trivselitibble.blogg.se

Vi är en liten familj som precis förverkligat vår stora husdröm. Vi bor nu i vårt egendesignade hus, en 1 ½ plans villa från Trivselhus. Här kommer ni få följa oss och vår vardag.

Internetshopping

Publicerad 2012-11-28 19:45:13 i Allt annat än hus...

Ja allt behöver väl inte handla om huset helatiden, lite helt vanliga vardagsinlägg måste väl vara okej. 
 
Jag måste få slå ett slag för att shoppa på internet, det har verkligen inte vart min grej alls. Jag har haft förutfattade meningar så som "beställningar bara blir fel" "man kan ej skicka tillbaka" "det är dyrare" "Åhhh va krångligt" Ok, kalla mig gameldags om ni vill..
Iaf, härom veckan fick jag mail från Jollyroom där de berättade att de körde "jollyrace" vilket innebar erbjudanden på varor samt fri frakt. Vi satt oss och klickade hem flera julklappar till Ebban och även julklappar & födelsedagspresent till hennes kusiner. Två dagar efter hämtade vi ut allt på Ica här hemma. Allt var rätt och grejerna vart mer än godkända!
 
Iförrgår klickade jag hem en mössa jag länge kikat på från Geggamoja, idag låg den i postfacket. Igår förmiddags gjorde jag julkort på Crimson som vi ska skicka till vänner och familj, dom låg i postfacket idag! Jag har verkligen aldrig fattat att det ska gå såhär smidigt, men nu vet jag. (som sagt kalla mig gameldags...) 
 
 
Hallå!! Tack internet för att jag slipper springa runt i butiker, stå i kö, trängas i julhandeln och på det dö Svetthetsdöden. För oss blir det julhandling hemifrån i lugn och ro. 
 
Ha en fin kväll!
 
 

Kök - Ballingslöv

Publicerad 2012-11-27 20:59:00 i Planering

Så var köket beställt! Vi har varit till Ballingslövs butik här i Uppsala för att välja kök, allt har verkligen gått toppen. De har varit både hjälpsamma och proffsiga, tack för all hjälp! (ett stort plus för deras lekhörna de har för barnen)
 
Trivselhus har verkligen en hög standrad så det vi valde att lägga till var fullhöga skåp & lådor istället för skåp. 
 
Här är en 3D bild på vårt blivande kök. Vitvarorna kommer dock vara rostfria och vi har ej valt kakel än.
 
 
Älskar att vi kommer ha fönster ovanför diskbänken och även en dörr mot uteplatsen från köket. Tänk när Aron kommer ut där med nygräddat fika & en latte till mig som sitter och vilar i trädgården  :) 
 
Här bilder från Ballingslöv butiken på ett kök vi försöker efterlikna. 
 
 
Tack för idag!
 

Julmys

Publicerad 2012-11-26 22:24:51 i Massa tankar

Vi börjar smått ta in julen här hemma.. Det är väl ok nu en vecka innan advent?!

Längtar (ok, stå ut med mitt tjat...) så galet mycket till vi får fira jul i vårt egna hus! Att få bjuda hem fina vänner och familj till vårt julpyntade hem är verkligen en dröm.


Kök

Publicerad 2012-11-26 22:16:28 i Massa tankar

Lite dåligt med inlägg från oss just nu men samtidigt finns det inte så mycket att säga. Vi väntar och väntar på bygglovet.

Imorgon ska vi dock till Ballingslöv för att skriva på och godkänna de tillval vi gjort till köket. Så får bli ett inlägg imorn om vårt kök.

Nu på kvällen har vi vart på fika hos våra fina vänner, alltid lika mysigt & roligt att komma dit. De bor också i Björklinge, så snart blir vi "grannar". Längtar till vi kan gå över till varandra lite när och hur vi vill.

Här en bild på ett kök vi verkligen gillar! Och så som vi nästan kommer att ha i vårt hus.

20 november

Publicerad 2012-11-20 08:07:35 i Inredning

Sitter och drömmer mig bort i inredningstankar. Vill börja pyssla i vårt hus nu, piffa med ljuslyktor, kuddar och färger. Ska bli så mysigt att få bo in oss i vårt nya hus.

Men just nu känns det dock väldigt långt bort, inget bygglov så långt ögat räcker och det betyder att huset ej har börjat tillverkats på fabrik..

Håll alla tummar för att det inte tar allt för lång tid nu!

Inget bygglov och badkar-span

Publicerad 2012-11-17 15:55:00 i Inredning

Nej hörrni, bygglovet kommer att ta ett tag. Har ringt till vår handläggare förgäves igår, Aron fick tag på dem och de förklarade att det är 10 veckor som gäller från NU. Inte ok för oss, det kommer betyda (om det nu tar exakt 10 veckor till) att vi kommer flytta in mitt i sommaren. Vi som räknat med maj/juni, skönt att komma in innan midsommar. Men vi får se vad som händer, kanske kan ett mirakel ske.
 
På övervåningen kommer vi att ha ett väldigt stort badrum, i det kommer vi ha både en dusch och ett badkar. Så just nu håller vi på och spanar på badkar. Det finns så många snygga att välja på! Men helt ärligt så ska det nog vara praktiskt i första hand. Ebba ska kunna röja i badet samtidigt som man även vill kunna ta sig ett lugnt och skönt bad. Sen är det ju inte helt fel om det är snyggt också. Kom gärna med tips!
 
 
Lyxbadkar med bubblor...
 
Det här är jätte snyggt men såklart liiiite dyrare...

Vad tycker ni om det här?? Vi har nämligen en kontakt som kan greja ett sådant till oss..

Tröööögt bygglov och slutbeställning.

Publicerad 2012-11-15 19:49:54 i Planering

Idag åkte vi till Trivselhus för att göra vår slutbeställning av huset. Vi valde bl.a. ytterdörrar, lister, trappa, färg på stuprännor mm. Vi fick igenom det mesta smärtfritt, bara lite småsaker vi ska tänka på till måndag.

Vi nämnde ju tidigare att det går segt med bygglovet.. Och gissa vad vi fick höra idag?? Handläggaren på kontoret har nu meddelat att de fått "alla kompletteringar" för att NU börja att överlägga i 10 VECKOR! Vårt bygglov har som sagt vart inne i 10 veckor på tisdag och senast då ska vi ha ett färdigt bygglov. Absolut inte om ytterligare 10 veckor som vår handläggare inbillat sig.

Nej imorn blir det till att ringa skyttetrafik till kommunen, både Aron och vår Trivselhus gubbe skulle se till att få prata med handläggaren. Något som inte riktigt stämmer...


Ingen bild som hör ihop med inlägget så ni får denna söta långhåriga unge!

Äntligen förskola!!

Publicerad 2012-11-14 20:35:09 i Familjen

Vi kommer att flytta ut till Björklinge i januari då vi ska bo hos mina föräldrar medan huset byggs färdigt. Största anledningen till varför vi vill bo hos dem ett tag är att Ebba ska slippa gå på en förskola i stan och sen behöva byta till en i Björklinge i maj/juni när huset står färdigt. Vi har sökt förskola för flera månader sedan och vad vi fått höra är det full på alla förskolor och att man inte ska förvänta sig plats överhuvudtaget... Suck!
 
Men idag mitt på dagen fick jag ett samtal från kommunen som talar om att vi fått plats på vårt förstahandsval! Helt otroligt, trodde verkligen aldrig det skulle hända. Ebba kommer att gå på ett mysigt dagis med ca 19 andra barn. Att ta sig från vårt hus till dagis tar ca 1 minut med bil och ca 5 minuter att gå. Vi är så lyckliga här hemma och det känns verkligen som att allt börja falla på plats.  
 
 
 
Just nu njuter jag av egentid. Te och nybakta scones tillsammans med en inredningstidning. Tack och hej fina dag!
 
 
 
 

Det här med bygglov...

Publicerad 2012-11-13 21:30:10 i Massa tankar

Är ingen lätt match, nej det är verkligen en match. Den får hålla på i max 10 veckor, det är vi mot dem och det är en sjuhundrans massa regler! Vi trodde att det skulle gå ganska smärtfritt då vi bygger i ett område där det är planerat för just Trivselhus, och att det står minst 20 liknande villor runt om.

Idag har bygglovet varit inne i 9 veckor och det enda vi och vår kontakt på Trivselhus hört är att vi ska komplettera med dokument som de faktiskt redan fått. Så vi har fått "spelat tillbaka bollen genom att säga, ni har redan dom dokumenten..." Och de svarar jaha, hmm ah, vi återkommer snart.
Har de återkommit? Nej. Men som sagt om en vecka ska det vara färdigt.. Känslan just nu är att de sitter och håller på bygglovet i exakt 10 veckor just bara för att dom kan.

Det vi vet och kan konstatera är att det är svårt och kämpigt att få bygglov. punkt.

Röj på tomten

Publicerad 2012-11-12 19:23:00 i Husbygge

I helgen som var gjorde vi det första "ingreppet" på tomten. Vår tomt är på 1008 kvm och var i lördagsmorse full med tall, sly och andra växtligheter. 5 timmar  och 31 kubik tall och sly senare ser man faktistk att det liknar en tomt och inte en skog längre. Före och efter bild!
 
 
Lördagen avslutades med pizza och somna på soffan, tack alla för all hjälp!!
 
 
 

Våran husblogg

Publicerad 2012-11-12 18:49:48 i Planering

Hej och välkommen till vår husblogg!

 

Vår lilla familj består av två glada 24 åriga föräldrar och en mycket energirik 16 månaders Ebba. Vår tanke är att ni ska få följa med oss så mycket som möjligt under vårt husbygge.

 

Som vi nämnt bygger vi en 1½ plans villa med Trivselhus som kommer stå färdigt i maj/juni 2013. Den 30 oktober i år blev vi ägare till vår tomt i Björklinge, vår tomt är ca 1000 kvm.  

 

Denna sommar och höst har bestått av allt från kaos till ordning och reda. Vi har valt bland olika husleverantörer, valt bland olika banker, stirrat oss blinda på kostnadskalkyler, svävat iväg i husdrömmar, gjort 100 olika planritningar, bestämt oss, ångrat oss, bestämt oss igen och ändrat oss. För att faktiskt sedan helt enkelt bestämt oss på riktigt. Det krävs mycket mer än att bara hitta ett hus i en katalog... 

 

Bild tagen från Trivselhus hemsida.

 

Om

Min profilbild

Vår Familj

Sofie & Aron, 26 år båda två. Vi träffades maj 2009 och har sedan dess bott ihop. 1 jan 2011 förlovade vi oss och den 25 juli 2011 blev vi föräldrar till Ebba. Den 8 mars 2014 kom Ebbas lillebror Loui till världen. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus som vi valt att placera 2 mil utanför Uppsala. Vi försöker skriva om allt som hör till vår vardag, så som barn, mamma & papparollen, inredning, trädgårdsfix, bak & mat, hälsa, partaj, framtidsplaner och massor med annat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela