trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

Mammadejt

Publicerad 2014-03-31 16:04:09 i Vardagen..

En supermysig mammadejt hemma hos Emma idag. Som vanligt massa gott fika och god lunch, tänk vad bortskämd man blir. 


Loui och Julia somnade på soffan en sväng, sötnosarna! 



Stina

Publicerad 2014-03-30 19:03:51 i Festligheter

Idag döptes fina Stina, tack för en supermysig eftermiddag! 


Ebba träffade såklartpå hennes "nya kompis Stella" som hon kallar henne. Så duktiga dom är på att leka tjejerna! 


Godmorgon tidiga lördag

Publicerad 2014-03-29 07:09:51 i Lediga!!

Ebban vaknar alltid vid 7.30-8 (ibland även senare) men idag skulle vi tydligen upp redan kl 6, herregud va glad jag är att vi inte gör såhär varje dag. Dock är hon redan en glad solstråle som längtar efter att få gå ut, helt ok att spendera den tidiga morgonen med denna brutta. 



En ledig fredag

Publicerad 2014-03-29 06:55:21 i Lediga!!

Har haft en sån skön ledig fredag med hela familjen. Aron kommer ta pappaledigt 3 av 4 fredagar i månaden framöver, ska bli så skönt att få långa helger tillsammans. Vi har hunnit med massor, var in en sväng till stan på fm. Grejade nya gympadojor till Ebban, köpte dop present och köpte blommor som ska planteras ut idag. 

Igår kväll skålade vi in helgen med ett glas mousserande, hua va längesen det var jag tog ett glas vin. Smarrigt var det! 



Sooool!

Publicerad 2014-03-27 20:22:44 i Vardagen..

Började dagen med en lång förmiddagsfika med fina Anna & Stina. Tänk att när man är kollegor är man van att träffa varandra varjedag och prata om allt sen helt plötsligt går båda på mammaledighet och vi får inte ses varje dag, herreguuud va man längtar! 

Eftermiddagen blev även den supermysig, jag och Sarah gick upp och hämtade barnen tillsammans sen åt vi mellis hemma hos oss i vårsolen. Idag var det 24 grader på vår altan, mitt i solen men där njöt vi av mellis-kaffet 👍




En ny generation

Publicerad 2014-03-26 15:15:54 i Bara Ebba

Ja, dom är verkligen en helt ny generation dom här mini-människorna. Vi sitter och kollar på film och det visas en tjock-tv på filmen. Ebba pekar och utbrister "titta mamma, deras padda! (alltså iPad)" haha, tänk att den bruttan aldrig har sett en tjock-tv, förstå att de inte ens kommer veta vad det är, Herreguuud! 



Onsdag

Publicerad 2014-03-26 10:51:04 i Vardagen..

En väldigt lugn dag idag, Ebba är på utflykt med dagis, jag och Loui ligger i sängen och vilar svanskotan och snuttar. Den här killen älskar att ligga nära och vill mer än gärna ligga vid bröstet så ofta han bara kan. 
Idag ska vi ta en promenad upp till BVC och se om L har gått upp i vilt ngt. Han äter ju mest helatiden så känns som att han bör lagt på sig ngt gram iaf. 

Fick en superfin bild från morgonens mys i sängen 



Storhandling

Publicerad 2014-03-25 19:36:34 i Vardagen..

Ica Maxi har börjat med något galet bra! Man kan handla hemifrån soffan när det passar en själv bäst och sedan åka till butiken dagen efter och hämta fint ordentligt packade varor. Perfekt för oss småbarnsfamiljer som gärna drar sig från att svettas runt på Ica maxi med skrikande barn. 


Klart godkänt av vår familj 👍

Den där svanskotan

Publicerad 2014-03-24 16:01:03 i Massa tankar

Blir tyvärr inte mycket bättre.. Idag har förmiddagen bestått av massa gråt och bara vilat i sängen. Ebba har vart på dagis och A har vart hemma sin "sista" pappadag. Skönt att vara två då jag har så ont, A får springa och hämta och fixa med allt, känner mig som en riktig tjat-kärring. 

Var tvungen att komma ut i detta fina väder så blev en mycket kort promenad i mina favoritskor. Tänk vad mina tjocka vattenfyllda fötter längtat efter dessa skor, äntligen kan jag ha dem igen! 



Lite mindre lyckat

Publicerad 2014-03-22 19:43:53 i Massa tankar

Besöket på Leos igår blev tyvärr inte så lyckat för min del. Jag hade verkligen sett fram emot att leka massor med Ebban och det kändes så skönt att äntligen känna sig smidig och rörlig igen efter graviditeten. Jag och E han leka i typ en halvtimme sen tog vi rutschkanan ner och pang så gick det alldeles för fort och jag slog i svanskotan. Ebba satt i mitt knä och vi fick sån fart att sista "guppet" blev ett litet hopp och jag måste landad rakt på min svanskota. Självklart är jag fortfarande skör i bäckenet och har lätt att göra illa mig, men jag hade verkligen ingen tanke på det eller på att jag skulle ta det försiktigt. Jag kände mig så himla pigg och bara så smidig. 
Summan av kardemumman är att jag kan knappt sitta ner, jag kan inte köra bil, jag kan inte sitta och luta mig bakåt. Jag får sitta framåtlutad eller ligga på sidan. Jag grät mig igenom gårdagen, jag ryser när jag tänker på hur jag slog mig igår. Några mysiga amningsstunder blir det inte riktigt då jag måste sitta och luta mig framåt/över Loui när han äter. Vet inte om jag bara fått en smäll eller spricka men hursom så medicinen att bara vila. 

Ledsenmamma.nu 


Kalas

Publicerad 2014-03-22 18:59:10 i Bara Ebba

Ebba var iväg på sitt första dagiskalaset idag. En glad tjej skuttade iväg med paket i ena handen och pappa i den andra. 


Jag och Sarah passade på att fika tillsammans då papporna fick gå med på kalas. När E sedan kom hem var hon helt uppspelt och berättade att de dansat disco och att alla fått en liten pruttkudde i sin godispåse, hur busigt?! 


Älskade underbara familjemiddagar

Publicerad 2014-03-20 22:18:35 i Vardagen..

Eller kanske inte, att sitta ner och äta en middag i lugn och ro är långt bortom sikte just nu. Igår när middagen var färdig ammade jag L så Ebba och Aron började äta, när jag var färdig la jag ner Loui som inte riktigt hade lust med det. Han är en riktig myskille som vill ligga nära. Jag satt mig för att äta och A hade Loui i knät. Ebba började skruva på sig och vill mer än gärna klappa och pussa på lillebror. Jag får skära Arons mat så han kan "sleva" i sig maten. (Köttfärssås & spaghetti) Ebba vill ha mer mat samtidigt som hon absolut inte vill ha ngt bröd och sitter då och sliter sönder brödet i bitar. Jag själv har tagit en portion mat och börjar äta medan Loui kommer på att han vill ha mer mat och det slutar med att jag äter på 2 minuter, inte så konstigt att vågen tickar neråt.  Hej magsår. Och hej hej underbara familjemiddagar! 



Två sovande hjärtan

Publicerad 2014-03-20 20:00:47 i Vardagen..

När det ser ut såhär så svämmar mammahjärtat över lite av kärlek 


Idag var första dagen Aron jobbade, bara mellan kl 13-20 men lite nervöst att lägga Ebban samtidigt som Loui kör sitt kvälls-ätar-race. Men det gick bättre än väntat, Ebba somnade mot mig i soffan medan Loui somnade vid bröstet. 

Vår lilla kille

Publicerad 2014-03-19 15:59:38 i Vardagen..

Idag var BVC på besök här hemma. Loui hade till efterbesöket gått ner till 3220g, idag vägde han 3280g, heja lillebror! Jag trodde han skulle ha ökat på mkt mer då det enda han gör är att äta och sova. Men men till BVC igen om en vecka och kolla vikten på vår lilla kille. 

Just nu vilar vi middag här hemma, Ebba var trött efter dagis och ville bara mysa, så vi kör på en sån eftermiddag. 



Blombud

Publicerad 2014-03-18 22:00:37 i Vardagen..

Plingade på dörren nu ikväll, utanför står ett blombud med en stor bukett blommor till mig. Buketten var från jobbet som gratulerade till nya tillskottet i familjen. 
Och jag då, blir alldeles gråtmild. Så himla gulligt! 



Rumpchock

Publicerad 2014-03-18 21:30:04 i Massa tankar

Men herregud!! Vad hände med rumpan under graviditeten?!


Tror ja smäller av så platt. 
Dax för squats mamman? 

10 dagar

Publicerad 2014-03-18 14:52:13 i Vardagen..

Idag blir Loui 10 dagar, galet vad tiden springer iväg. Hade mysigt förmiddags sällskap av Sarah, är så himla härligt att ha vänner så nära runt om sig. 

Ebba åker hem till mormor idag efter dagis för att baka bullar. Vi ska snart åka dit för mys och middag. 

En blå liten kille

Just nu

Publicerad 2014-03-17 21:20:55 i Vardagen..

Dagarna rullar på och vi försöker ta det lugnt och bara mysa tillsammans. Ebba går på dagis några timmar den här veckan och ja, så är vardagen just nu. 

Loui är en nöjd kille som bara äter och sover. På kvällen vid 19 tiden kör han igång ett 2-3 timmars långt ät-maraton. Sen sover han sig genom natten och vill ha mat typ 2 ggr under natten. Så kör vi på just nu och vi gillar läget. 👍

En liten Buddha i bilbarnstolen



1 vecka

Publicerad 2014-03-15 19:45:05 i Vardagen..

Så är han redan en hel vecka vår Loui. För en vecka sedan låg han nyfödd på mitt bröst och jag & Aron hade precis blivit tvåbarnsföräldrar. 
Sån obeskrivlig kärlek! 



Middagssovning

Publicerad 2014-03-15 13:10:57 i Lediga!!

Har haft en mysig lördagsförmiddag med besök av fina vänner. Blev massa bus, fika och lunch tillsammans. Så skönt när man inte har ngn tid att passa, bara kunna va tillsammans en hel förmiddag. 

Just nu ligger vi alla fyra i sängen för att vila middag, så skönt med ledighet! 



Fredagsmys

Publicerad 2014-03-14 22:33:34 i Vardagen..

En dag hemma med hela familjen och massa små pyssel. Tog en liten promenad tillsammans, Loui gillar vagnen och det han gör mest hela dagarna är att sova och äta. Så han sov sig genom promenaden. 

På em kom Loui & Ebbas gammelfarmor & gammelfarfar över. Loui sov sig även igenom det besöket och Ebba hade fullt upp med gammelfarfar. 



Torsdag

Publicerad 2014-03-13 20:39:15 i Vardagen..

Återbesöket idag gick bra, Loui skötte sig toppen och allt såg bra ut. Efter det uträttade vi lite ärenden och fick även till  en lunch sådär på tu man hand. 

Vi hämtade Ebba på dagis sen åkte hem och mös i soffan, vilket slutade med att Loui och Ebba somnade på varsin sida i soffan. 




Återbesök

Publicerad 2014-03-13 10:33:38 i Vardagen..

Herregud vad mycket känslor som sprudlar i vårt hus! Ebba älskar sin lillebror och säger att han är hennes bästa vän, hon pussar & kramar han helatiden. Hon är dock väldigt mycket mer trotsig mot sin mamma och pappa, skriker högre än vanligt och kan allt själv. Jag gråter och skrattar om vartannat, amningen gör ont och jag blöder om bröstvårtorna. Vi bubblar runt i vår bubbla och njuter av varandra och det underbara vårvädret. 

Idag är Ebba på dagis och vi är påväg till BB för efterkontroll. 



Bebisbubblan

Publicerad 2014-03-10 15:18:12 i Vardagen..

Denna underbara bebisbubbla, i den blir vi kvar ett tag. 


Tack för alla gulliga sms och hälsningar. Vi njuter av varje sekund tillsammans. 


Nu är han här

Publicerad 2014-03-09 09:14:37 i Vardagen..


Igårkväll vid 19 tiden kom han, 3480g tung och 52cm lång. 
Vi mår bra men måste hämta oss ordentligt. Längtar hem till storasyster.

Puss! 

 

Taco-torsdag

Publicerad 2014-03-06 13:21:00 i Vardagen..

En hemmadag även idag, E är på dagis och jag ska snart ta en promenad för att hämta henne. Som jag även sa igår, älska det här vädret! Planen är mellis ute på altanen och sen fortsätta leka ute om damen är på humör såklart. 

Ikväll kommer några bruttor över och vi ska köra taco-torsdag. Massa catch up då vi inte setts alla fyra på väldigt länge, Ylva har inte ens sett vårt hus.. 

Nu en liten nap innan det är dax att hämta hem Ebban. 





Onsdag mitt i veckan

Publicerad 2014-03-05 13:21:23 i Gravid

Fick fundera ett långt tag på vilken dag det var, men ja onsdag och mitt i vekan. Ebba är pigg och har inte haft ngn feber alls så hon är på dagis idag. 

Jag tog en extra lång (ok, typ 7 minuter) promenad hem när jag lämnat E på dagis idag. Älskar att det är torrt på gatorna och att det är vår i luften. När jag kom hem hade jag fått tidningen vi föräldrar i brevlådan, fick en prenumeration av fina Jenny i födelsedagspresent. Så min dag har hittills spenderats i sängen med min tidning. Lite så mina dagar kommer att se ut nu framöver. 

Läste en krönika "9 saker som vi vet nu men som vi inte visste innan vi blev föräldrar" och jag dör skratthetsdöden, det är precis min sorts av humor. Skriven av Therese & Sofia som driver bloggen www.mama.nu/hormonerochhemorrojder 
Så nu har jag en till blogg att följa. 


Såg även den här bilden och blev genast lite kär i märket Ebbe 



Kolhydratsladdar

Publicerad 2014-03-04 21:38:13 i Gravid

Ja något sånt pågår just nu här hemma, laddar inför kommande maratonlopp. Det enda jag är sugen på är kolhydrater. Pasta och bröd. Skulle även kunna ge väldigt mycket (läs sjukt mycket) för en pizza. Haha skrattar åt mig själv, hur kan man va sååå sugen på bara kolhydrater?! Kroppen är allt bra konstig...



Om två veckor

Publicerad 2014-03-04 09:00:50 i Lediga!!

Om två veckor är vi beräknade, känns så ovisst att bebis kan komma vilken dag som helst eller faktiskt om hela fyra veckor. Ebba kom 2 dagar innan beräknat datum så jag är inställd på att även den här kommer tidigare. Dock väldigt dumt att tror det men men vi får se, jag kanske sitter här om tre veckor och håller på att vänta ihjäl mig.

Idag är jag och Ebban hemma tillsammans. Ebba är snorig och hostig men ingen feber, skönt att kunna ha henne hemma så hon får ta det lugnt idag. 

Morgonkaffet har blivit mycket godare sen jag fick de här kopparna. 

Vecka 38

Publicerad 2014-03-03 19:35:16 i Gravid

Nu är bebis färdigbakad och kan få komma precis när den vill. Vi är så redo, huset är storstädat, väskan är packad, sängen bäddad och alla bebiskläder ligger vikta och väntar på att få bli använda. 

Jag är tröttare än vanligt och har börjat fått förvärkar. Har mest vart på kvällarna men igår hade jag mer eller mindre heladagen. Idag har det också vart lite nu och då. Vågen står på +10 kg (?) tror den stått på mer för ngn vecka sedan men vet att det är vanligt att man går ner mot slutet. Min aptit är bättre än någonsin, äter just nu mycket av det mesta och mer än gärna bröd, bröd till maten och bröd till frukost, mellis osv. Bebis sparkar hårt och fortfarande mycket. 

Den här veckan får bli en lugn vecka, tror inte jag "vågar" ta mig iväg så långt med dessa förvärkar, lugnast att hålla sig hemma. 



Hoppas ni får en fin vecka! 

Vasaloppssöndag

Publicerad 2014-03-02 09:30:55 i Lediga!!

En lugnt helg för mig och Ebban, A har jobbhelg så vi får roa oss själva. Idag blir såklart en lång frukost till Vasaloppet, vi hejar på Ebbans morbror, heja heja! 



Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela