trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

Tjörnekalv

Publicerad 2014-06-30 09:37:25 i Ute och reser

Resan igårkväll gick bra, vi åkte sent för att barnen skulle sova i bilen och så blev det. Första milen skrek Loui och ville inte somna, stannade vid vägkanten och fick amma, sen kunde vi åka. Ebba sov också efter ett tag så blev en lugn färd ner. 5 timmar senare kom vi fram och åkte båten över till fina Tjörnekalv. Nu njuter vi av vår semester i detta fina hus. 



Söndagen

Publicerad 2014-06-30 09:31:17 i Vardagen..

Jag och Loui åkte från Hippan vid 23 tiden. Full fart var det, lilla L vad dock världens duktigaste bebis. Sov genom både zumba-pass, AT och en kväll fylld med tjejskratt och party. 


Söndagen blev en lugn söndag, vi packade ihop oss för att åka neråt till Bästkusten och var in en sväng för att fira min syster. Hemma hos dem blev det bakispizza, massa kalasfika och babbel med släkten. Grattis igen fina fina du! 



Hippan

Publicerad 2014-06-28 13:04:08 i Vardagen..



Hippan hittills, slutpriset hemma,  champagnefrukost, Hanna på sparkcykel, zumba på Actic och nu mot nya äventyr! 


Lördagmorgon

Publicerad 2014-06-28 09:00:25 i Vardagen..

Bara massa bus har det vart här senaste dygnet. Inget alls har vart rätt.. Såhär är det, Ebba är i Östhammar med mamma & pappa hela helgen. Vi unnade oss själva (och Loui såklart) att mysa själva på restaurang igår kväll. Och idag är vi laddade för svensexa + möhippa, idag blir det bus hela dagen med Hanna & Mathias. Kikar in senare och visar vår snygga brutta. 

Ebba, redo för en helg i Östhammar. 


Middag med mina grabbar


Farligt goda efterrätter 






Östhammar

Publicerad 2014-06-27 20:49:19 i Vardagen..

Huset blev färdigmålat och vi myser i Östhammar med mamma & pappa. Packat inför trippen till Tjörn och bara väntar på "stugbyte" där nere. På måndag drar vi ner till älskade Bästkusten, som vi längtar! 


Dricker godaste skumpan som jag fick i julklapp av jobbet förra året👍 

Äntligen semester

Publicerad 2014-06-27 15:06:05 i Vardagen..

Min kära A har äntligen gått på semester. Nu är vi lediga i en hel månad tillsammans, ska bli så galet skönt att bara få umgås hela familjen. Här hemma packar vi för fullt, en vecka nere på Västkusten väntar. 




Längtar

Publicerad 2014-06-25 12:30:56 i Bara Ebba

Som jag längtar efter Ebba just nu! Vet inte vad som hänt men går runt hemma och bara väntar på att få gå och hämta hem henne från dagis. Hon skulle fått sommarlov imorgon men vi ändrade till idag istället. Jag känner bara sån galen längtan, går inte att beskriva med ord hur tacksam jag är över att få ha en sån galen, glad, bestämd och duktig liten brutta vid min sida. 
Alltid du & jag!  



Snart semester

Publicerad 2014-06-23 09:57:51 i Vardagen..

Måndag och snart semester, bara denna vecka kvar för A att jobba och för Ebba att gå på dagis. Vi räknar ner och börjar smått ta fram väskor & skriva  packningslistor här hemma. Snart drar vi oss ner mot Västkusten. 
Idag går Ebba bara 3 timmar på dagis, sen åker vi in mot staden för bus med farmor och lite jobb för mig. Eller kanske ska kalla det "ta en kaffe med min köra kollega, och svara på ngn fråga" 😊 

Dagens jag



Glad midsommar

Publicerad 2014-06-20 19:24:15 i Festligheter

Äntligen midsommarafton och vi är i full gång med firandet hos fina vänner. Dans kring midsommarstången, lekar & skattjakt är avklarat, nu är middagen på grillen och ska snart avnjutas. 
Hoppas ni har en mysig midsommarafton! 


Ösregn en torsdag

Publicerad 2014-06-19 12:08:13 i Vardagen..

Hua, hade hoppats på att få sitta ute i solen och njuta idag men inte det, håller mig inne och gör ingenting alls. Funderar på packningen inför morgondagen, baddräkt, handduk, tjocktröja, stövlar, gå bort presenten, tjock-jackan osv Ja ni hör, en typisk midsommarpackning. Tänk att varje år blir det en blandning av sol, regn, varmt & kallt. 



Sommarstädat

Publicerad 2014-06-18 21:47:56 i Vardagen..

Nu är detta hus sommarstädat och redo för midsommar samt semester. Torkat golv, kastat ut alla mattor, putsat alla fönster, nya sängkläder i alla rum osv. Och det luktar såååå gott här hemma. 


Nu blir det midsommarfirande sen några dagars jobb för pappan sen drar vi oss ner till vårt semesterparadis - sommarhuset på Tjörn, där kan man va! 




Shoppat

Publicerad 2014-06-17 21:50:30 i Shoppat

Då det vankas både bröllop och dop snart så klickade jag precis hem denna  till Loui. En sån snygging han blir! 


Köpte även en Sophie, det börjar gnagas på händer, filtar, leksaker och allt möjlig här hemma. Så en sådan passar han perfekt nu👍




Ebba var indian

Publicerad 2014-06-17 12:08:47 i Festligheter

Var ju den stora karnevalen i fredags på dagis. Alla barn var utklädda till sean banan, superhjälte, indian, bamse, häst eller något annat de sjöng om. Ebba var världens sötaste indian! Och en sån bra karneval det var, tågade ner till björkvallen för att sedan sjunga & dansa till massa låtar. Så duktiga de är, vi både skrattade så vi grät, klappade takten och självklart föll en och annan tår då alla barnen sjunger Idas sommarvisa. Så fin barn-sommarlåt! 


Efter karnevalen åkte vi ut mot Östhammar med mamma & pappa. Båda barnen totaldeckade efter någon minut i bilen. 


Älskade barn, ni betyder allt för oss! 


Vårt fina hus

Publicerad 2014-06-17 12:01:50 i Tomt & markarbete

Som vi älskar vårt hus och så bra vi trivs just här! Ett år har gått sedan vi flyttade in och mycket har hänt sedan det. Byggt altan, sått gräs, ordnat med rabatter, ordnat på altanen, målat hela huset och massa saker även invändigt. 
Här kommer en bild från igår och en bild som togs för exakt 1 år sedan. 



Fix på altanen

Publicerad 2014-06-16 20:54:24 i Inredning

Var en sväng till Ikea idag och äntligen köpte vi den pergola vi pratat om hela våren. Och det blev sååå snyggt!  Unnade oss även två galet fina fåtöljer, efter allt slit med målning och annat den här våren är vi mer än värda dessa fina fåtöljer. Där blir det många glas vin i sommar 😊 



Torsdag

Publicerad 2014-06-12 18:17:12 i Vardagen..

Har ju vart toppenväder Helgadagen och nu kom värsting skuren med både oska och blixtar. Hua, lite läskigt tycker jag, hemma själv o allt. Men snart är mannen hemma igen! 
Tog en superskön långpromenix i förmiddags. Njöt av det fina vädret och passade på att gå mot solen för att bättra på brännan. 


Min trogna träningskompis 👍 


Träna

Publicerad 2014-06-11 19:28:02 i Vardagen..

Även denna morgon fick bli en tränings-morgon. Galet skönt och bästa starten på dagen. 



Tisdag

Publicerad 2014-06-10 21:11:36 i Vardagen..

Vilken härlig tisdag! Började med träning i skogen tillsammans med Sarah, benen brände ordentligt och träningsvärken i magen känns redan, härligt! 
Fick sen besök av Anna & Lovisa, vi styrde smarrig lunch tillsammans och njöt ute i solen. Dagen har fortsatt med middag ute och en lugn kväll i soffan, en tisdag helt i min smak.



Sommarmellis

Publicerad 2014-06-09 14:56:47 i Vardagen..

Jordgubbar, blåbär, kvarg toppat med mandlar och kokos. Och en latte på det, kan inte bli mycket bättre! 



Ledig dag

Publicerad 2014-06-09 13:05:26 i Vardagen..

Myser med mina två idag, Ebba är ledig från dagis och vi har haft en skön förmiddag. Promenad till affären, städat lite inne och nu lunch i skuggan. Vilken sommardag det är! Nyss kom Ebbas mormor och hämtade henne, dom skulle hjälpas åt att handla och såklart köpa glass. Så mysigt när hon får lite egentid med mormor, dom hittat alltid på massa skoj tillsammans. 

Haha dom här två mysisarna😊 


Nationaldagen

Publicerad 2014-06-06 22:16:42 i Lediga!!

Vi har firat nationaldagen hos fina vänner med tårta och massa bus. Idag körde Ebba & Stella på mycket småbråk och osams men men, bättre blev det.


Jag har även gjort min debut att köra släp på bilen ochjag fick mer än godkänt 👍 Tackar! 
Nu ikväll har vi bara tagit det lugnt och ätit supergod grillmiddag här hemma, avslutade med en toppen efterrätt! 

Kvarg, jordgubbar, blåbär & en smarrig latte. 

Han som vill ligga nära och dop

Publicerad 2014-06-05 20:52:29 i Massa tankar

Loui är verkligen en riktig mys-kille. Vill gärna alltid ligga nära mig och när han ska somna så är det i min famn det funkar allra bäst. Älskade hjärta! 


Det här med dop då, hur vi har funderat fram o tillbaka massor. Inbjudningslistan blev bara längre & längre och det började likna vid ett bröllop. Så vi beslöt oss för att ta den listan till vårt bröllop (om något år) och till dopet kör vi bara på de närmsta. Alltså föräldrar, syskon, far-mor föräldrar och gudfar m familj. Det blir ett litet mysigt dop och det känns toppen! Nu ska vi bara se vilket datum som passar oss bäst. 

Stripes 👍 


Jag ska bli stark!

Publicerad 2014-06-04 21:32:48 i Massa tankar

Vill inte känna mig svag, få ont ngn stans av att lyfta barn och orkar inte bli andfådd av att jaga barn. Jag vill bli stark och jag ska bli det. 
Så är det. punkt. 



Påväg till staden

Publicerad 2014-06-03 09:35:14 i Vardagen..

Mycket fläng till stan just nu känns det som, men skönt att komma hemifrån lite nu och då. Igår var jag in till jobbet och hjälpte till lite samt fick lunch på Åkanten med mina kollegor, härligt att få träffa dem lite. Idag ska jag och Anna ta ett varv på stan sen luncha på stationen. 


Dagens bebis och dagens mamma👍

Här har det målats!

Publicerad 2014-06-03 09:30:52 i Husbygge

Men galet vad vi målat! I söndags var vi 6 stycken som höll på hela dagen och vi hann med hela huset 1 gång, fy fasiken vad dom är bra! Jag säger dom då jag själv inte är så mycket delaktig i själva målningen. Jag kör på amma barn, göra mat, ta hand om barn osv. Någon bör ju göra det också, och när Ebban just nu är mammig som få så är det bara jag som duger till det. 



Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela