åka till stan med BARA mormor & morfar och köpa en lila cykel med cykelkorg. 

Sagt och gjort, idag åkte de in till stan efter dagis. Köpte cykel och lyxade på BK. Ebba tyckte även att hon och mormor "faktist behövde shoppa kläder" sa hon sötnosen, så hon kom även hem med nya byxor och tröja. 


En rosa cykel med en rosa korg blev det och hon är galet stolt! 


Promenix!

Publicerad 2014-04-16 10:52:11 i Vardagen..

Men såå underbart väder så jag smäller av!! Idag lämnade jag och Sarah barnen tillsammans vid 9 sen har vi tagit en skön PW tillsammans. Blev så varmt så jackan åkte av, snälla låt alla mina mammaledigadagar börja såhär. 


Loui sover i vagnen och jag njuter av en kaffe och skaffar mig mer färg på näsan. 



Brunch & Bröllop

Publicerad 2014-04-15 13:33:38 i Vardagen..

Har haft en supermysig förmiddag hemma hos Hanna. Hon skämde bort mig med brunch bestående av bl.a. amerikanska pannkakor & islatte och herrejesus så gott det var!

Blev såklart massa bröllops-prat då det bara är 105 dagar kvar till Hanna & Mathias gifter sig, hua vad jag längtar. Det finns verkligen inget finare än bröllop. Och tänk vad mycket jag ser fram emot till när jag och min A ska få säga ja till varandra. 


 

Bra start på veckan

Publicerad 2014-04-14 21:35:42 i Lediga!!

Fick en supermysig start på veckan. Vi hade fina vänner här på lunch, fika och såklart massa bus. Ebba gillar verkligen hennes nya kompis Stella och vad duktiga dom är på att leka! 

Eftermiddagen blev en superskön sådan. Hela familjen lediga, massa mys & bus och så den efterlängtade grillpremiären. 
Mer än godkänt, hej grill varje helg!



Kärlek till två barn

Publicerad 2014-04-13 21:12:53 i Massa tankar

Det är verkligen syskonkärlek här hemma. Ebba kan vara hur trotsig och bestämd hon vill mot oss men så mjuk och snäll som hon är mot Loui går inte att beskriva. Ända från att han kom till oss pussar hon honom och kramar honom helatiden. Hon talar om vad hon gjort på dagis om dagarna och berättar ofta för Loui att "hej Loui här är din storasyster! Här är jag!!" 

Ibland har vi föreslagit att jag eller A ska vara själva med henne tex "ska du och jag baka så kan pappa och Loui gå ut och gå medan?!" Då svarar hon direkt att nej, ALLA ska vara med och baka! Nyss så låg Loui och sov i sin säng nere och vi satt oss uppe i soffan för att kolla på tv, då säger Ebba att snälla hämta min bebis mamma, Loui ska ligga här brevid mig. 

Och här ligger dem nu och myser tillsammans. 

När Loui låg i magen funderade jag mycket på om och hur man ska kunna ge lika mycket kärlek till ett andra barn. En vän (som redan är tvåbarnsmamma) sa till mig att kärleken blir bara dubbelt så stor. 
Och det blev den, sån otrolig kärlek dessa två barn kan ge!





Bus med gudmor

Publicerad 2014-04-13 17:24:15 i Lediga!!

Vi har haft en supermysig dag tillsammans med Ebbas gudmor & AK. Fick supergod lunch som de köpt med sig och sen lekte Ebba och Moa hur mkt som helst. En jätteskön dag med andra ord. Såhär trött blev Ebba av allt bus 

Nu sover E på soffan, lite sådär halvdålig tid att sova.. Tror det blir en lugn kväll i soffan för oss. Snart är även pappan hemma från en lång helg av bara jobb, som vi längtar! 

Lördag

Publicerad 2014-04-12 13:41:30 i Lediga!!

Hela förmiddagen har vi vart ute och njutit av solen och busat. Även fikat på altanen såklart, det är ett måste enligt Ebba då man är ute. 
Vi håller på att packa ihop oss, ska in till stan för fika hos moster följt av kalas hos farmor som fyller år idag, grattis grattis!! 



Fredagsmys

Publicerad 2014-04-11 19:02:32 i Lediga!!

Ebba somnade redan lite efter kl 18 på soffan. Jag och Loui hänger i soffan och väntar in lets dance. L snuttar för fullt och jag ska snart hugga in på mitt fredagsmys. Brieost!! Som jag längtat efter detta i nästan 10 månader och nu äntligen! 


Hoppas ni har en skön fredag! 

Vårfint

Publicerad 2014-04-11 15:17:43 i Vardagen..

Grillen är framme och det är vårfint på altanen. Vi har en helg framför oss då pappan i huset jobbar och vi får sysselsätta oss själva. Idag blir det tacos och fredagsmys i soffan. 
Hoppas sen på sol resten av helgen så vi kan njuta ute och få lite färg på näsorna. 





Med två barn till polisen

Publicerad 2014-04-09 17:01:44 i Vardagen..

Jag, Ebba och Loui åkte in till polisen för att göra pass till barnen. Vi ska till Prag i maj då min mamma fyller 50. För att fatta allt kort så gick det lite halvt smärtfritt. Ebba ville le på alla kort, vilket man inte "får" och Loui ville sova vilket inte funkar... Ebba ville äta och inte sitta stilla Loui ville bara sova. Ebba ville sen skrika högt, öppna toadörren då jag satt och kissade, inte ha jackan på sig och var såklart döööhungrig. 
Vi slutade inne på Statoil i deras "fika hörna" med en varsin chokladbit och jag ammade Loui. Som sagt aldrig mer ensam till polisen med två barn. 


Två pass blev dock gjorda och vi vart mer än lyckliga när pappans bil körde upp för att hämta oss utanför Statoil, tack o hej! 


Han växer

Publicerad 2014-04-07 20:38:14 i Vardagen..

Var på BVC idag igen och Loui hade gått upp som han skulle 👍 Han ligger precis på kurvan på längd + huvud och lite under på vikten, en lång-smal kille sa dom. De sa precis samma sak med Ebban. 

Allt går så bra med vår kille, han följer ett och samma mönster på kvällarna. Börjat snutta runt 17-18 tiden och somnar sedan för natten vid 20-21 tiden helt utslagen. På dagarna är han nöjd, äter och sover, en liten stund är han vaken och har precis nu i dagarna börjat le och jollra. Jag blir alldeles varm och dör söthetsdöden lite. Nätterna går kanon, han sover själv i sin säng till första amningen (ammar 2ggr på natten) sen ligger han i vår säng, han älskar som sagt att ligga nära nära.

Vår älskade Loui 

En dag hemma

Publicerad 2014-04-07 19:17:28 i Bara Ebba

Som sagt så blev det en dag hemma idag med två barn. Ebba blev minst sagt skit arg när vi fick gå hem igen från dagis. Så vi började med uppförsbacke sen har dagen vart ganska mysig, lite osams men mest sams. Vi tog oss en "mys-fika" tillsammans vid köksön och diskuterade det hela, hon är så underbar att diskutera med när hon är lugn. Ebba är så klok och lill-gammal, vår fina tjej! 



Epedemi

Publicerad 2014-04-07 19:06:51 i Vardagen..

Ja det kändes verkligen som en epedemi (typ pesten) gick på dagis imorse när vi kom dit. En av pedagogerna mötte oss ute vid grinden med andan i halsen och sa att det går någon slags magsjuka som nästan alla barn har fått. Och var snabb att säga  "ja ni går väl hem igen, du som ändå är hemma?!!" Ja men herregud visst gör vi det. Supergulligt att de säger till och varnar och jag förstår att det bara är för vårt bästa men ibland är det lite väl dramatiskt och uppsjåsat såfort det blir sjukdom.




Födelsedag

Publicerad 2014-04-04 13:43:33 i Lediga!!

Även då vi har lite sjukstuga här hemma så är det faktiskt min fina mans födelsedag idag. Han fick såklart skönsång och frukost på sängen av mig och Ebban. Loui valde som vanligt att fortsätta sova. 


Skämde bort min A med en Nespresso, som han tjatat om denna maskin men oj va överraskad han blev! 



Sjukstuga

Publicerad 2014-04-04 13:00:01 i Lediga!!

Här hemma har vi sjukstuga minst sagt. Natten till igår vart jag dålig med feber och knasig mage. Idag är det mkt bättre, febern är borta och magen mår bra. Konstigt med så kort sjuka.
I förmiddags ville Ebba bara ligga i soffan och var ledsen. La henne i soffan och kände på pannan som var kokhet. Tempen var 39,7 inte så konstigt att hon var lite ledsen. 

Vi spenderar dagen i sängen och soffan. Just nu lunch i sängen med hela familjen. 



En sväng till stan

Publicerad 2014-04-02 13:27:25 i Vardagen..

Har vart en sväng till stan idag, första gången jag och Loui åkte buss (om man bortser från de 9 månader han låg i min mage såklart :)
Var förbi jobbet och hejade på mina fina kollegor, hua va man saknar dom! Är ju så van att man ses varje dag och sen går man helt plötsligt på ledighet och ses aldrig. Kul med lite catch up! 

Nu sitter vi på bussen hem för att hämta storasyster på dagis. Får se i vilken form hon är, de har haft utflykt idag hela dagen. Kan vara en riktig tröttmaja jag får hem. Dock har den här mamman köpt med sig lyx-mellis så vägen hem bör gå smärtfritt iaf.



Tisdag med ordning & reda

Publicerad 2014-04-01 15:06:47 i Vardagen..

Eller iaf ett försök till ordning och reda hade jag tänkt mig. Med ordning & reda menar jag, äta bra mat, äta mina mellis som jag mår bra av och börja träna lite. Svanskotan gör fortfarande ont så ska verkligen bara träna väldigt lugnt. Känner att mina magmuskler är helt borta, får ont i "magmusklerna" (tror jag) av att böja mig ner och ta upp ngt fr golvet, så kroppen säger helt enkelt åt mig att börja träna för att orka. 

Igår var första frukosten med min älskade bovetegröt, som jag längtat efter den! 




Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela