trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

Sooool!

Publicerad 2015-01-27 13:29:25 i Vardagen..

Alltså hur skönt?! Ledig med mina två hjärtan, spenderar eftermiddagen i pulkabacken, i solen!! 
Tack för mammaledigheten. 




Tisdag

Publicerad 2015-01-27 08:39:09 i Vardagen..

Vi trippar lite på tå här hemma, gör allt för att försöka hålla oss friska fram till imorn då Loui ska sätta in plaströr i örat. Ebba har vart ledig från dagis ända sen i torsdags och vi har flaggat för att bara träffa friska vänner. Hoppas hoppas det håller i sig till imorn nu, vill verkligen få det här överstökat. Så vi äntligen kan se ett slut på all sjuka 🙏🙏🙏

Idag kommer min syster över och morgonmyser med oss, så underbart med hennes lilla mage där mina barns kusin ligger. Som jag längtar!! 



Ha en bra dag! 





Skönt i kroppen

Publicerad 2015-01-20 09:33:29 i Vardagen..

Har verkligen vänt upp & ner på våra mat och träningsvanor här hemma. Har senaste halvåret haft dåliga matvanor med allt för mycket fikabröd & annat gott. Nu har jag och Aron kommit överens om att inte äta godis, chips, läsk, glass eller fikabröd på en längre tid.
 Så sen den 2 januari har vi inte ätit ngt av det och det har gått hur bra som helst! Visst lite sugen har jag vart på något sött men inte så jag blivit galen, känns bara skönt och jag är mycket piggare. Ofta kommer ju även goda träningsvanor tillsammans med goda matvanor och så har det blivit. Vi turas om på kvällarna att gå iväg och träna och jag tar fler längre promenixer på dagarna. 

Det jag vill komma till är att jag mår bra, kroppen är pigg och jag är galet sugen på mer träning & god hälsosam mat. 




Välkommen måndag

Publicerad 2015-01-19 08:54:19 i Vardagen..

Måndag och en ny vecka, här hemma är Ebban förkyld och hostar & Loui pigg. Så vi är hemma alla tre idag. Tips på hur man kommer ur den här "sjuk-cirkeln" mottages mer än gärna. Ebba går aldrig mer än 4 dagar på dagis sen är hon sjuk, antingen förkyld eller febrig. Funderar på att strunta i dagis fram till typ våren.. 



Lördagsmys

Publicerad 2015-01-17 20:11:03 i Vardagen..

Fortsatte lördagen med fika hos vänner, god middag med familjen och nu lördagsmys i soffan med Ebban. Vi kollar Frost och äter lördagsgodis (Ebba godis och jag kvarg med hallon) 

Underbara blommor ❤️ 

Energikick!

Publicerad 2015-01-17 19:07:15 i Vardagen..

 Startade dagen med dubbelpass på Actic tillsammans med fina vänner, fortsatte sedan mot stationen och en lyxig lunch tillsammans, vi (jag) lyckades ta världens snyggaste selfie 🙈 


Tack ni underbara kvinnor för en välbehövlig energikick!!




Äntligen fredag

Publicerad 2015-01-16 10:45:39 i Vardagen..

 Veckan har bara sprungit iväg och nu är fredagen här! Idag blir det en sväng till pulkabacken med barnen sen väntar en dejt med mannen ikväll. Vi har bestämt att käka middag tillsammans efter barnen lagt sig, vi gjorde så flera gånger när vi bara hade Ebban men har inte riktigt blivit något sånt än. 
Så ikväll väntar Tacos & Rödvin med mannen i mitt liv. 
Det är iaf målet, om barnen sen kommer att somna återstår att se.. 🙈 

Vad tror ni om den här efterrätten?! Tänkte byta ut rabarberkesellan mot vanilj, tror det blir smarrigt! 





Lite sol på det

Publicerad 2015-01-15 14:52:11 i Vardagen..

En piggare mamma och piggare Loui, tog en skön promenad efter lämning och solen lös, så himla fint!! Jag längtar massor efter den här våren och det här året, du har bara börjat. 

Jag kommer vara fortsatt mammaledig (förhoppningsvis hoppa in och jobba någon dag), min syster flyttar ut hit, jag får äran att bli både faster & moster och vi har en lång sommarledigheten tillsammans att se fram emot. Så visst finns det alltid positiva saker att längta till. 



En ganska vanlig onsdag

Publicerad 2015-01-14 13:12:25 i Vardagen..

Sitter och dricker kaffe ur favorit koppen, Loui sover middag och vi ska snart bege oss upp mot dagis för att hämta hem Ebban. Loui är mycket bättre idag, hostar fortfarande men ingen feber. Så hoppas på bättring nu! 

Tack för alla pepp-sms och hälsningar igår, det värmer massor!! Fick även en bukett tulpaner av Sarah, är så tacksam för alla fina vänner vi har runtom oss. 


Hoppas ni har en bra dag! 


Hej 2015!

Publicerad 2015-01-13 10:44:10 i Vardagen..

Hej på er! Jag längtar så mycket efter att få börja skriva igen, har som ni vet blivit allt för sällan nu under hösten och början på vintern. För att summera har Loui dragit på sig totalt 7 öroninflammationer sedan i sep. Vi ska få operera in rör i hans öra, skulle gjort det idag men tyvärr är han dunderförkyld. Hela dagen igår spenderades på barnakuten pga massa hosta & hängig. Men bättre idag och vi hoppas på op om någon vecka. 

Hösten har som sagt varit kämpig, mestadels för Loui & Ebba. Ebba har också vart mycket förkyld, och har även vart världens bästa storasyster som tagit hand om både L men även mig "mamma, nu blir det bra snart!" "Du kan sova hos mig inatt" osv. En klokare unge än henne hittar man inte. 

Det här med det dåliga samvetet hos en mamma, det finns alltid där. Hos den här mamman just nu helatiden. Hinner inte ge allt till Ebban när Loui är sjuk, hinner inte ge allt till Loui när Ebba är sjuk. Hinner inte med mig själv, äter dåligt och prioriterar inte alls att träna. Finns ingen tid i världens till att träffa vänner, jag somnar vid 21 på kvällarna. Jag & Aron hinner knappt umgås, jo eventuellt kan jag sträcka över min fot på hans sida sängen och röra vid hans fot någongång under natten. (Mellan oss ligger Loui och oftast även Ebba). 

Det här inlägget skulle inte vara glatt & positivt så förvänta er inget "heja 2015-avslut". 
Jag bara hoppas att 2015 har lite mer positivt att bjuda på. Kanske får vi snart ett slut på alla öroninflammationer hos Loui, kanske bjuder våren på massor av sol & fina tulpaner. Vem vet. 

Kramar från en mamma 






Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela