trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

Happy Valborg!

Publicerad 2013-04-30 14:19:17 i Vardagen..

Sitter på kontoret och tror jag somnar snart..

Laddar upp med en fruktsallad till mellis och börjar bli riktigt sugen på vin & häng med vännerna!

Tapeter, suck!

Publicerad 2013-04-30 09:59:53 i Inredning

Fy vad svårt att välja tapeter, visst att välja till ett rum men hallååå! Vi ska välja till ett helt hus.. Jag har hittat en jättesnygg till Ebbans rum och även en till hallen. Ja sen är det ju bara 6 rum kvar, aja värre hade det kunnat varit..
 
 
Idag blird et att jobba några timmar sen ska vi fira valborg med fina vänner, ska bli så mysigt!
 

Mammahjärtat lyser!!

Publicerad 2013-04-29 08:25:59 i Vardagen..

Äntligen fick Ebba gå till dagis igen, en hel vecka har hon varit hemma. Att lämna en glad tjej tillsammans med "fröknar" som önskar mig en härlig jobbdag samtidigt som jag blir överröst med slängpussar (både från E & fröknar) ja, då smälter mammahjärtat lite..

Imorse fick Ebban ha på sig sina nya kläder från mosters butik. Nytt märke till småttisarna, proud princess.


Det här ska bli en bra dag!

In action!

Publicerad 2013-04-28 14:39:00 i

Vi längtar så mycket och blir så exalterade då vi är i vårt fina hus, det är lätt att man ballar ur lite ibland... :)
 
Jag & Ebban står med stekpannan i högsta hugg och "lagar" mat vid spisen
 
Hänger lite vid köksön
 
Dax att sova så ja lägger ner Ebban "på vår säng"
 
 
Ok, tack o hej!
 
 
 

Söndag

Publicerad 2013-04-28 14:33:52 i

Sol idag igen, dock lite blåsigare än igår. Vi har vart ute på förmiddagen, blev en kaffe med familjen Jeppsson sedan hem för lunch och middagssovning. Vi var förbi huset och kikade lite, och JAAA det blir ju så snyggt! Tänk att vi faktiskt flyttar in om ca 47 dagar. Man kan verkligen inte förstå det. 
 
Vi kollar helatiden på möbler som kanske passar in, utemöbler, terass, osv. Så mycket som ska fixas och inredas. 
Denna vecka blir det att kolla på tapeter/målning, sen tror jag vi valt allt. Sen är det "bara" allt annat :)
 
Här kommer bilder från gårdagen. (gick inte att lägga upp med appen igår...)
 
 

En lördag i solen

Publicerad 2013-04-27 21:55:13 i Allt annat än hus...

Så skönt att äntligen kunna vara ute när det är fint väder, vi gick ut vid 9.30 imorse och kom sedan in vid 16 tiden. Hela dagen har vi tillbringat ute i trädgården, gjort snyggt, krattat plockat och grejat. Nu är det vår-snyggt här hemma! Och JA vi är verkligen såna som ska bo i hus, älska att vara ute och bara få greja massor!!

Vi avslutade med en cykeltur till farmor & farfar aka "Aovachhh", fick gott kaffe och letade fram lite vårskor + kläder i våra kartonger.

Nu sover E och vi ligger utslagna i soffan, dax att ta en kaffe så vi inte somnar kl 19 en lördagskväll..

Fredagsmys!

Publicerad 2013-04-26 20:16:30 i Vardagen..

36,8 i temp redan i morse, skönt! Vi har haft en mysig dag hemma, Ebba har ätit bra och vi har såklart kollat på bilar-filmen minst 2 ggr ;)

Vi tog en liten sväng upp till affären och handlade nödvändigheter samt köpte med oss bullar till byggjobbarna i huset. Bara det att när vi kom till huset var det bara en kille där, så han och Ebban fick dela på bullarna :) Glad tjej!


Nu sover E, jag och Aron har laddat upp med fredagsmys, jordgubbar, nötter och vaniljkesella!

Hoppas ni haft en bra fredag!

Kakel..

Publicerad 2013-04-25 13:37:09 i

Ja visst, kakel var det ja.. När vi kom till Ekeby kakel, tog det nästan 35 minuter innan "rätt person" kom för att hjälpa oss.. Allt började alltå ganska dåligt, jag menar har man bokat möte 9.30 så ska väl för sjuttsingen säljaren vara där och även "redo". Vi kom igång vid ca 10.05, då hade även säljaren sprungit runt och hämtat prover i 15 minuter, hallåååå!! Gör man inte det innan vi kommer? Sjukt dåligt förberedd!
Att vi sedan hade en jätte arg unge med oss som bara la sig ner på golvet och skrev gjorde inte det hela lättare..
 
Vi förstod såklart att det inte skulle gå "smärtfritt" men en halvhängig Ebba men hade vi kommit igång när vi skulle så kanske det hade gått lite bättre. 
 
Nu har vi massor att fundera på för att sedan välja..
Här kommer en bild på ett kakel till köket som jag fastnade för, såå snyggt!
 
 
 
 

Update från sjukstugan & allergichock

Publicerad 2013-04-25 08:00:21 i Bara Ebba

Hej från sjukstugan! Ebbans feber hade inte riktigt gett med sig när jag kom hem i tisdags, möttes av en varm tjej som då var inne på sitt 5e dygn med feber. Vi packade ihop oss och åkte in till husläkarakuten. Blev undersökta och fick diagnos öroninflammation. Penicillin till det och ipren. 
 
Hem och somnade, låg sedan vakna halva natten med en skrikig och jätte ledsen Ebba, stackar skrutt..
När vi sedan klev upp på morgonen fick hon penicillin igen och efter ngn timme var hon full med röda prickar, en reaktion på penicillinet. Ringde först min kära sjuksköterske-vän som lugnade mig ringde sen även 1177. Fick en tid på husläkarakuten och sedan avslutades samtalet "om Ebba blir svårandad eller får utslag i ansiktet måste ni ringa ambulans..." ok.. Fy va orolig man blir! Men antagligen något dom "måste" säga så man har koll!
 
 
Inne på närakuten igen gick allt snabbt, Ebba fick dricka någon "bubbelvatten" mot den allergiskachoken och sedan fick vi nytt penicillin. Känns så jäkla tråkigt att faktist ingen doktor/syrra bryr sig så mycket om vad som faktiskt hänt. Bara slänger ut ett nytt penicillin med hopp om att det ska hjälpa..
 
Just nu har vi en feberfri tjej här hemma som sovit ovaggat hela natten (inte vaknat än faktiskt). Vi blir hemma resten av veckan. Idag har vi dock bokat tid för rådgivning (vilket vi gjorde för längesedan) på Ekeby Kakel nu på morgonen. Blir en liten utflykt sen hem igen och mysa.
 Duktig tjej på sjukhuset

Öroninflammation

Publicerad 2013-04-23 21:15:30 i Bara Ebba

Sitter i bilen påväg hem från husläkarakuten, öroninflammation here we go... Penicillin och massa vila, stackars vår lilla skrutt

Smoothie

Publicerad 2013-04-23 15:35:19 i Vardagen..

Smoothie är verkligen ett perfekt mellanmål tillsammans med några nötter.
Idag lyxade jag till min eftermiddags-smoothie med en klick kesella citrus, smarrigt!


Matlåda it is

Publicerad 2013-04-23 09:57:00 i

Mina mornar består av en lång frukost och sedan en lång fixa-matlådor-stund. Två mellis fixas och ibland även en lunchlåda. Oftas äter jag dagens lunch på jobbet, ofta en smarrig fisk, lyxigt med såna förmåner på jobbet. Men ibland slänger jag ihop något från kylen.
 
Man kan tycka att jag för ett himla liv med både mixer, kaffemaskin, mjölkskummare, äggstekning och gröt-kastrullen på morgonen men vilken god frukost jag får och vilka bra mellis. Jag tror på planering & förberedelser.
 

Morgonens :)
 
 

Godmorgon tisdag!

Publicerad 2013-04-23 07:13:00 i

Här har vi haft en okej natt, alla 3 i samma säng Ebban fortfarande varm, den ungen kan verkligen sova när hon är sjuk, skönt! 
 
Jag laddar för en dag på jobbet med min obligatoriska latte. Fick en ny kaffemaskin av mannen härom dagen, kaffet smakar helt fantastiskt! Känns fräscht med ny-malda bönor till varje kopp. 
 
 
Ha en fin morgon vänner! 

Appen funkar inte..

Publicerad 2013-04-22 16:35:00 i

Ursäkta frånvaron men blogg-appen funkar ej.. Blir lite färre inlägg då.
 
Vi har en liten tussig tjej hemma med 41 graders feber, hua! Tror aldrig hon vart så varm. Nu har dock febern gått ner och vi hoppas hon är på bättringsvägen.
 
En ny vecka och nya tag, måste försöka få in mer träning i vardagen, kämpa kämpa!
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen Lördag!

Publicerad 2013-04-20 12:58:01 i

Så härligt med en solig lördag! Jag och A kör jobb hela dagen och Ebban är hos sin farmor. E vaknade med feber imorse men ändå pigg, så kanske blir det en lugn dag för dem. Tycker det är så konstigt med feber, ibland kan E vara kokhet på natten och gnälla mycket. Sen på morgonen feberfri och jätte glad...
 
Efter jobbet idag ska jag hämta upp Ebban och även Ebbans gudis Moa. Så mysigt att äntligen ses! Moa ska firas med presenter och middag med vin. Dock var det snart 2 månader sedan hon fyllde år men men bättre sent än aldrig :)
 
 
 
Alla ni som får njuta av solen idag, gör det för mig också!

Ledig dag

Publicerad 2013-04-18 21:12:23 i Vardagen..

Så skönt med en ledig dag! Vi började med en förmiddagsfika hos mormor, då Aron började kl 12 så kunde åka dit hela familjen. Mysigt prat och massa skratt & gos med Ebban. Ebba har döpt hennes gammelmormor till "Aovachh", samma namn som hennes gammelfarmor, gammelfarfar och farfar heter, fint!
 
Nu på kvällen tog jag och Ebban en "träningsrunda" på cykeln. Hej å Hå, tack motvinden för träningen, flåset & svetten!
 
 
 
 

Längtar!!

Publicerad 2013-04-17 17:21:03 i Vardagen..

Sitter på bussen hem och längtar snart ihjäl mig efter mina hjärtan. Tänk att man inte kan vara ifrån varandra mer än en natt utan att längta så mycket!

Känns skönt att ha en ledig dag imorgon, hoppas på fint väder så vi kan hålla oss ute.

Sleepover

Publicerad 2013-04-17 09:07:58 i Vardagen..

Har precis kommit till jobbet efter en lång frukost med lillasyster. Så skönt att få lite egentid med varandra, prata inredning och planera våra nya boenden. De flyttar nämligen också i juni, men till en 3a.
 
Skönt att sedan få ta en 40 min pw till jobbet, laddad för dagen, ja tack!
 

Aaltos

Publicerad 2013-04-16 22:30:25 i Vardagen..

Har haft en jätte härlig kväll med kollegorna på vår nyöppnade restaurang Aaltos! Galet god mat & massa viiiin!! Självklart undvek jag efterrätten, blev dock en latte.

Nu sleepover hos fina syster som så snällt hämtade mig.

Godnatt finisar!!


Tisdags vernissage

Publicerad 2013-04-16 09:07:43 i Vardagen..

Ebba är redo för en dag på dagis, idag här de bjudit in föräldrar & vänner till vernissage. Det bjuds på fika och vi ska få se teckningar & bilder, mysigt!

Aron får åka på vernissage medan jag jobbar ytterligare några timmar. Efter jobbet blir det AW med kollegorna, vi ska få testa vår nya restaurang Aaltos. Blir en mysig kväll med fina kollegor och såklart massa vin! :)

Måndagsträning

Publicerad 2013-04-15 19:37:17 i Vardagen..

Måndagskvällar när de är som bäst, vi passar på att vila efter middagen, Ebba sover och snart ska jag och A ner på cirkelfys. Älskar verkligen det hårda passet på måndagar, hela kroppen får kämpa järnet!

Annars har måndagen vart en bra dag, vi hämtade Ebban båda två och hon var överlycklig!

Söndagskväll

Publicerad 2013-04-14 21:56:27 i Familjen

Söndagskvällar är härliga, precis kört ett träningspass och sitter nyduschad i soffan med A. Planerar den kommande veckan, en lugn vecka med förhoppningsvis mycket träning & bra mat.

Hoppas ni får en fin vecka!


Solig söndag med brunch

Publicerad 2013-04-14 12:18:38 i Familjen

Har haft en skön förmiddag hemma. Njutit av solen och plockat fram cyklarna, lycklig lite tjej satt bak på cykeln.

Nu är vi påväg in till stan för brunch med svärfar, mycket brunchande den här helgen! ;)



Tapeter

Publicerad 2013-04-13 22:32:40 i

Idag blev vi bjudna på brunch hemma hos svärmor, hon fyllde år igår så vi passade på att gratta henne med två fina mumimmuggar som uppskattades.
Tror att jag föll för dem själv, muggarna kommer med all säkerhet att stå hemma i våra köksskåp om två månader... :) 
 
 
Nu ikväll har vi haft familjen Jeppsson här hemma på middag, blev grillat med gott Amaronevin! Middagen avslutades med massa lek och popcornmys. Alltid lika trevligt att träffa fina vänner!
 
 
Sitter och kollar på lite tapeter till huset, har fastnat för en tapet till Ebbans rum. Vi ska ha den så är det bara. Har googlat runt hela kvällen och äntligen hittat vad den heter.
Hej snygghetsdöden!
 
 
 
Nej hörni, ett till glas vin tror jag. Hoppas ni har en fin lördag!

 

Första titten i huset

Publicerad 2013-04-11 19:46:59 i Inredning

Imorse började jag och A jobba samtidigt. Vi lämnade Ebba på dagis sen tog vi en sväng till huset. Det var första gången jag var in i vårt hus och jag är helt tagen!

Trodde aldrig det skulle bli så bra. Alla innerväggar är uppe så nu ser man hur alla rum kommer att bli. Allt blir verkligen perfekt, det kändes så mycket större än vad jag trott.

Så nu är jag mer än sugen på att börja köpa inredning. Har massor med idéer i huvudet och jag vill att allt ska ske nu.

Lycklig tjej!!

Livets gång...

Publicerad 2013-04-10 23:10:19 i Massa tankar

Min mormors fästman har efter en tids sjukdom nu somnat in. Han somnade in i lugn och ro i måndags förmiddag.

Vi gör så gott vi kan för att stötta och trösta vår älskade mormor.


Massor med kärlek!!

Bilder på huset invändigt

Publicerad 2013-04-09 12:20:47 i Husbygge

Ok, för varje dag som går ser man mer och mer hur vårt hus kommer se ut. Här kommer lite bilder inifrån. Förstår att det kan vara väldigt svårt att "se" men kul med lite bilder iaf.
 

Köket

Vardagsrum/matplats och till vänster öppet in till köket
 

Lilla toaletten m dusch nere
 
Vardagsrum uppe
 
Tarrpen ner till höger, klk mitten, stora badrummet till vänster
 
 
Snyggt, ja tack!!

Godmorgon!

Publicerad 2013-04-08 07:44:15 i Planering

Hej fina måndag! Ännu en ny vecka har startat och vi närmar oss maj och snart juni med stormsteg. 67 dagar kvar till vårt hus ska stå färdigt, dagarna bara springer förbi!

Här hemma har vi verkligen en riktig sjusovare, Ebban. Hon sover fortfarande, nu är kl 7.40 vi åker till dagis 8.30...

Igår var en skön söndag, förutom det jäkla snövädret då. Vi tog en sväng in till Ikea för att få lite inspiration, tror vi hittade ett bra matbord med stolar plus barstolar. Skönt att kolla lite.
Igår tog vi även en sväng i Björklinge för att spana in olika utebelysningar, så himla svårt att veta hur vi ska ha. Men efter en liten sväng så tror jag vi har det klart för oss. Så mycket val att göra, vi älskar det!

Nej hörrni, en latte på det här sen startar vi veckan!

Lördag med jobb

Publicerad 2013-04-06 14:17:45 i Familjen

Lördag betyder jobb för mig, dock ska jag väl inte klaga då det här är min första lördag på 3 veckor.. Men iaf, att få vara med min familj den här dagen hade vart mycket roligare! Aron, Ebba, Leo och farmor ska nämligen upp till Gävle för att hälsa på släkten och fira Fia som blir 20 år.
Det blir ett bad-kalas på badhuset, hur mysigt?!! Jag är så glad att Ebba får åka upp och mysa med hennes kusin och resten av släkten iaf. Hoppas de får en toppendag!
 

Födelsedag & ledig dag

Publicerad 2013-04-04 13:54:54 i Vardagen..

Idag fyller pappa A 25 år! Jag och E sjöng & gav paket imorse. A fick massor med hjälp att öppna paketen :) En tröja och en keps som uppskattades!

Sedan var jag iväg på ett spännande möte medan Ebba och Aron mös hemma. Vi möttes upp för att "byta av", A skulle jobba kl 11 så då tog jag och Ebban en sväng ute i Boländerna.

Nu sitter jag och njuter i solen med gott mellis medan Ebba sover middag.


Hoppas ni har en skön, solig dag!


Lyckoruuuus!!

Publicerad 2013-04-03 16:39:19 i Familjen

Fick precis ett sånt skönt lyckorus i kroppen, våren är verkligen här & jag är glad!!

Mormor hämtade Ebba tidigare på dagis idag, just nu kör de fika på terassen.

Bilder från helgen

Publicerad 2013-04-03 08:59:08 i Vardagen..

Måste bara lägga upp lite bilder från vi var i Märsta och hälsade på Jon, Carro & Patrik. En supermysig dag med jättegod lunch! Ebba satt och matade Jon, snäll som hon är :)

2 april

Publicerad 2013-04-02 09:57:04 i

Jag och Ebban slog rekord idag, kl. 7.30 vaknade vi och exakt kl 8.30 satt vi färdiga i bilen påväg till dagis. En lite stressig morgon men med en glad Ebba och en pigg mamma så gick det vägen. Nu lite energipåfyllnad innan jag börjar jobba.
 
 
Hoppas ni får en fin tisdag!
 

Påsken & badkar

Publicerad 2013-04-01 22:34:00 i Familjen

Ja, för att summera påsken så har den vart härlig! Vi har försökt vara ute så mycket vi kunnat och har träffat mycket fina vänner. Så underbart att träffa vänner man får mycket energi av, nu är vi fulltankade med ny energi och vi välkomnar arbetsveckan. 
 
 
Vi avslutade påsken med middag hos Ebbans farmor idag. En samarrig middag med gott vin och massa bus med kusinerna. Skönt också att få prata av sig lite med min fina svägerska. Mer sånt tack!
 
 
Hur har det gått med vårt godis-vad då? hur bra som helst! Vi har idag vart helt utan godsaker en hel vecka.
För att förtydliga vårt lilla vad; vi ska inte äta godis, chips, fikabröd, glass & läsk fram till vi flyttar in i huset. Alltså 74 dagar till!! Vi tror stenhårt på det, så självklart kommer det att gå toppen!
 
Som vi längtar efter att flyttain i huset! Vi kikar runt på inredning och möbler mest helatiden och vill bara komma in i huset för att börja fixa.
Idag när vi var runt en sväng så spontan-shoppade vi ett badkar. Vi har såklart kollat på det tidigare men idag slog vi till, det kommer bli jätte snyggt i vårt badrum. Här kommer en lite halvdålig bild..
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela